• Covor bej în living cu canapea verde și perne multicolore

Modele de covoare pentru locuințe

Covoarele sunt accesorii care aduc un plus de confort în orice tip de cameră. Indiferent de tipul de pardoseală pe care îl alegi, covorul poate fi piesa de interes a încăperii și poate fi integrat ușor în decor.

Principalul avantaj al covoarelor este evidențiat prin ușurința cu care îți permite să intervii în orice reamenajare.

Printre beneficiile pe care un covor le aduce în locuința ta se numără și faptul că ajută la colectarea prafului care ajunge inevitabil pe pardoseală. Covoarele contribuie astfel la sporirea calității aerului interior.

De asemenea, prin modelele lor diverse, clasice sau moderne, covoarele pot schimba radical decorul. Dacă ai optat pentru un stil monocromatic și îți dorești o pată de culoare, covorul poate fi soluția, mai ales dacă acesta are nuanțe îndrăznețe sau un model deosebit, care să atragă privirile.

Cele mai interesante modele de covoare

Covoare shaggy

Pentru cei care își doresc un plus de confort covoarele shaggy, cu fir lung, pot fi soluția perfectă pentru spatiile precum dormitor sau living. Covoarele pufoase sunt foarte potrivite în amenajări interioare moderne. La Tarkett întâlnim acest tip de covor în colecția Pleasure, în nuanțe de bej, maro, alb perlat și argintiu, realizat din fire de polipropilenă și poliester.

covor negru cu fir lung in dormitot

Covoarele shaggy din colecția Pleasure sunt modele de covoare care oferă un plus de confort

Covoare cu fir scurt

Printre cele mai populare alegeri pentru locuințe sunt covoarele cu fir scurt. Practice și ușor de asortat în orice decor, aceste modele accentuează frumusețea spațiului, dar și a pardoselii, și sunt ușor de întreținut. În colecția City regăsim aceste modele de covoare, în culori tari și îndrăznețe, pentru livinguri moderne, în timp ce în gama Toscana, nuanțele neutre ale covoarelor te ajută să le integrezi în orice cameră.

Covor în multe culori lângă o canapea bej, în living

Un covor în culori tari te ajută să creezi dinamism în sufrageria ta și să înfrumusețezi aspectul încăperii

Covoare cu model în relief

Dacă ești în căutarea unui model de covor deosebit, unicat, ar trebui să te orientezi spre covoarele în relief. Modelele realizate manual fac din aceste covoare piese de decor veritabile. Modelele de covoare în relief, din colecția Vegas Home de la Tarkett, oferă 20 de astfel de tipuri, în 12 culori ușor de asortat, iar construcția garantează un aspect stabil pentru mult timp. Poți opta pentru acest tip de covor atât pentru living, cât și pentru dormitor.

Covor în relief, în maro cu bej, în living elegant

Covoarele în relief completează un decor deosebit în living. Aspectuloasae și moderne, aceste modele de covoare sunt practice, dar și elegante

Covoare colorate pentru copii

Camerele celor mici trebuie să fie vesele și creative. De aceea, covorul trebuie să se încadreze și el în aceste standarde. Un covor viu colorat sau cu desene va fi o bucurie pentru copii, iar în colecția Play de la Tarkett ai de unde alege. Micuțul are personaje preferate din povești sau desene animate? Nimic mai simplu de pus în practică, pentru că această colecție creativă include o mulțime de modele pline de viață și de personaje îndrăgite.

Covor multicolor și jucării, în cameră de copil

Camerele pentru copii au nevoie de covoarele colorate și vesele, așa cum sunt cele din colecția Play, de la Tarkett

Curățarea și întreținerea covoarelor

Pentru a păstra prospețimea culorilor covorului, este necesară aspirarea regulată. Această rutină asigură înlăturarea prafului și menținerea aspectului covorului.

Cum elimini petele de pe covor

S-a pătat covorul? Nu te îngrijora. Pentru a înlătura petele de pe covor, sunt necesari următorii pași simpli:

  • acționează rapid asupra petelor, imediat ce s-au format
  • absoarbe rapid lichidul vărsat pe covor
  • dacă pata este proaspătă, o poți îndepărta ușor și eficient, cu o cârpă și puțină apă călduță
  • curăță întotdeauna de la margini spre interior, pentru a nu extinde pata.

Comentariile sunt dezactivate