• Masă cu scaune în bucătăria cu pardoseala din vinil, alternativa gresiei

Înlocuirea gresiei în bucătării

Dacă într-un articol anterior am analizat cele mai bune alternative pentru plăcile ceramice în baie, în continuare o să afli cu ce poți înlocui gresia în bucătărie. În privința pardoselii ai două opțiuni, poți opta pentru vinil atât de tip dală cât și rolă. Și te bucuri de mult mai multe avantaje decât în cazul placării ceramice. În primul rând se montează și se demontează mai rapid și mult mai ușor. Sunt finisaje calde spre deosebire de gresie și îți oferă un plus de confort la mers, un aspect important mai ales dacă petreci destul de mult timp în bucătărie. Fără îndoială îți asigură o izolație acustică net superioară ceramicii. În plus, în cazul plăcilor cu montaj în sistem flotant te poți bucura de spațiu imediat după, nu mai este nevoie să aștepți uscarea adezivului.

Vinilul și LVT-ul pot înlocui gresia în bucătărie

Unul dintre motivele pentru care gresia este atât de populară și cei mai mulți o preferă în favoarea altor materiale, este versatilitatea ei și disponibilitatea unui număr extrem de mare de modele și culori. Acest lucru s-a schimbat în timp și chiar produse precum vinilul sau LVT-ul vin în întâmpinarea clienților și designerilor cu foarte multe modele și tipuri de finisaj. Practic, combinațiile de texturi și stiluri sunt nelimitate, pot satisface cele mai exigente gusturi și se adaptează pentru orice stil de design interior. Cu Starfloor Click 30 este mai ușor decât crezi să aduci mai aproape de tine climatul mediteranean, cu ajutorul modelelor inspirate din plăcile ceramice colorate specifice acelei zone. Pentru o bucătărie monocromă, cu un design în linii simple și mobilier minimalist poți alege un finisaj mai îndrăzneț cu aspect de tablă zincată din colecția Starfloor Click 55.

Tapet din vinil pentru pereți

Dacă am lămurit problema pardoselii probabil te întrebi ce facem în privința pereților. Gresia ceramică este o soluție extrem de folosită și la nivelul lor, mai ales în bucătării. Ei bine acum nu mai ai doar o singură opțiune, pentru finisajul pereților Tarkett îți propune alte materiale moderne potrivite nevoilor tale. Aquarelle Wall Hfs este un tapet din vinil rezistent la apă motiv pentru care poate fi instalat fără probleme în spații cu umiditate mare, precum băi sau bucătării. În plus, se curăță ușor, având proprietăți antibacteriene, iar lipsa îmbinărilor ține mucegaiul la distanță.  Nu-ți face probleme în privința designului, este disponibil într-o gamă largă de culori și modele. Mai mult decât atât, este însoțit de o serie de accesorii ce-ți permit să creezi un design unitar.

Baie renovată cu tapet din vinil, în loc de ceramică

Tapetul din vinil este o soluție potrivită de înlocuire a ceramicii, atât în bucătărie, cât și în baie

ProtectWall este un tapet din vinil de înaltă performanță, ce protejează peretele împotriva petelor și a zgârieturilor. Este flexibil, ușor de montat și spre deosebire de cel menționat anterior deține și certificare pentru protejarea pereților de daune mecanice, iar astfel poți reduce ușor costul de întreținere si reparații. Pentru zonele care necesită o protecție suplimentară împotriva deteriorărilor, poți aplica soluția Wallgard. Tratamentul PU-shield asigură o rezistență ridicată împotriva petelor și a substanțelor chimice, iar suprafața netedă asigură o igienă optimă și etanșeitate la apă. Combinând funcționalitatea cu designul atrăgător, Wallgard este disponibil în 11 tonuri pastelate calde – inclusiv două culori suplimentare pentru persoanele cu dizabilități vizuale.

În cazul în care vrei să aduci o schimbare bucătăriei tale, dar ai deja montată pe jos gresia ceramică nu trebuie să-ți faci probleme în privința înlăturării ei. Ai posibilitatea acum să optezi pentru o renovare fără demolare, cel puțin în privința pardoselii. Optează pentru LVT, un finisaj ce se instalează în sistem flotant și astfel vei evita complet demolarea și toate dezavantajele ce vin odată cu ea. Scopul acestei serii de patru articole este acela de a-ți demonstra că există alternative mult mai eficiente și mai moderne la clasicele plăci ceramice. Acestea vor aduce un plus de efect, eleganță și confort spațiului interior, indiferent de funcțiunea lui. Mai mult decât atât, îți ușurează munca în ceea ce privește etapa de montaj cât și în cea de întreținere sau reparații. Procesul de amenajare sau renovare al unui spațiu nu trebuie să mai fie o problemă delicată. Ia-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a te informa și vei găsi cele mai bune și mai performante soluții care să se adapteze bugetului și nevoilor tale.

Comentariile sunt dezactivate