• Dormitor cu tablouri și decor blocuri luminate. Idei creative de amenajare a dormitorului

Idei creative pentru dormitor

Când plecăm în vacanțe putem aprecia cu ușurință o cameră de hotel frumoasă și stilată. Totul este bine proporționat, materialele sunt de cea mai bună calitate și îți dau o senzație plăcută la atingere, patul este aranjat cu meticulozitate, iar iluminatul pune în valoare zonele cele mai atractive ale spațiului. Covorul este catifelat și îți dă o senzație plăcută atunci când mergi desculț, iar tablourile îți atrag atenția în mod subtil. Așa că inevitabil, apare întrebarea. De ce nu te poți bucura de o asemenea cameră și în confortul propriei case? Răspunsul este că poți și pentru asta nu trebuie să cheltui sume fabuloase de bani, trebuie doar să interpretezi corect toate detaliile.

Idei pentru amenajarea dormitorului

Unul dintre cele mai dificile aspecte, când vine vorba de amenajarea dormitorului, este să ții cont de proporții. Se observă imediat când mobila este prea mică sau prea mare comparativ cu spațiul și oricare dintre cele două variante este inestetică, mai ales pentru această cameră. Ca să nu dai greș, în special dacă alegi să comanzi mobilă online, îți recomand să reprezinți pe pardoseală cu ajutorul unui scotch de hârtie dimensiunea exactă a pieselor de mobilier. Exact așa cum vrei să le poziționezi. Astfel vei avea o imagine mult mai clară de cum se încadrează mobilierul în cameră.

Culorile în amenjarea unui dormitor

Pentru că este o cameră destinată în mod deosebit odihnei tindem de cele mai multe ori să o decorăm clasic și cât mai simplu cu putință. Nu spun că asta este neapărat un lucru rău. Eu îți propun să tratezi cu la fel de multă atenție și preocupare chiar și acest spațiu chiar dacă aparent pare că nu te bucuri foarte mult de el. Nu este totul să optezi pentru un pat confortabil cu o saltea de cea mai bună calitate. Poate mai mult ca orice alt cameră, dormitorul trebuie să-ți inducă o stare de bine și relaxare, așa că oferă-i toată atenția. Chiar dacă îți plac foarte mult culorile tari nu exagera cu ele aici. Poți folosi exclusiv ca și accente de culoare, cel mult două. În general, mizează pentru nuanțe calde, pastelate. Nu îți spun să le excluzi cu totul, chiar dacă un dormitor crem arată foarte bine el este în același timp fad și nu are nimic ieșit din comun și poate nu asta te reprezintă pe tine. Dacă vrei să optezi pentru o cameră monocromă adu-i un plus de stil îmbinând texturi și materiale diferite. Catifeaua și satinul de exemplu, fac minuni.

Dormitor luminos cu tablou deasupra patului

Culorile, detaliile, tablourile, lumina, toate contribuie la designul dorit pentru dormitorul tău

Spații de depozitare

Unele dintre cele mai importante aspecte ale unui dormitor frumos, demn de o revistă, sunt ordinea și curățenia. Elimină lucrurile de care nu ai nevoie, evită să aglomerezi mobilă în colțuri pentru că îți va fi greu să ștergi praful acolo și nu folosi foarte mult mobilier comparativ cu suprafața camerei. Organizează-ți foarte bine lucrurile și menține ordinea, nu aglomera totul cu cărți și obiecte decorative. La fel ca în orice altă cameră a casei tale, spațiul de depozitare ocupă și aici un loc important. Dacă ai nevoie să păstrezi mereu la îndemână câteva obiecte, atunci este important ca noptierele să fie prevăzute cu sertar sau polițe unde să le păstrezi. Altfel acestea se vor aduna teanc în mod inestetic pe noptieră și aceasta își va pierde atât rolul funcțional cât și cel estetic. Obiectele de mici dimensiuni le poți organiza în cutii de depozitare. Noptierele cu prize sau cele prevăzute cu încărcător wireless reprezintă un plus, te vor ajuta să elimini cablurile atât de inestetice.

Un dormitor modern se amenjează ținând cont și de lumină

Creează-ți toate condițiile pentru a te bucura de un somn odihnitor. Nu face rabat la calitate sau aspect când vine vorba de așternuturi, nu exagera cu pernele decorative și nu uita de draperii. Este important să ai întuneric complet în cameră pentru a dormi bine. Lumina este de asemenea extrem de importantă în dormitor și poate reprezenta atracția spațiului. Optează pentru o piesă de designer, poate fi vorba chiar de un candelabru, nu scrie nicăieri că acestea sunt potrivite numai pentru living-uri sau zonele de dining. Nu te rezuma numai la o lustră, luminile de detaliu sunt importante și ele. Cu cât ai mai multe surse de lumină cu atât este mai bine pentru ochi, ambianță și starea de bine. Dacă îți place să citești în pat este important să ai lumină indirectă pentru a nu obosi și mai mult ochii.

Tablourile: rame, fotografii, amplasare

Nu trebuie să fii mare amator de artă sau să investești foarte mult într-un tablou, pentru a aduce un plus de valoare dormitorului tău. Și spun asta pentru că de cele mai multe ori dormitorul este neglijat la acest capitol. Poți schimba radical aspectul unei camere dacă agăți pe un perete câteva rame. Este mai puțin important ce alegi să expui. Poate fi vorba de niște fotografii personale alb-negru sau sepia, citate motivaționale sau câteva schițe abstracte. Important este să te reprezinte și să însemne ceva pentru tine. În funcție de dimensiunea spațiului și de stilul decorativ ales, poți opta de exemplu pentru trei rame de aceeași dimensiune poziționate deasupra patului sau de un singur tablou de dimensiuni mari. Dacă suprafața camerei îți permite, amenajează-ți un mic colț de citit sau de relaxare și pe zona respectivă combină rame de mărimi diferite, poziționate asimetric. În funcție de efectul pe care vrei să-l obții alegi numărul și dimensiunea ramelor. Important este să nu lași pereții complet goi.

Este mai simplu decât crezi să-ți amenajezi dormitorul mult visat. Încearcă să te inspiri cât mai mult din aceste idei creative pentru dormitor și să analizezi cu atenție de fiecare dată motivele pentru care îți plac anumite dormitoare și altele nu.

Comentariile sunt dezactivate