• Dormitor cu un tip de parchet de lemn deschis la culoare

Modele de parchet din lemn. Cele mai bune tipuri de parchet de lemn

Te muți în casă nouă sau pur și simplu renovezi și îți dorești un parchet din lemn? Dar cum știi ce tip de parchet este potrivit pentru casa ta, care este mai bun și mai rezistent, care pardoseală oferă un aspect proaspăt timp de foarte mulți ani? Tocmai pentru a-ți face alegerea mai ușoară, ți-am pregătit tot ce trebuie să știi despre diverse specii de lemn, printre care: stejar, frasin, merbau, mahon african și nuc, dar și despre parchetul care este realizat din aceste specii de lemn.

Lemnul este un material minunat, natural, pe care oamenii l-au folosit și în care au avut încredere, încă din cele mai vechi timpuri. Lemnul trăiește, respiră și este inconfundabil în caracteristicile sale. Atunci când căutăm ceva special, personal și autentic,lemnul natural poate fi varianta potrivită. În varietatea lor, parfumul, culoarea și suprafața caldă ale lemnului oferă o desfătare a simțurilor. Structura și modelele neregulate fac parte din farmecul lui natural, iar lemnul devine cu atât mai frumos, cu cât este mai bine lucrat. În acest fel, lemnul natural, în special parchetul din lemn, oferă o ambianță confortabilă și caldă fiecărei case.

Tipuri de parchet din lemn

Fiecare copac oferă o varietate de culori și modele ce pot varia în funcție de modul în care este tăiat lemnul. Nuanțele și texturile pot fi diverse, fiind influențate de originea copacului, iar parchetul de lemn va purta acea notă unică și deosebită, fie că este vorba despre parchet de stejar, frasin, merbau, mahon african sau nuc.

Parchetul de stejar

Pardoseală din parchet de stejar și un scaun

Parchetul de stejar este unul dintre cele mai populare tipuri de parchet de lemn

Stejarul este, poate, cea mai populară specie de lemn, pentru pardoseli și mobilier. Frumos, dar și foarte durabil, stejarul are calitățile ideale pentru un material destinat pardoselilor. Parchetul de stejar oferă o varietate de modele, în funcție de partea copacului folosită în fabricare. Modelele de parchet de stejar pot avea nuanțe calde, elegante, dar și combinații vibrante, cu o varietate atractivă nuanțe deschise și închise. Parchetul de stejar este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de parchet, fiind foarte atrăgător, elegant, dar și foarte durabil, dovedind o rezistență pe termen foarte lung.

Parchetul din frasin

Living cu parchet de frasin

Parchetul din frasin este potrivit pentru livinguri calde și prietenoase

Parchetul de frasin are o culoare deschisă și caldă, cu o granulație maronie, care creează o atmosferă vibrantă și prietenoasă. Când este supus tratamentelor termice, lemnul de frasin capătă o nuanță bogată și întunecată. Parchetul de frasin se regăsește în mai multe colecții de parchet stratificat de la Tarkett, în diverse tonuri prietenoase, printre care și alb.

Parchetul de merbau

Familie cu doi copii in living cu parchet de merbau

Rezistent și rafinat, parchetul de merbau este tipul de pardoseală de care are nevoie familia ta

Parchetul de merbau are un aspect tropical și rafinat, oferind eleganță camerelor. Aspectul său exotic, cu variații naturale de culoare și nuanțe de roșu, se îmbină perfect cu duritatea și rezistența lemnului. Parchetul din lemn de merbau este foarte rezistent și neted, cu aspect luxos, iar nuanțele sale se închid ușor, sub efectul luminii. Parchetul de merbau poate veni în nuanțe de maro roșcat, cafeniu, cu ușoare accente galbene sau aurii.

Parchetul de mahon african

Tavă cu fructe, pe o pardoseală din parchet de mahon african

Parchetul din mahon african este ideal pentru camere elegante

Un parchet din mahon african este o alegere inspirată pentru o casă elegantă, proiectată să emane o atmosferă deosebită. Parchetul de mahon african aduce în plus o notă de eleganță aparte, prin stabilitatea dimensională, cât și prin frumusețea nuanțelor de maroniu-roșcat, ce se închid în timp, la contactul cu aerul. În plus, parchetul de mahon african este un parchet de lemn multistratificat, ușor de întreținut, 100% natural și potrivit pentru montare peste sistemele de încălzire în pardoseală.

Parchetul de nuc

Living cu parchet de nuc, închis la culoare

Elegant și frumos, parchetul de nuc aduce o notă rafinată oricărui living, prin culorile sale închise

Parchetul de nuc, care are o culoare închisă și o textură care emană stil, poate fi găsit în mai multe forme, însă fiecare tip este un amestec excelent de energie și calm. Având în vedere nuanțele sale mai închise, parchetul de nuc este potrivit unui design interior în care spațiul este generos și luminos.

Clasificările lemnului folosite de Tarkett:

Tarkett are o experiență de un secol în domeniul pardoselilor, timp pe care l-a dedicat excelenței și satisfacerii dorințelor consumatorilor. Tarkett elimină imperfecțiunile naturale ale lemnului, precum găurile provocate de noduri sau de insecte și păsări, cât și petele negre sau alte defecte. Aspectul vizual al lemnului poate varia. Astfel, Tarkett sortează lemnul și îl clasifică în mai multe familii, pentru a obține un aspect specific al podelelor, astfel:

  • Select – foarte fin
  • Premium – lemn uniform cu mici variații
  • Nature – cu granulație tradițională
  • Rustic – lemn plin de viață, cu noduri
  • Robust – lemn plin de viață, cu mai puține noduri, dar cu mai multe variații de culoare
  • Ce este parchetul stratificat Tarkett

Parchetul stratificat Tarkett este o pardoseală rezistentă și inovatoare, construită din 3 straturi de lemn suprapuse, cu fibra orientată la un unghi de 90 de grade. Stratul superior al parchetului este confecționat din lemn nobil, iar stratul median și cel de închidere sunt, de asemenea, realizate 100% din lemn. Bradul, pinul sau molidul sunt folosite pentru construcția stratului median, în timp ce aceleași tipuri de lemn sunt folosite pentru stratul de închidere.

Structura parchetului stratificat Tarkett este realizată din următoarele straturi:

  • Stratul de protecție al parchetului – finisaj mat sau lucios Tarkett, cu rezistență îndelungată
  • Stratul superior este realizat din lemn nobil
  • Stratul median solid al parchetului stratificat asigură stabilitatea plăcii
  • Stratul de balansare crește stabilitatea și previne separarea plăcilor

Parchetul stratificat Tarkett este livrat în plăci gata de montare și este gata șlefuit si lăcuit.

Parchetul din lemn, garanție de până la 30 de ani

Atunci când alegi pardoseala, este bine să te ghidezi după gusturile tale, stilul de viață și buget. Calitatea produsului și garanția sunt foarte importante, însă trebuie să ai grijă ca instalarea și întreținerea pardoselii să fie făcute corespunzător, pentru a te bucura la maximum de ea. La Tarkett, colecțiile de parchet stratificat din lemn au o garanție de până la 30 de ani.

Montarea parchetului de lemn

Bărbat care montează parchet stratificat

Puteți să montați singuri parchetul Tarkett, iar instrucțiunile sunt extrem de simple

Parchetul de lemn de la Tarkett are o structură extrem de stabilă și beneficiază de sistemul de blocare marcă înregistrată „T-Lock”, ceea ce face montarea și reutilizarea lui foarte ușoare.

Parchetul stratificat Tarkett este livrat în plăci și se instalează prin lipirea de suport sau prin simpla conectare a plăcilor. Plăcile se îmbină cu ușurință, utilizând sistemul „T-Lock”, iar îmbinarea este fermă, sigură și aproape invizibilă. Parchetul stratificat Tarkett poate fi instalat numai pe suprafețe care sunt stabile, uscate, fără praf, fisuri, denivelări și alte deteriorări.

Întreținerea parchetului de lemn

O întreținere regulată va prelungi durata de viață a parchetului de lemn și îi va menține aspectul în timp. Indiferent de modelul de parchet de stejar ales. Aspirarea regulată și ștergerea cu o cârpă moale, foarte bine stoarsă sunt suficiente pentru a păstra aspectul impecabil al acestei pardoseli.

Kit pentru curatarea parchetului din lemn

Curatarea parchetului din lemn se face cu grija, periodic, pentru a te putea bucura cat mai mult de frumusetea pardoselii

Poți utiliza produse Tarkett pentru curățare, care asigură siguranță pentru familia ta și pentru mediu.

Atenție! Parchetul nu tolerează prea multă apă, iar lichidele vărsate pe parchet pot duce la deformări și deteriorări permanente!

Este important de știut faptul că fiecare placă de parchet de lemn este unică, prin modelul și nuanțele naturale ale lemnului din care a fost realizată. Astfel pardoseala ta va fi caldă, frumoasă și, mai ales, unică, indiferent de tipul de parchet din lemn pe care l-ai ales.

 

Comentariile sunt dezactivate