• Mama și fiica în living cu parchet de stejar alb

Parchetul de stejar – esență naturală, design deosebit

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de parchet de lemn este parchetul de stejar, un tip de pardoseală care te seduce de la prima vedere. Iată care sunt particularitățile parchetului de stejar și care sunt beneficiile alegerii unei astfel de pardoseli naturale.

Fiecare specie de lemn are o culoare specifică și trăsături unice, iar nuanța și textura pot fi influențate de locul și de condițiile în care a crescut fiecare copac, dar și de modul în care este tăiat și prelucrat lemnul. Parchetul de stejar, cu particularitățile, structura și esența sa inconfundabile, poate aduce natura mai aproape de tine și oferă căldură, frumusețe și eleganță în orice casă.

Despre stejar

Stejarul (Quercus robur), numit și stejar pedunculat, este un arbore înalt, cu ramuri puternice, noduroase, coroană largă și bogată, care crește în zona temperată. Scoarța stejarului este de culoare brun-negricioasă, aspră, adânc brăzdată. Stejarul este întâlnit mai ales la câmpie în Europa, Asia Mică și alte câteva zone asiatice, Africa de Nord.

Lemnul de stejar este un lemn prețios, de calitate superioară, apreciat și extrem de utilizat în fabricarea produselor din lemn. Lemnul de stejar este folosit atât pentru fabricarea parchetului din lemn, cât și pentru realizarea de mobilă sau iahturi de lux, fiind folosit în trecut chiar și pentru dezvoltarea căilor ferate.

Parchetul de stejar – durabil și frumos

Stejarul este, poate, cel mai popular lemn pentru pardoseli și mobilier. Frumos, dar și foarte durabil, stejarul are calitățile ideale pentru un material destinat pardoselilor. Parchetul de stejar oferă o varietate de modele, în funcție de partea copacului folosită în fabricare, dar și de felul în care este realizată pardoseala. Modelele de parchet de stejar pot avea nuanțe calde, elegante, dar și combinații vibrante, cu o varietate atractivă de dungi în nuanțe deschise și închise.

Living cu parchet de stejar maro închis

Parchetul de stejar este perfect dacă îți dorești un living elegant și o atmosferă caldă și plăcută

Poate unul dintre cele mai cunoscute tipuri de parchet, parchetul din lemn de stejar este foarte atrăgător, elegant, dar și foarte durabil, dovedind o rezistență pe termen foarte lung.

Tipuri de parchet de stejar

Tarkett realizează parchet din lemn stratificat cu un design foarte diversificat. Speciile de lemn diferă în aspect, durabilitate și rezistență. De exemplu, un parchet din stejar va fi rezistent și durabil, iar variațiile de nuanță și granulație îi vor oferi caracter.

Parchet elegant din lemn de stejar

Colecţiile de parchet din lemn Tarkett oferă diferite specii de lemn, iar unul dintre cele mai populare este cel din lemn de stejar. În colecția Tango găsești pardoseli realizate din lemn de înaltă calitate, cu o gamă largă de esențe și culori. Mat sau lucios, teșituri mini sau maxi, aceste finisaje vor aduce frumusețe și eleganță casei tale. Plăcile sunt supuse unor tratamente termice de colorare, periere și șanfrenare, iar lacul Proteco Strong le oferă durabilitate, fiind unul dintre cele mai puternice lacuri de pe piață.

Parchet de stejar alb și deschis

Dacă ai de amenajat o cameră mică sau pur și simplu preferi pardoseala deschisă la culoare, parchetul de stejar în culori deschise din colecțiile Tarkett este perfect pentru tine. Colecțiile de parchet Rumba și Tango Art de la Tarkett sunt două opțiuni potrivite pentru o astfel de pardoseală, pentru că poți găsi foarte multe tipuri de parchet din stejar de culoare deschisă.

Parchet alb de stejar White Moscow, plan detaliu

Modelul deosebit și finisajele parchetului alb de stejar White Moscow din colecția Tango Art de la Tarkett va completa perfect un decor modern sau unul clasic

Decorurile colecţiei de parchet elegant Rumba vor aduce un sentiment modern chiar şi în cele mai tradiţionale case. Alb, bej, culoarea mierii sau gri sunt toate disponibile pentru clienţi care au gusturi specifice, sofisticate în ceea ce privește pardoselile din lemn de stejar. Acest parchet vine în plăci de dimensiuni mici și este rezistent la uzură, uşor de curăţat şi aproape imun la zgârieturi.

Parchetul din lemn Tango Art este realizat din scânduri individuale. Finisajul și tratamentele de culoare de care beneficiază îi pun mai bine în valoare aspectul natural. Parchetul de stejar din această colecție are o rezistență foarte bună pentru o utilizare pe termen lung.

Flori pe parchet de stejar deschis la culoare

Un parchet deschis, de stejar, cum este Violet Tokyo, din colecția Tango Art, de la Tarkett, va oferi mai multă lumină oricărei camere din casă

Parchet de stejar în nuanțe închise

Pardoselile închise (parchetul închis la culoare, cum ar fi cel din colecția Tango Vintage de la Tarkett) sunt folosite, în general în spații mari și bine luminate. Rolul lor este de a oferi căldură căminului și de a crea o ambianță plăcută. În colecția Tango Vintage poți găsi parchetul de stejar pe care ți-l dorești, dacă preferi nuanțele mai închise. Acest tip de parchet este rezistent la uzură și zgârieturi, uşor de curăţat, iar în timpul anilor, aspectul pardoselii se va păstra ca nou.

Cameră stil clasica cu parchet de stejar maro închis

Un parchet din stejar, de culoare închisă, este mereu potrivit într-un spațiu decorat în stilul clasic

Montarea parchetului de stejar

La fel ca și celelalte pardoseli de lemn de la Tarkett, parchetul de stejar are o structură extrem de stabilă și beneficiază de sistemul de blocare marcă înregistrată „T-Lock”, ceea ce face montarea și reutilizarea lui foarte ușoare. Nu necesită adeziv, sistemul de fixare este de ultimă generație și asigură îmbinări sigure, rezistente și aproape invizibile.

Cuplu care montează parchet din lemn de stejar Tarkett

Instalarea parchetului din lemn de stejar de la Tarkett este foarte ușoară datorită sistemului cu click

Întreținerea parchetului de stejar

O întreținere regulată va prelungi durata de viață a parchetului de stejar și îi va menține aspectul în timp. Indiferent de modelul de parchet de stejar ales. Aspirarea regulată și ștergerea cu o cârpă moale, foarte bine stoarsă sunt suficiente pentru a păstra aspectul impecabil al acestei pardoseli.

Kit pentru curatarea parchetului din lemn

Curatarea parchetului din lemn se face cu grijă, periodic, pentru a te putea bucura cat mai mult de frumusetea pardoselii. Produsele speciale de curățare de la Tarkett sunt ideale pentru curățarea parchetului de stejar

Poți utiliza produse Tarkett pentru curățare, care asigură siguranță pentru familia ta și pentru mediu și astfel parchetul din lemn va rezista în timp, parchetul de stejar Tarkett având o garanție de până la 30 de ani.

Comentariile sunt dezactivate