• Canapea roșie în living - culorile anului 2019 în designul interior

Culorile anului 2019 în designul interior. Predicții și nuanțe în tendințe

Plănuiești să-ți renovezi casa sau doar o cameră, anul viitor? Atunci trebuie să știi care sunt culorile anului 2019 în designul interior și care sunt tendințele pe care specialiștii le au deja în vedere, inspirați din paleta de nuanțe a Institutului Pantone.

Dacă 2018, a fost dominat de culoarea Ultraviolet, descrisă drept „provocatoare”, „invitând la reflecţie” şi reprezentând individualitatea şi spiritualitatea, anul viitor va fi unul dominat de nuanțe elegante, calde, intense, delicioase, unele inspirate de natură sau chiar de… arta culinara.

Institutul Pantone a dezvăluit două dintre paletele care vor domina anul 2019, și anume ”Cravings” și ”Classico”, care vor transmite experiențe senzoriale memorabile.

”Cravings” și ”Classico”, paletele de culori ale anului 2019, în designul interior

Nuanțele ”pofticioase”

Perne în nunanțe de mov - culorile anului 2019 în designul interior

Paleta de ”nuanțe pofticioase” va fi una bogată, iar accesoriile în aceste culori pot înviora decorul

Culorile alese de Pantone în paleta ”deliciilor culinare” sunt menite să tenteze, să atragă atenția, așa că una dintre aceste nuanțe ar trebui să se regăsească și în casa ta anul viitor. Un fotoliu, o măsuță de cafea sau un perete în nuanțe precum roșu picant, portocaliu dulce sau purpuriu bogat va fi punctul de atracție al camerei sau chiar al întregii locuințe. În jurul lor, specialiștii recomandă accente neutre de cappuccino, gri sau verde, pentru a crea un spațiu echilibrat și apetisant.

Aceste culori te vor purta printr-un decor menit să trezească simțurile și să transforme experiența pe care o trăiești în căminul tău, într-una mai caldă și mai jucăușă ca niciodată.

Nuanțele clasice

Culorile din paleta ”Classico” vor completa decorul cald și vor tempera nuanțele ”picante”. Albul elegant va fi scos din anonimat de nuanțele puternice de albastru verzui, în combinație cu roșu burgund, gri și negru caviar.

Astfel, dintr-un design interior care îți va desfăta ochiul nu trebuie să lipsească nuanțele tari, dar nici cele clasice.

Portofel roșu și lumânări rotunde roșii pe parchet - culorile anului 2019 în designul interior

Roșul este la modă și în 2019, fiind în paleta de nuanțe clasice, propusă de institutul Pantone

Verdele aduce natura în casa ta

”Grassy green” este verdele închis, propus de Institutul Pantone pentru anul 2019, în designul interior, iar acesta deschide o fereastră către natură, în orice locuință. Verdele închis va crea o atmosferă de liniște și de relaxare.

De asemenea, ”rondul de noapte”, o altă nuanță de verde închis, promovată de PPG (Pittsburgh Plate Glass), și inspirat de faimoasa pictură a lui Rembrandt, va fi vedeta anului 2019 în designul interior. ”Rondul de noapte”, ca si ”grassy green”, sunt nuanțe mai închise ale celebrului ”greenery”, lansat în 2017, de Pantone.

Verdele închis îți va permite să creezi un spațiu care te va face să simți natura mai aproape de tine. Puterea vindecătoare a naturii este mai importantă decât oricând pentru ritmul de viață alert din prezent.

De altfel, este dovedit științific faptul că nuanțele de verde pot ajuta la o mai bună concentrare și la creșterea nivelului de atenție. Verdele este culoarea armoniei, a echilibrului, a refacerii, care promovează starea de bine și de relaxare, iar în combinație cu accentele metalice ale decorațiunilor de mici dimensiuni, te va ajuta să creezi un spațiu nu doar plăcut, dar și luxos.

Pat cu perne roz, verzi și albe. Accesorii în culoarea verde închis

Micile decorațiuni în nuanțe de verde închis dau o notă aparte decorului, în tendințele anului 2019

Utilizarea acestei culori poate fi benefică într-un apartament și te va rupe de ritmul stresant de zi cu zi.

Cum poți folosi nuanțele de verde închis în designul interior

Doi pereti verzi, vopsiți în verde. Verde închis în designul interior

Nuanța de verde închis poate fi integrată în designul interior, pe un perete sau chiar doi

Verdele închis poate fi integrat cu ușurință în elementele din decor: un perete sau chiar doi, mobila de bucătărie, ușa de la intrare, o veioză, un covor sau pardoseala. În privința pardoselii, posibilitățile sunt nelimitate, mai ales dacă alegi un produs din gama Tarkett, care poate fi asortat foarte ușor. ID Essential Click, dar și ID Inspiration Loose Lay sunt două opțiuni excelente de LVT, ce oferă o gamă extinsă de culori și modele, iar combinațiile sunt nelimitate.

Parodeală tablă de șah și un cățel alb. Vinil de lux ID Inspration Loose Lay

Vinilul de lux (LVT) ID Inspiration Loose Lay este o pardoseală care se adaptează perfect oricărui decor modern sau vintage

Apropierea de natură și asocierea nuanței de verde închis cu alte mateiale calde, provenite din natură, aduce și mai mult confort și stil casei tale. Un parchet din lemn natural este o alegere perfectă pentru un spațiu menit să ne readucă mai aproape de natură. Iar pentru a-ți personaliza perfect locuința, în ton cu designul ales, cea mai bună variantă este o pardoseală cu posibilități nelimitate de design: Performance Fashion, un parchet natural imprimat printr-un proces digital, într-o gamă vastă de modele și culori.

Dormitor cu pat alb și parchet din lemn Performance Fashion

Parchetul din lemn Performance Fashion este o pardoseală cu posibilități nelimitate de design, un parchet natural imprimat printr-un proces digital, într-o gamă vastă de modele și culori

Orice nuanță ai alege pentru renovarea locuinței, ține cont de tendințe, dar mai ales de gusturile tale și de culorile care te ajută să se simți confortabil, indiferent de trendurile și culorile anului 2019 în designul interior.

Comentariile sunt dezactivate