• Parchet din lemn de culoare închisă și mobilă deschisă, pentru un contrast de efect

Parchet de lux – modele de pardoseală pentru o casă elegantă

Cu toții ne dorim pardoseli frumoase și rezistente, care să aducă un plus de confort. Parchetul de lux este unul dintre ele. Dar ce înseamnă, de fapt, un parchet de lux și de ce ar trebui să alegi o asemenea pardoseală pentru casa ta?

O pardoseală de calitate, realizată din lemn de esență nobilă, nu este doar o modalitate de a aduce o atmosferă elegantă în locuință, ci și beneficii greu de egalat.

Avantajele parchetului de lux

Odată cu o calitate superioară, vei beneficia de rezistența în timp a parchetului, de căldură, dar și de avantajul reînnoirii parchetului. Cum? Un parchet de calitate, precum cel de la Tarkett, care beneficiază de o garanție de 30 de ani, poate fi rașchetat și de 5 ori pe durata exploatării.

Durabilitatea unui parchet de lux se datorează materiei prime folosite, modului de prelucrare a lemnului, tratamentelor de suprafață și calității montajului.

Se livrează în plăci complet finisate simplificând astfel modul de instalare, asigurând o îmbinare perfectă, durabilă și puternică prin sistemul unic de îmbinare T-lock.

În plus, cele mai multe tipuri de lemn de lux sunt compatibile cu sistemele de încălzire în pardoseală. Acest lucru înseamnă că atât tu cât și piticul tău vă veți putea bucura de confortul unei pardoseli calde tot timpu anului, indiferent de anotimp, în oricare din spațiile locuinței tale.

Fie că vrei să te bucuri de frumusețea unei esențe exotice sau de aspectul elegant și rafinat al unei pardoseli atent finisate și investiția ta este protejată de calitatea produselor alese și de garanția de 30 de ani a parchetului Tarkett.

Modele de parchet de lux

Parchetul din lemn de merbau, un arbore exotic, de esență tare, ce oferă o durabilitate sporită. Are un aspect luxos, datorită culorilor seducătoare și închise, de maro roșcat și cafeniu, cu accente aurii. Poți achiziționa parchet de lux de merbau din colecția Salsa de la Tarkett.

Parchet de lux din merbau in living cu canapea alba

Parchetul de lux din merbau este foarte rezistent, iar culorile sale calde și bogate aduc un plus de stil oricărui decor

Parchetul de mahon african

Mahonul, o esență de lemn folosită în amenajări interioare încă din secolul 16, aduce un plus de eleganță. Fiind vedeta oricărei amenajări interioare. Aerul său tropical și nuanțele roșiatice ce se împletesc domol și armonios oferă căldură și stil înnobilând încăperile în care se află.

În colecțiile Tango și Salsa de la Tarkett vei găsi modele de parchet de lux din acest arbore, cu scânduri de 14 mm grosime, ce asigură o durabilitate sporită. De asemenea, pardoselile din mahon se regăsesc și în colecția Tango.

Copil si cățel care se joacă pe parchetul din lemn de mahon african

Parchetul din lemn de mahon african este caldă și rezistentă, perfectă pentru orice cameră, iar joaca poate să înceapă

Parchetul de nuc

Foarte popular pentru durabilitatea lui,nucul este o esență des întâlnită în amenajările interioare. Utilizat și în fabricarea mobilei și a instrumentelor muzicale, lemnul de nuc aduce un aspect prețios pardoselii, un decor elegant, mai ales în interioarele spațioase și bine luminate. Parchetul de lux realizat din lemn de nuc vine în nuanțe de brun, iar la Tarkett îl regăsim în colecția Salsa, sub formă de plăci de 14 mm grosime, triplustratificat, ușor de întreținut și compatibil cu sistemele de încălzire în pardoseală.

Living modern in alb si negru cu parchet de nuc, de lux

Parchetul de nuc este unul de lux și oferă un plus de eleganță unui living modern

Întreținerea parchetului de lux

Dacă ai achiziționat un parchet de lux, aceasta nu înseamnă că întreținerea lui se face mai greu. Datorită lacului special de la Tarkett, pardoseala stratificată este rezistentă, dar și ușor de curățat. Aspiră parchetul în mod regulat și șterge-l cu o cârpă sau un mop bine stors.

Sfaturi pentru întreținerea parchetului de lux:

  • Șterge imediat lichidul vărsat
  • Folosește cu grijă încălțămintea cu tocuri cui, pentru a nu zgâria parchetul
  • Utilizează covorașe în afara și în interiorul intrărilor pentru a preveni acumularea de nisip și praf
  • Evită să tragi sau să împingi obiectele de mobilier pe parchet.
  • Pune bucăți de pâslă pe picioarele mobilierului pentru a proteja pardoseala și a preveni apariția zgârieturilor
  • Așază folie de protecție în zonele în care folosești scaune cu roți pentru a preveni deteriorarea în zona expusă frecării.

Comentariile sunt dezactivate