• Copruri de iluminat pentru design interior retro - lămpi pentru design retro, în tendințe în 2018

Tendințe 2018 pentru iluminat în case

Lumina este un element extrem de important al oricărei case și poate face diferența între un interior banal și unul cu personalitate. Poți influența radical atmosfera unei camere în funcție de designul corpurilor, dar și prin modul în care îți poziționezi sistemul de iluminat. Acesta este diferit de la o cameră la alta, ceea ce funcționează în living nu se va potrivi neapărat pentru dormitor sau bucătărie. Iluminatul trebuie să refecte funcțiunea și atmosfera fiecărui spațiu. La fel ca orice alt aspect al unei amenjări interioare și acesta se schimbă continuu, în funcție de principalele tendințe în design interior și nevoile moderne ale fiecăruia dintre noi. Evoluția tehnologiei este și ea un motiv pentru toate aceste schimbări. Pe măsură ce producătorii vin cu noi dispozitive, designerii de interior propun noi moduri prin care să le integreze în amenajările de interior.

Corpuri de iluminat moderne

După ce ți-am prezentat cele mai importante trenduri de design și culorile anului a sosit momentul să vezi care sunt și principalele tendințe pentru iluminat în case, în 2018. Principalul trend din acest an aduce corpul de iluminat în prim plan într-un spațiu, astfel acesta nu mai are un rol strict funcțional, ci și unul estetic. Gusturile și preferințele estetice se schimbă și ele de la o generație la alta, de aceea și numeroasele stiluri de iluminat care au apărut de-a lungul timpului: vintage, Art Deco, retro, scandinav și altele. Chiar dacă 2018 nu a adus schimbări majore pentru iluminatul în case, sunt câteva tendințe notabile care merită luate în considerare.

Iată principalele tendințe 2018 pentru iluminat în case:

Corpurile din alamă

Tendințele anului 2018 în materie de corpuri de iluminat spun că lămpile din alamă sunt perfecte pentru orice design interior

Corpurile de iluminat din alamă se potrivesc oricărui decor, sunt în tendințele anului 2018 și nu se demodează prea curând

Lămpile din alamă aduc un plus oricărui spațiu. Un material luminos și luxos, extrem de popular ce scoate orice tip de  interior în evidență. Este ușor de asortat cu restul pieselor de mobilier și aduce un plus de eleganță și stil casei. Chiar dacă se folosește de foarte mulți ani, te asigur că nu se va demoda prea curând.

Lămpi în linii simple

Lampă în linii simple, în tendințe în 2018 - designerii de interior preferă elemente cât mai simple anul acesta

Simplu și la modă. Oferă un plus de eleganță designului interior cu o lampă în linii simple, în tendințe în 2018

Formele simple și lămpile cu design minimalist sunt din ce în ce mai populare în ultima vreme printre designerii de interior. Chiar dacă și corpurile de iluminat cu un design complex, mai aparte, au frumusețea lor, în acest an simplitatea este la mare căutare. Un corp de iluminat de mari dimensiuni cu un design în linii simple va aduce un plus de caracter și eleganță unui living eclectic, cu un accent de culoare îndrăzneț. Folosire unei lustre de dimensiuni ample necesită un plus de atenție. Pentru a obține efectul dorit îți recomand să o amplasezi într-o zonă centrală și să echilibrezi camera cu alte corpuri mai mici pentru iluminat local.

Design retro

Copruri de iluminat pentru design interior retro - lămpi pentru design retro, în tendințe în 2018

Un design retro cu accente contemporane are nevoie de corpuri de iluminat pe măsură. Efectul este spectaculos

În ultima perioadă stilul retro se bucură de o revenire, dar una ușor diferită față de cele anterioare. Gândește-te la materialele folosite în anii 60, dar cu finisaje mai bogate, design alternativ și înclinații contemporane. Celebrul candelabru Sputnik este primul care îmi vine în minte când mă gândesc la stilul modern, popular pentru mijlocul secolului al XX-lea, cu linii curate și forme simple. Sunt cele mai potrivite pentru o amenajare relaxată, ușor informală și cu un ușor simț artistic. Accentele de culoare sunt piesa de rezistență pentru acest trend. Poți folosi astfel de corpuri în living, bucătărie sau deasupra locului de luat masa.

LED

Tavan cu lămpi LED, dispuse într-un model și formă unică, în tendințele anului 2018

Corpurile de iluminat de tip LED sunt mai economice și ajută la realizarea unui design interior unic, prin forme și culori diverse

Bulbii incandescenți nu sunt tocmai eficienți, majoritatea energiei este irosită sub formă de căldură. Acesta este și principalul motiv pentru care s-au căutat alte forme mai eficiente și mai ecologice pentru iluminat. Tot mai mulți oamenii aleg să folosească iluminarea cu LED pentru faptul că rezistă mai mult și au un consum redus de energie. Mai mult decât atât, sunt o alegere excelentă atunci când îți dorești un corp de iluminat cu un design unic, sunt disponibile în mai multe culori, grade de luminozitate, forme și așa mai departe. Principalul dezavantaj al iluminării cu LED este costul inițial, chiar dacă pe termen lung te ajută să economisești bani. În timp însă și prețul LED-urilor va scade odată cu îmbunătățirea tehnologiei.

Lămpi de podea

Lămpi de poda într-un decor modern, în alb și negru, în tendințe în 2018

Lămpile de podea se află în topul celor mai populare corpuri de iluminat pentru case, încadrându-se perfect în tendințele anului 2018

Nu pot spune că au fost vreodată demodate, dar în acest an lămpile de podea sunt extrem de populare și se numără printre principalele tendințe pentru iluminat în case. Cu siguranță ai avut de-a face cel puțin o dată cu un colț de casă incomod și imposibil de amenajat. O lampă de podea este un artificiu la îndemână care te scoate din impas în astfel de situații. Pe lângă faptul că te ajută să decorezi un spațiu cu care nu știi ce să faci, este un element vertical care poate crea impresia unei camere mai înalte.

Lămpi de podea - iluminat pentru case în tendințele anului 2018

Lămpile de podea au avantajul de a crea o iluzie optică adorată de designerii de interior: dau impresia unei camere mai înalte

Aceste tendințe pentru iluminat în case nu trebuie să pună în niciun fel presiune pe tine. Cel mai bun design este acela care iți place ție și se potrivește stilului tău de amenajare. Trendurile au rolul de a te ajuta să-ți formezi o părere și să-ți dea o direcție în materie de iluminat, indiferent dacă renovezi sau amenajezi o casă de la zero.

Comentariile sunt dezactivate