• Camera cu parchet din lemn si un tablou mare pictat cu galben. Instalare parchetului peste pardoseala veche n-a fost niciodată mai simplă

Cum instalezi un parchet peste o pardoseală veche

Îți renovezi casa sau ai decis s-o amenajezi de la zero?! Indiferent de bugetul de care dispui și timpul pe care îl ai la dispoziție, este important s-o faci pe gustul tău și să-ți reflecte personalitatea. Poate că proprietarii anteriori au amenajat o casă cu mult bun gust și au fost atenți la detalii. Au realizat o pardoseală perfect plană și nivelată, dar anumite aspecte nu sunt tocmai pe gustul tău și ai vrea să faci o schimbare în acest sens, cu un minim de efort dacă este posibil și fără costuri prea mari. Ai o soluție în acest caz, una pe care poate nici măcar nu ai îndrăznit s-o iei în calcul. O intrebare care stă pe buzele tuturor de foarte mult timp și care a stârnit câteva controverse este dacă se poate monta într-adevăr parchet peste o pardoseală veche. Ei bine răspunsul este da, se poate monta parchet peste o pardoseală veche.

Montarea parchetului peste pardoseala veche

Așadar iată o veste bună pentru tine, poți să păstrezi pardoseala inițială și pur și simplu să instalezi una nouă deasupra. Nu trebuie să treci prin bătăi de cap, să demontezi sau să spargi pardoseala veche, să depui efort, să cheltui bani și să faci mizerie, doar pentru că pur și simplu ție nu-ți plac plăcile ceramice folosite pe hol, spre exemplu. Pur și simplu adaugă o pardoseală nouă peste cea veche, astfel te bucuri de stabilitata și uniformitatea celei vechi și îți adaugi nota personală cu ajutorul celei noi. Nu trebuie să-ți faci probleme nici în ceea ce privește ajustarea pragurilor sau a tocurilor de ușă, majoritatea plăcilor de parchet sunt acum destul de subțiri, așa că vei avea nevoie cel mult doar de mici ajustări. Este extrem de important să urmărești și să respecți recomandările producătorului.

Cuplu care montează parchet Tarkett peste pardoseala veche

Pentru a instala parchetul peste pardoseala veche este nevoie doar de câteva mici ajustări

Sunt însă câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a începe montajul pentru a te bucura cât mai mult timp de frumusețea și calitatea noii pardoseli. Temperatura camerei trebuie să fie constantă și să se încadreze între 18 și 27 grade Celsius, iar umiditatea între 30% si 60% cu până la 14 zile înainte de a începe lucrarea. Suprafața peste care se va monta parchetul trebuie să fie plană, curată și uscată. Dacă pardoseala veche, are denivelări pe anumite porțiuni sau este umflată de la umezeală, nu se va putea monta parchetul deasupra. Trebuie înlăturată acea porțiune de pardoseală care este umflată sau se deplasează pe verticală și orizontală pentru o utilizare optimă a pardoselii finale. Altfel și parchetul poate prelua aceste imperfecțiuni.

Tipuri de pardoseli peste care poți instala parchet

Suprafețele peste care se poate monta parchetul Tarkett sunt beton, ciment, plăci ceramice, terrazzo, marmură, ardezie, linoleum, vinil sau pardoseală din lemn. Cele mai multe dintre aceste suprafețe permit atât un montaj flotant cât și pe bază de adeziv. Sistemul flotant are avantajul de a se instala rapid, pardoseala poate fi utilizată imediat după și ai costuri reduse în ceea ce privește achiziționarea adezivului. Dacă în timpul execuției se produc erori, plăcile pot fi scoase și ulterior remontate fără probleme. Pentru a reduce zgomotul provocat de pași, dar și pentru a proteja parchetul de umezeală este însă necesar așezarea unui strat subțire de izolație între cele două materiale. În plus acesta te va ajuta și să uniformizezi micile imperfecțiuni ale suprafeței existente. Dacă alegi să montezi parchetul peste o pardoseală veche cu adeziv, nu vei mai avea nevoie de niciun alt strat intermediar.

Soluții variate de parchet Tarkett

Partea cea mai bună este că poți chiar tu să instalezi un parchet peste o pardoseală veche, dacă urmărești cu atenție instrucțiunile și ești atent la detalii. Tarkett îți oferă o varietate largă de opțiuni pentru pardoseală, de la esențe, culori până la finisaje și dimensiuni diferite de plăci. Sistemul T-Lock îți asigură un proces de montaj ușor și extrem de eficient, cu rosturi aproape invizibile, în timp ce finisajul Proteco îți permite utilizarea imediată a pardoselii. Este important de știut faptul că Tarkett are produse care sunt compatibile și cu sistemul de încălzire prin pardoseală.

Comentariile sunt dezactivate