• Parchet alb in living luminos, cu masa si scaune, canapea si ficus

Parchet alb, elegant, în trend, dar greu de întreținut?

Locuința reprezintă spațiul în care trebuie să ne simțim bine. Timpul petrecut în familie este cel mai important, iar aspectul casei va contribui la starea de bine a locuitorilor ei. Un decor aerisit, în culori calde, luminoase este o opțiune foarte bună, pentru a te bucura de toată energia pozitivă. În această privință, parchetul ar putea juca un rol major, pardoseala fiind suprafața cea mai mare a camerei.

Parchetul alb și cel deschis sunt în trend, iar în designul interior, ele oferă numeroase posibilități de decorare. O pardoseală albă îți oferă mai multă lumină și accentuează liniile mobilierului, punând în valoare fiecare accesoriu. Albul este indicat în special în încăperile de dimensiuni mici sau mai greu de iluminat, deoarece crește semnificativ dimensiunea percepută a spațiului.

Albul simbolizează puritatea, aduce pace, echilibru și oferă o atmosferă pozitivă. Parchetul alb vine cu nuanța sa naturală, cea care va emana prospețime în căminul tău.

Modele de parchet alb

Mama și fiica în living cu parchet alb

Parchetul alb din colecția Tango Art oferă un ambient plăcut, iar căldura lemnului natural te vor face să simți că ești acasă

În cazul camerelor mici, parchetul alb este ideal. Albul va oferi un plus de lumină și de spațiu, mai ales dacă vei monta scândurile pe direcția principalei surse de lumină, indiferent de forma și latura mai lungă a camerei. Pentru hol, indiferent de direcția luminii, este recomandat să instalezi parchetul pe lungimea holului, pentru a da, impresia unui spațiu mult mai mare. Parchetul de stejar în culori deschise din portofoliul Tarkett, este disponibil în numeroase colecții și modele superbe, pentru toate gusturile. Colecțiile de parchet Rumba și Tango Art de la Tarkett sunt două opțiuni potrivite pentru o astfel de pardoseală, oferindu-ți foarte multe tipuri de parchet din stejar de culoare deschisă. Parchetul Tango Art include colecții de pardoseli din lemn de frasin și stejar, în diverse nuanțe, iar dacă albul este culoarea pe care ți-o dorești, această gamă este cea care te va inspira cu siguranță.

Parchet alb in living, in casa in stil japonez

Parchetul alb se potrivește în multe tipuri de amenajări interioare, camera devenind mult mai luminoasă, cu o pardoseală de culoare deschisă

Parchet alb vei găsi și în colecția Salsa, dar și în gama Salsa Art Vision, o colecție de parchet cu modele unice, extrem de potrivit pentru un decor contemporan.

Parchet deschis la culoare montat pe direcția luminii

Pardoseala de culoare deschisă oferă eleganță în orice decor modern, însă trebuie să ții cont și de direcția în care vei monta parchetul

Întreținerea parchetului alb

Contrar multor mituri, o pardoseală de culoare albă este una practică și deloc greu de întreținut. O aspirare regulată (o dată pe săptămână sau mai des, în caz de nevoie), dar și ștergerea cu o cârpă albă, moale, bine stoarsă sunt activitățile suficiente pentru a curăța eficient parchetul alb. De asemenea, pentru o curățare mai profundă a zonelor puternic murdare, poți utiliza produse precum Tarkett Cleaner, care sunt sigure pentru familia ta și pentru mediu.

Kit pentru curatarea parchetului din lemn

Curatarea parchetului din lemn se face cu grija, periodic, pentru a te putea bucura cat mai mult de frumusetea pardoselii

Excepție fac situațiile când sunt varsate lichide sau apar alte tipuri de pete nedorite. Este de preferat să acționezi rapid, pentru a nu lăsa umezeala să deformeze parchetul, dar și pentru a reuși să îndepărtezi rapid petele dificile. Iată câteva sfaturi utile pentru curățarea anumitor pete:

Pete de alimente, băuturi răcoritoare, alcool

Șterge repede lichidul cu o cârpă, apoi aplică Tarkett Cleaner pentru a îndepărta pata. La final șterge bine parchetul.

Pete lipicioase

Curăță suprafața cu Tarkett Cleaner și apoi șterge. Pentru pete persistente aplică oțet direct pe pată, lăsând să acționeze timp de 2-3 minute și apoi șterge bine.

Urme de pantofi, grăsimi, ulei, creion

Aplică Tarkett Cleaner cu ajutorul unei cârpe și apoi șterge.

Gumă de mestecat sau ceară

Aplică o pungă cu gheață direct pe zona afectată, până când pata se întărește. Curățarea este apoi mult ușurată.

În cazul în care placa de parchet s-a zgâriat, poți folosi kitul de reparații Tarkett Touch, iar dacă zgârieturile sunt foarte adânci sau mult mai grave, poți înlocui plăcile deteriorate, un proces simplu, datorită sistemului T-Lock.

Repararea parchetului cu setul de la Tarkett

Poți sa recondiționezi perfect parchetul de lemn, folosind kitul de reparații de la Tarkett

Comentariile sunt dezactivate