• Living spațios, cu parchet compatibil cu încălzirea în pardoseală

Parchet compatibil cu încălzirea în pardoseală

Tarkett oferă o gamă largă de parchet care poate fi montat peste sistemele de încălzire în pardoseală. Parchetul laminat, de exemplu, este compatibil cu încălzirea în pardoseală, însă elementul termic trebuie să fie înglobat în șapă sau într-un alt strat suport.

Pe de altă parte, parchetul laminat nu poate fi montat direct deasupra unui sistem de încălzire prin pardoseală cu folie termică. Mai mult, temperatura la suprafața de contact cu parchetul laminat nu trebuie să depășească 27 de grade Celsius.

Cum se montează parchetul laminat pe sistemul de încălzire în pardoseală

Instalarea parchetului laminat peste un sistem de încălzire în pardoseală se face urmând acești pași:

 • Aplicați stratul de protecție împotriva umezelii.
 • Setați temperatura sistemului de încălzire la 25 de grade Celsius și lăsați-l să meargă timp de trei zile.
 • Creșteți apoi temperatura treptat, cu câte 5 °C, până atingeți temperatura maximă, și lăsați dispozitivul termic să funcționeze timp de 72 de ore.
 • Coborâți temperatura treptat, până când la suprafață vor fi doar 18 °C.
 • Înainte, în timpul și cel puțin trei zile după montare, temperatura trebuie să fie menținută la 18 grade Celsius.
 • Nu uitați să instalați o barieră de vapori. Vă recomandăm folia PE Tarkett de 0,2 milimetri.

Umiditatea stratului suport trebuie să fie mai mică de 2%. Stratul de bază pe care este montat parchetul laminat trebuie să fie uscat, nivelat, curat și fără crăpături. Se recomandă așezarea plăcilor de laminat înspre principala sursă de lumină.

Găsiți toate modele de parchet laminat compatibile cu încălzirea sub pardoseală aici.

Și parchetul din lemn stratificat poate fi montat peste un sistem de încălzire în pardoseală.

Instalaţia de încălzire de sub pardoseală trebuie să fie așezată în siguranţă, să nu aibă zone reci, iar temperatura la maximă admisă la suprafaţa parchetului trebuie să fie de 27°C. Unele specii de lemn, printre care parchetul din fag şi parchetul de arţar, nu sunt recomandate dacă încălzirea se face sub pardoseală, deoarece sunt extrem de sensibile la variațiile bruște de temperatură.

Prin sistemul de prindere inovator 2-LOCK, parchetul strtificat și parchetul laminat Tarkett au devenit foarte ușor de instalat.

Prin sistemul de prindere inovator 2-LOCK, parchetul strtificat și parchetul laminat Tarkett au devenit foarte ușor de instalat peste sisteme de încălzire în pardoseală.

Prin sistemul de prindere inovator 2-LOCK, parchetul strtificat și parchetul laminat Tarkett au devenit foarte ușor de instalat.

Fiind și instalații flotante, pardoselile Tarkett pot fi montate și peste următoarele suprafețe:

 • PVC sau linoleum
 • Parchet masiv
 • Parchet laminat
 • Gresie (care să fie bine prinsă de pardoseală)

Dacă instalați flotant pe beton, trebuie să folosiți un strat protector împotriva umezelii. Dacă locuiți într-un apartament, luați în considerare așezarea sub parchet a unui strat de izolare fonică.

Aflați mai multe despre montarea parchetului din lemn stratificat de aici.

Nu doar parchetul este compatibil cu sistemele de încălzire în pardoseală, ci și podelele din vinil (PVC).

Temperatura la suprafața de contact cu PVC-ul nu trebuie să depășească 27°C.

Dacă alegeți un model de pardoseală care se montează prin lipire, verificați ca substanța să fie compatibilă pentru încălzirea prin pardoseală.

Cum montezi pardoseala de vinil în câțiva pași simpli:

 • Suprafaţa pe care este montat vinilul trebuie să fie uscată, curată şi netedă.
 • Pardoseala de vinil trebuie să fie ţinută în încăperea în care va fi montată cel puţin 24 de ore, la temperatura încăperii pentru ca aceasta să se aclimatizeze condiţiilor încăperii respective
 • Măsurați produsul înainte de a începe montarea și luați în calcul eventualele pierderi. Este o idee bună să cumpărați mai mult material decât minimul necesar.
 • Vinilul poate fi montat în trei moduri: cu adeziv, bandă adezivă şi fără lipire. Metoda de montare depinde de suprafața încăperii în care este montată respectiva pardoseală.

Comentariile sunt dezactivate