• Culoarea parchetului este un detaliu de care trebuie să țineți cont când vă decorați locuința. Cum alegi culoarea parchetului

Cum alegi culoarea parchetului

Dacă sunteți în căutarea unui parchet nou, însă nu știți ce sortiment s-ar potrivi perfect cu decorul general al locuinței dumneavoastră, acest articol vă va ajuta. Iată cum alegi culoarea parchetului.

Tarkett oferă o gamă largă de modele de parchet laminat sau parchet stratificat din lemn, care se va integra perfect în casa dumneavoastră și va aduce un plus de stil și confort.

Pentru a consulta colecțiile noastre de parchet, tot ce trebuie să faceți este să intrați aici.

Înainte de a alege o pardoseală din lemn, trebuie să țineți cont de spațiul în care aceasta va fi instalată. În funcție de caracteristicile spațiului – mărimea și forma camerei, dar și de cât de bine luminată este aceasta – puteți face cea mai bună alegere.

Podelele din lemn mai deschise la culoare fac camera să pară mai spațioasă și pot oferi mai multă strălucire în zonele mai întunecate ale camerei.

Dacă optați pentru un parchet cu tonuri medii, pardoseala dumneavoastră va părea mai caldă, în timp ce culorile mai închise vor oferi eleganță.

Folosiți-vă de diferite mostre de parchet, în diferite momente ale zilei, pentru a vă face o idee despre cum va arăta locuința dumneavoastră cu noul parchet.

Un sfat practic: Concentrați-vă pe un element marcant al decorului locuinței dumneavoastră – un obiect de mobilier voluminos sau o altă trăsătură arhitecturală foarte vizibilă – și alegeți culoarea parchetului astfel încât să completeze bine nuanțele deja existente.

De asemenea, puteți opta pentru finisaje diferite ale pardoselii din parchet din lemn, cum ar fi o suprafață lucioasă sau mată.

Pentru a alege un parchet cu culoarea potrivită trebuie să țineți cont de nuanțele care predomină decorul locuinței dumneavoastră.

Culoare deschisă sau închisă pentru parchet – cum alegi?

De exemplu, o podea de culoare naturală va completa excelent mobilierul din lemn, dar, mai important, va fi mereu un element complementar pentru schimbările pe care decideți să le faceți în ceea ce privește decorul locuinței dumneavoastră.

Culoarea pereților este foarte importantă când alegeți parchetul. Dacă nu sunteți fanul contrastelor puternice, ca regulă generală, încercați să nu montați un parchet din lemn mult mai închis sau mai deschis decât aceștia. O diferență de două tonuri între pereți și parchet este, de obicei, suficientă.

Mărimea este importantă când vine vorba de plăcile de parchet pe care vreți să le folosiți. Dacă alegeți scânduri mari, montați-le pe lungimea camerei. Spațiul va părea mai mare.

Podelele de lemn deschise la culoare creează o atmosferă ușoară și aerisită camerelor. De asemenea, un parchet într-o nuanță deschisă va lumina o cameră de mici dimensiuni, în timp ce o podea închisă la culoare va da un aer dramatic încăperii.

Pardoselile din lemn cu nuanțe închise scot în evidență celelalte culori prezente în cameră, însă, dacă spațiul nu este bine luminat, parchetul închis poate îngusta încăperea.

Culoarea parchetului ține de gusturile dumneavoastră, însă când alegeți nuanța trebuie să țineți cont și de traficul din casa dumneavoastră.

Puteți alege un parchet laminat potrivit pentru casa dumneavoastră de aici.

Pentru zonele foarte circulate este mai bine să optați pentru un parchet în nuanțe deschise, care maschează mai bine urmele provocate de uzare. Pe suprafața parchetului de culori închise se vor observa mai ușor urmele de degradare în condițiile unui trafic intens.

Parchetul în culori mai închise dă un aspect modern, fiind indicat pentru încăperile mari și spațioase. Cu cât parchetul este mai închis la culoare, cu atât încăperea vă părea mai mică. De asemenea, dacă doriți să obțineți un efect de cameră ”caldă”, alegeți un parchet de culoare brun-roșiatic.

În cazul în care locuiți într-un apartament cu suprafață mică sau într-o garsonieră, un parchet mai deschis la culoare este recomandat.

Parchetul interacționează vizual cu mobilierul, astfel că nuanțele trebuie să fie compatibile.

Dacă vă plac culorile reci, ca albastru sau verde, un parchet deschis la culoare este cel mai potrivit.

Pași practici pentru a alege cea mai bună culoare pentru parchetul din lemn:

  • Țineți cont de mărimea camerei, de culoarea și textura pereților. Culorile trebuie să fie complementare.
  • Evitați pardoseli închise la culoare în camere mici sau cu pereți închiși la culoare.
  • Dacă încăperea nu este foarte înaltă, alegeți o podea deschisă la culoare.
  • Culoarea parchetului nu trebuie să fie identică nuanțelor pereților sau obiectelor de mobilier. Țintiți către un contrast plăcut ochiului!
  • Dacă preferați un stil clasic, alegeți un lemn cu aspect cât mai natural sau nuanțe tradiționale de maro.
  • Culorile foarte îndrăznețe și profunde pot fi o alegere bună pentru birouri sau spații interioare publice, unde parchetul este principalul element al decorului.
  • Tonurile închise ale pardoseli de lemn sunt ideale pentru interioare moderne sau studiouri.

Comentariile sunt dezactivate