• Living si hol amenajate cu parchet laminat rezistent la apa

Parchet laminat rezistent la apă. Ce înseamnă și cum îl poți întreține

Parchetul laminat rezistent la apă se distinge ca o opțiune inovatoare, ce promite să redefinească standardele de confort și estetică în orice locuință. Pe măsură ce căutăm soluții care să îmbine frumusețea naturală a lemnului cu cerințele moderne de durabilitate și ușurință în întreținere, acest tip de pardoseală vine să răspundă nevoilor contemporane. Prin caracteristicile sale remarcabile de rezistență la umezeală, parchetul laminat rezistent la apă devine alegerea ideală pentru spații pline de viață, oferind o bază solidă pentru design-ul interior și pentru zilele pline de activitate ale familiilor moderne. În următoarele rânduri, vom explora în detaliu ce înseamnă acest tip de pardoseală și cum poate fi întreținută eficient, astfel încât să își păstreze calitățile estetice și funcționale pe termen lung.

Ce înseamnă parchet laminat rezistent la apă

Parchetul laminat rezistă în timp dacă este întreținut corect și prezintă avantajul că anumite colecții sunt rezistente la apă. Cu toate acestea, nu este complet impermeabil, așa că tot trebuie să ai grijă pentru a preveni deteriorarea cauzată de apă.

De exemplu, dacă accidental verși ceva pe suprafața acestuia, trebuie curățat în maxim 24 de ore pentru a evita ca lichidele să pătrundă în sistemul de îmbinare și să cauzeze deformarea și curbarea pardoselii. Sigilarea îmbinărilor cu un sigilant pe bază de silicon între plăci poate, de asemenea, să minimizeze riscul de deteriorare cauzată de apă. Acest lucru sporește rezistența pardoselii tale la apă și, prin urmare, poate fi instalat în zone cu niveluri ridicate de umiditate, cum ar fi bucătăriile.

Parchetul laminat din colecția Soul se evidențiază prin caracteristicile sale, una dintre cele mai importante fiind rezistența la apă. Tehnologia Aqua Guard protejează pardoseala împotriva apei și a diferitelor tipuri de lichide, ceea ce îl face să reziste petelor timp de aproximativ o zi, fără a fi deteriorat.

Acest lucru nu înseamnă că această colecție este potrivită  pentru baie sau alte încăperi umede, însă poate fi folosit și pentru bucătărie. Plăcile de fibre de înaltă densitate (HDF) beneficiază de un tratament special în timpul producției, conferindu-le aceasta proprietate. Dacă apar accidente cu apa sau alte lichide și nu reacționezi imediat, pardoseala va fi în siguranță dacă problema este rezolvată rapid.

Care este diferența dintre parchet laminat impermeabil și parchet laminat rezistent la apă

Parchet laminat rezistent la apă: Acest tip de parchet este conceput pentru a tolera expunerea la apă pentru intervale scurte de timp, adesea specificat până la 24 de ore. Este dotat cu proprietăți care îi permit să respingă apa și să minimizeze absorbția, ceea ce îl face adecvat pentru zone unde pot avea loc scurgeri sau vărsări accidentale de lichide. Această caracteristică îl face o opțiune potrivită pentru încăperi precum bucătăriile sau zonele de living, unde există o probabilitate mai mare de contact cu apa.

Parchet laminat impermeabil: Deși termenul „impermeabil” sugerează o rezistență completă la apă sub orice condiții, în practică, acest lucru se referă la un nivel superior de protecție împotriva apei comparativ cu varianta rezistentă la apă. Parchetul laminat impermeabil este proiectat pentru a face față expunerii la umiditate pe perioade mai lungi fără a se deteriora, fiind o alegere adecvată pentru zone cu umiditate ridicată. Este important, totuși, să se verifice specificațiile producătorului pentru a înțelege capacitatea reală de rezistență la apă a pardoselii.

Prin urmare, alegerea între parchet laminat rezistent la umezeală și impermeabil ar trebui să fie ghidată de condițiile specifice de umiditate și expunere la apă ale spațiului unde urmează să fie instalat. Cele două tipuri oferă niveluri diferite de protecție, iar selecția adecvată depinde de nevoile specifice ale fiecărei încăperi.

Bucatarie cu parchet laminat rezistent la apa

Parchetul laminat cu rezistență la umezeală poate fi utilizat în bucătării sau livinguri

Cum să cureți parchetul laminat și câtă apă poți folosi

Parchetul laminat este o alegere populară pentru pardoseli, datorită aspectului său atrăgător, durabilității și ușurinței de întreținere. Însă, pentru a menține aspectul său estetic și funcționalitatea pe termen lung, este esențial să știi cum să îl întreții și să nu utilizezi prea multă apă în procesul de curățare.

Suprafața acoperită cu un strat de protecție rezistent la pete, face ca parchetul laminat să fie extrem de ușor de întreținut. Pentru curățarea regulată, poți utiliza un aspirator cu perie moale sau un mop umed cu detergent. În cazul în care parchetul tău nu este rezistent la apă, este important eviți excesul de apă în timpul curățării, deoarece poate pătrunde în îmbinările dintre plăci și poate cauza umflarea sau deformarea parchetului laminat. Prin urmare, asigură-te că mopul este bine scurs și că utilizezi doar cantități mici de apă. De asemenea, evită să lași apă pe suprafața parchetului și șterge imediat eventualele stropiri sau pete.

Bucatarie cu parchet rezistent la apa

Întreținerea unui astfel de parchet laminat este foarte ușoară și rapidă

Parchetul laminat Tarket se distinge prin suprafața sa de melamină, care respinge murdăria și ajută la prevenirea dezvoltării și răspândirii germenilor, făcându-l o alegere igienică superioară pentru casa ta. Comparativ cu alte tipuri de pardoseli, avantajul său este clar în ceea ce privește curățenia și igiena. Totuși, este esențial să eviți utilizarea excesivă de apă sau a produselor de curățare agresive, deoarece pot deteriora stratul protector al pardoselii și pot afecta capacitatea acesteia de a rezista la pete.

Pentru întreținerea corespunzătoare a parchetului laminat Tarkett, se recomandă utilizarea anumitor produse care vor asigura rezistența în timp.

Pentru prevenție, plasarea preșurilor la intrări și protejarea pardoselii cu pâslă sub picioarele mobilierului sunt măsuri eficiente de protecție.

Un produs de curățare universal, eficient și rentabil, care nu dăunează pielii și este biodegradabil, este Bioclean, și mai mult, nu are solvenți organici, coloranți artificiali sau fosfați.

Altă recomandare o reprezintă kit-ul de reparații, care este un set complet destinat reparării crestăturilor și zgârieturilor, în cazul apariției lor.

Alte metode de întreținere zilnice sau săptămânale

Pentru a menține parchetul laminat în cele mai bune condiții, este esențial să adopți o rutină regulată de întreținere, atât zilnic cât și săptămânal. În fiecare zi, este recomandat să îndepărtezi murdăria și praful folosind o mătură moale sau un aspirator fără bară protectoare, pentru a preveni zgârierea pardoselii. De asemenea, poți folosi un mop sau un material din microfibră uscată sau ușor umedă, pentru a aduna particulele fine de praf, mai ales sub mobilă. Este important să folosești unelte care nu vor zgâria sau deteriora suprafața parchetului laminat și care sunt eficiente atât uscate pentru a atrage praful, cât și ușor umede pentru curățare ușoară.

În ceea ce privește întreținerea săptămânală, folosirea unui mop ușor umed este ideală pentru a îndepărta murdăria mai persistentă.

Concluzii

În concluzie, parchetul laminat rezistent la apă reprezintă o soluție inovatoare și practică pentru locuințele moderne, combinând estetică plăcută a lemnului cu durabilitatea și ușurința în întreținere. Acest tip de pardoseală este ideal pentru spații precum bucătăriile, unde expunerea la lichide este mai frecventă. Cu toate acestea, este important să reținem că, deși rezistent la apă, parchetul laminat nu este complet impermeabil și necesită îngrijire adecvată pentru a preveni deteriorarea.

Alegerea parchetului laminat rezistent la umezeală este o decizie inteligentă pentru cei care doresc un echilibru între frumusețe și funcționalitate. Cu un aspect atractiv și o rezistență crescută în fața provocărilor cotidiene, acest tip de pardoseală oferă o soluție durabilă și stilată pentru orice locuință.

Comentariile sunt dezactivate