• Parchet alb pentru living - sufragerie cu parchet alb

Cel mai bun parchet pentru living

Nu este o noutate faptul că parchetul rămâne una dintre cele mai bune variante pentru pardoseala din living. Pune în valoare un spațiu, îl face mai elegant, mai atractiv, mai cald și este primul lucru care îți atrage atenția atunci când intri într-o încăpere. Acest lucru se datorează și faptului că lemnul cu greu poate fi egalat de un alt material. Este natural, cald, confortabil, are un design unic și plin de personalitate. Astăzi ai nenumărate modele și esențe de lemn din care poți alege, de la clasicul stejar până la esențe de cireș, mahon sau de ce nu, lemn reciclat. Se montează din ce în ce mai ușor, este rezistent, durabil, nu pune probleme în procesul de întreținere, iar aspectul său poate fi reînnoit prin șlefuire.

O pardoseală frumoasă din lemn nu se demodează niciodată și se potrivește oricărui stil sau tip de spațiu, fie că este vorba de un apartament mic, o casă, un duplex sau o cabană. Faptul că parchetul este disponibil în atât de multe forme, culori și modele îl fac să se muleze nevoilor tale de a-l integra cât mai ușor în spațiu. Plăcile largi de parchet au un aspect reconfortant și liniștitor, iar finisajul lucios aduce un plus de rafinament și sofisticare unui living spațios. Într-un living mic, dar foarte bine luminat natural sunt mai potrivite plăcile înguste de parchet dispuse în spic. Creează un model frumos și aduc un plus acolo unde nu este foarte mult loc pentru mobilier sau decorațiuni. Pentru a te bucura de un spațiu cald și confortabil poți adăuga și un covor dintr-un material plăcut la atingere, iar pentru un aspect contemporan poți folosi același parchet într-o zonă de tip open space. Astfel pardoseala devine elementul central și punctul de interes al casei.

Îți prezint în continuare câteva imagini de inspirație care să te ajute în alegerea celui mai bun parchet pentru living.

Cel mai bun parchet pentru living, în funcție de stil

Contemporan

Cel mai bun parchet pentru living - parchet in living contemporan, cu mobilă modernă

Pentru un decor contemporan, cel mi bun parchet pentru living este unul în culori calde

 

Pentru un spațiu contemporan, optează pentru un parchet într-o nuanță clasică de maro și vopsește pereții în gri cenușiu. Creează jocuri de lumini și umbre cu ajutorul unor scafe în tavan și alege perdele transparente și draperii deschise la culoare. Lumina naturală joacă un rol important în orice spațiu și îi aduce un plus de valoare. Fă un mix din diferite tipuri și modele de mobilier cu un design în linii simple. De asemenea, nu este nicio problemă dacă anumite piese au chiar nuanța parchetului.

Scandinav

Cel mai bun parchet pentru un living scandinav - decor în nuanțe de gri

Un parchet gri este cel mai bun pentru un living în stil scandinav, deoarece este ușor de asortat

Stilul scandinav este în continuare la mare căutare. Dacă este și preferatul tău atunci poate fi o alegere inspirată pentru un living modern. În acest caz, mizează pe lemn, jocuri cu diferite nuanțe de gri și accente de culoare. Cea mai bună alegere pentru un astfel de spațiu este un parchet gri, extrem de ușor de asortat cu diferite piese de mobilier și decorațiuni. Per ansamblu, poți merge pe o combinație de alb și diverse nuanțe de gri, iar ca accente de culoare folosește lemnul și albastrul de diferite intensități.

Spații vibrante

Cel mai bun parchet pentru living - canapea cu perne colorate

Pardoseala joacă un rol important în designul unui interior plin de energie

O pardoseală din lemn poate reprezenta în sine un element de design. Un parchet din lemn cu o nuanță bogată, combinat cu accente îndrăznețe de culoare, portocaliu, albastru sau verde, oferă energie și vibrație spațiului.

Cel mai bun parchet pentru living, în funcție de culori

Nuanțe deschise

Cel mai bun parchet pentru living - canapea si masuta si parchet bej

Cel mai bun parchet pentru un living cu personalitate este unul în nuanțe deschise

Pentru un living cu personalitate și o doză de îndrăzneală îți recomand un parchet cu variații mari de culoare. Dacă ți se pare prea mult, poți încerca o nuanță deschisă de parchet, este ușor de asortat cu mobilierul și nu sare atât de mult în evidență.

Alb

Parchet alb pentru living - sufragerie cu parchet alb

Parchetul alb poate avea un efect puternic într-un living și poate juca un rol major în amenajare

În ultima vreme, parchetul alb a devenit extrem de popular chiar dacă necesită o înteținere constantă. Considerat adesea o culoare banală, albul poate reprezenta însă cea mai bună bază pentru un interior îndrăzneț cu un design unic. Spre exemplu va pune în valoare un mix de piese de mobilier pentru a obține o amenajare în stil eclectic, iar livingul tău va arăta cu siguranță mai bine decât într-o versiune monocromă și extrem de unitară. Faptul că oferă puține limitări poate reprezenta în sine o mare provocare. Fară nici cea mai mică urmă de îndoială este soluția cea mai bună pentru a face o cameră mică să pară vizibil mai mare, iar un spațiu întunecos va arăta cu siguranță mult mai luminos.

Contraste

Cel mai bun parchet pentru living in contraste: parchet inchis, mobila alba

Un parchet închis la culoare va atrage atenția și va avea un mare efect asupra aspectului camerei

Elementele în contrast atrag mereu atenția și se pun în valoare reciproc. Nu exclude varianta unui parchet închis la culoare pentru living și un mobilier alb sau cât mai deschis la culoare. Efectul va fi unul surprinzător, îndrăzneț, dar cald în același timp, un living elegant și cu personalitate.

Cel mai bun parchet pentru living - plăci dispune diferit, pentru un efect de spațiu

Dispunerea plăcilor poate da impresia unei camere cu foarte mult spațiu. În această situație, cel mai bun parchet va fi cel cu dispunerea cea mai inspirată

Camera pentru living este în general mai generoasă decât restul încăperilor și mai aerisită. În cele mai multe cazuri centrul spațiului rămâne nemobilat. Profită de acest lucru și alege un alt mod de dispunere al plăcilor de parchet pentru a scoate și mai mult în evidență pardoseala.

Culori neutre

Cel mai bun parchet pentru living - parchet și mobilă în culori neutre

Cu un living în culori neutre nu poți da greș. Alege varianta care îți oferă cel mai mult confort

Nu este nicio problemă dacă vrei să mergi la sigur și alegi calea cea mai ușoară, un living într-o culoare neutră, cu variații de nuanță, de la bej la maro închis. Vei obține un spațiu simplu, dar elegant și atemporal.

Dacă simți că niciuna dintre recomandările de mai sus nu este întru totul pe placul tău, ai posibilitatea să apelezi la tehnologie pentru a realiza parchetul pentru living. Astfel, te asiguri că pardoseala va avea modelul cel mai potrivit pentru stilul de amenajare ales de tine. Tarkett Digital Lab, lansat împreună cu IDA, îți oferă posibilitatea de a te bucura de o pardoseală din lemn personalizată. Cu ajutorul tehnologiei digitale, produsele Tarkett pot fi personalizate pentru a-ți exprima creativitatea și ideile așa cum îți dorești.

Comentariile sunt dezactivate