• Living cu elemente vintage și contemporane și un fotoliu în culori tari

Amenajări interioare pentru 2019. Tendințe de la designeri

 

Ca în fiecare an, stiluri noi apar în designul interior, iar altele, mai vechi, sunt readuse la viață, pentru a crea spații de locuit în care să ne simțim bine. Tendințele în amenajări interioare vor fi inedite în 2019, dar pentru a ne bucura de ele trebuie să știm cum să alegem și cum să combinăm elementele.

Trenduri noi sau vechi și reinterpretate, culorile vesele sau naturale și atmosfera caldă vor face parte din decorurile anului 2019. Materialele reciclabile sunt tot mai folosite de către designerii de interior, iar cele organice, precum lemnul, sticla sau piatra, rămân în tendințe și în 2019.

Tendințele anului 2019 în amenajări interioare

Iată care sunt principalele elemente care se conturează pentru anul viitor și care sunt tendințele din care te poți inspira.

Plăci terrazzo și terracotta

Living colorat cu perete cu model terrazzo

Un living modern poate fi adaptat noilor tendințe în amenajările interioare, decorând un perete cu model terrazzo

Plăcile terrazzo si terracotta, inspirate din tendințele anilor ‘80, vor fi importante în amenajările interioare ale anului 2019. Este un trend care va domina din punct de vedere al texturilor, pentru un efect deosebit, în orice casă.

Bucătprie cu mobilă gri și un perete cu model terrazzo

Plăcile terrazzo pot fi folosite în bucătărie, dar și în baie, pentru a aduce în casă un strop din tendințele anului 2019

Aceste plăci vor putea fi folosite mai ales pentru decorul pereților. Bucățele de marmură, granit sau sticlă, integrate pe un fundal alb, vor face din baia ta un loc special dacă alegi să decorezi astfel pereții.

Modele geometrice și tribale

În vreme ce modelele geometrice nu se demodează aproape niciodată, datorită efectului de simetrie pe care îl oferă, modelele tribale sau de artizanat revin din când în când în trend, mereu reinterpretate. În acest caz, pentru a nu încărca foarte mult decorul poți recurge la elemente mai mici, cum ar fi pernele decorative sau ramele tablourilor, pe care le poți înlocui cu ușurință odată ce trendul va dispărea.

Curbele și mobila

Living cu pereți albi și canapea verde, cu forme curbate

O canapea cu forme curbate este tot ce ai nevoie în living, pentru a fi în ton cu tendințele anului 2019 în amenajări interioare

Mobila cu linii drepte și rigide pălește în anul care vine, iar formele curbate și texturile pufoase, din catifea, pe care până de curând mulți le evitau, vor fi în centrul atenției. Aici vorbim despre canapele, fotolii și scaune, însă dacă vrei să încerci acest trend doar în doze mici, îți poți lua o singură astfel de piesă de mobilier. Poți încerca un scaun sau un fotoliu într-o culoare verde smarald sau roșu burgund. Vei vedea imediat efectul.

Culori și texturi îndrăznețe

Designerii de interior spun că, încetul cu încetul, oamenii vor renunța la decorurile minimaliste și că designul interior în culori tari și texturi îndrăznețe este pe care să câștige tot mai mult teren, mai ales în 2019. Te vei putea juca folosind nuanțe, stiluri și forme. De exemplu, poți alege elementele contemporane în culorile anului 2019, pe care să le integrezi într-un decor vintage, în nuanțe neutre.

Living cu elemente vintage și contemporane și un fotoliu în culori tari

Elementele contemporane, într-un decor vintage pot da o notă deosebită unei case în tendințe

De altfel, contrastele vor fi foarte apreciate, mai ales când vine vorba despre pereți, pardoseală și mobilier.

Negrul și bleumarinul vor fi și ele la putere, mai ales în bucătărie, unde mobilierul în asemenea nuanțe este tot mai întâlnit.

Roșu burgund, portocaliu închis, bej cald sau verde smarald sunt, de asemenea, nuanțele care vor domina amenajările interioare în 2019.

Verdele este un must have

Verdele închis sau verdele smarald este culoarea care nu trebuie să-ți lipsească dacă vrei un decor în tendințe. Fie că alegi să zugrăvești un perete în această culoare sau alegi doze mici, cum ar fi perne sau lămpi, verdele deschide o fereastră către natură și va crea o atmosferă de liniște și de relaxare. O altă variantă este să incluzi plantele verzi în decor.

Lemnul natural te apropie de natură

Lemnul rămâne materialul care nu se demodează și care va fi un element important în amenajările interioare ale anului 2019. Te aduce mai aproape de natură și, în același timp, oferă căldură, confort, eleganță și frumusețe în orice cămin.

Poți opta pentru un parchet din lemn în nuanțe deschise, în stil scandinav, din colecțiile Tango Art sau Salsa Art de la Tarkett.

Dacă preferi culorile închise, un parchet din lemn în culori ce se potrivesc cu nuanțele “pofticioase” ale anului 2019, te poți inspira din colecțiile Step L&XL sau Salsa de la Tarkett.

Indiferent de tendințe și de nuanțele recomandate de designeri, personalizarea spațiului este cea mai importantă. Inspiră-te și lasă-ți imaginația să zboare, însă în final, decorul trebuie să poarte amprenta personală și să îți transmită un singur lucru: că ești acasă.

Comentariile sunt dezactivate