• Interioarele monocromatice sunt foarte elegante

Interioare monocromatice. Tot ce trebuie să știți despre ele

Combinația negrului cu alb este mereu la modă, chiar și în arhitectură și în designul interior. Contrastul puternic între negru și alb este mereu atractiv și impresionant într-un interior. Iată tot ce trebuie să știți despre interioarele monocromatice.

În spațiile monocrome nu sunteți limitați doar la negru și alb sau unele nuanțe de gri, ci puteți să folosiți multe culori aprinse, sub formă de detalii.

Dacă doriți un interior frumos, simplu și elegant, atunci ar trebui să luați în calcul varianta monocromatică. Articolul de mai jos este pentru toți cei care apreciază acest stil. Mai jos găsiți câteva sugestii interesante despre interioarele monocromatice, care vă pot fi de ajutor atunci când vă decorați locuința.

Sufrageria monocromatică

Cum sufrageria, sau livingul, este considerată zona centrală a casei, cât și locul unde toată lumea se adună, ar trebui să primească un grad ridicat de atenție când vine vorba de decorarea spațiului.

Este de preferat să vopsiți pereții în alb și să folosți negru sau gri pentru principalele elemente decorative. Chiar și așa, accentuarea unor pereți cu nuanțe diferite de gri este foarte indicată.

Când vine vorba de mobilier, nu vă limitați doar la alb și negru, deoarece va rezulta un interior monoton, nu monocrom. Piesele de mobilier trebuie să fie cu adevărat deosebite, să atragă privirea printr-o varietate de texturi sau modele. Mobilierul tapițat cu materiale care au un model îndrăzneț împrospătează interioarele monocrome. Folosiți dungi, zig-zaguri sau alte modele similare pentru a oferi dinamism livingului dumneavoastră.

Obiectele de mobilier care sunt complet albe, negre sau gri pot fi revigorate cu ajutorul unor detalii, precum pernele sau păturile în culori aprinse.

Unele șifoniere, rafturi sau dulapuri pot fi complet albe sau negre, deoarece detaliile cu care sunt decorate vor rupe monotonia și vor oferi dinamism spațiului.

În sufrageriile mari, unde se întâlnesc oaspeții și membrii familiei, o măsuță de cafea nu este de ajuns. În spațiile monocromatice, această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul unui set de două sau chiar trei mese, cu design similar, însă în culori diferite: alb, negru și gri. Pe de altă parte, în spațiile mici puteți folosi măsuțe de cafea vopsite într-o combinație de două culori sau a căror suprafață este decorată cu modele în alb sau negru.

Bucătăriile monocromatice

Dacă doriți o bucătărie simplă, dar modernă, atunci stilul monocrom este o soluție excelentă. O bucătărie nedecorată, inundată în alb, va domina spațiul care îi este alocat. Diferitele electrocasnice, care nu sunt doar echipamente auxiliare ale bucătăriei, ci piese cu un design interesant, pot fi folosite ca elemente decorative în bucătărie. Astfel, pe lângă funcționalitate, ele pot oferi și un aer sofisticat.

Pe latura opusă zonei de lucru din bucătărie puteți așeza un bar sau o masă neagră lucioasă, care va oferi contrast acestei zone foarte importante a spațiului. Pentru a-i da interiorului un aer curat și elegant, alegeți un set de masă și scaune simplu, fără linii și forme decorative. Aceste elemente vor părea solide și stabile în comparație cu bucătăria albă, însă designul lor elegant și simplu va aerisi întregul spațiu.

Pentru a obține o temă monocromatică perfectă și a potrivi fiecare detaliu în spațiu, folosiți și vase care se potrivesc stilului. Există o varietate mare de obiecte specifice bucătăriei, iar o veselă în alb, negru sau gri, chiar și una care combină aceste culori, poate avea un efect excelent. Vasele dumneavoastră pot servi ca detalii complementare unui spațiu puternic luminat, oferind un puternic dinamism spațiului.

Dormitoare monocromatice

Moale, simplu, elegant și nedecorat sunt termenii perfecți pentru descrierea unui dormitor în stilul monocrom. Patul este cel mai important element al acestui spațiu și ocupă un loc central în fiecare dormitor, astfel că trebuie tratat cu multă grijă. Un pat masiv negru, acoperit cu cearceafuri, pături și perne albe, vă va surprinde de fiecare dată când intrați în cameră.

Pentru a accentua și mai mult patul, cât și zona în care este așezat, vă sfătuim să tratați peretele din spatele acestuia ca pe o suprafață extrem de importantă pentru dormitorul dumneavoastră. Pentru a-l scoate în evidență, vopsiți-l într-o culoare care accentuează și mai mult patul. Dacă ați decis să folosiți un pat negru, atunci va recomandăm să folosiți alb sau gri deschis pentru perete, cu unele elemente decorative negre. Pe de altă parte, dacă ați ales un pat alb pentru dormitor, atunci un perete negru sau gri închis, cu elemente albe, va da același rezultat. Un detaliu indispensabil este felul în care este luminat peretele. Intensitatea și maniera în care este făcută iluminarea va influența foarte mult întreaga compoziție.

O sursă de lumină așezată lângă pat este indispensabilă, în special pentru cei cărora le place să citească înainte să adoarmă. Există o gamă largă de lămpi sau veioze care sunt create special pentru stilul monocromatic.

Puteți completa aerul simplu și uniform al interioarelor monocrome cu diferite detalii viu-colorate, în nuanțele care vă sunt cele mai dragi. Lăsați-vă imaginația liberă când alegeți culoarea, deoarece albul și negrul merg perfect cu orice culoare. Pernele, tablourile, perdelele sau alte elemente în tonuri aprinse vor avea un efect important asupra aspectului și dinamicii întregului spațiu.

Cum alegeți pardoseala în interioarele monocromatice

Pentru a pune accentul pe fiecare obiect de mobilier, astfel încât acesta să domine o anumită zonă, este nevoie să îi oferiți și o suprafață potrivită pe care să fie așezat. Podelele în culori albe sau deschise sunt alegerea perfectă pentru aceste spații. La fel ca pereții albi, pardoselile deschise vor deveni pânzele pe care vă veți putea exprima simțul artistic.

Sunt disponibile numeroase tipuri de parchet în tonuri de alb, cât și modele de parchet laminat care imită textura lemnului și care sunt de o culoare foarte deschisă.

Dacă preferați culoarea naturală a lemnului, vă puteți bucura pe deplin de ea, deoarece nu sunteți limitați doar la podele în culori deschise. Există o gamă largă de nuanțe ușoare de lemn, cu texturi simple, care vor aduce căldură în căminul dumneavoastră și vor face o legătură unică între alb și negru.

Simplitatea și eleganța au fost mereu două imperative ale unui design de calitate. Această atitudine este valabilă și astăzi, atât în modă, cât și în arhitectură. Intensificați-vă viața și locuința cu ajutorul acestor valori eterne!

Comentariile sunt dezactivate