• Dormitor mic, cu pat și un perete verde - amenajări

Amenajări pentru dormitoare mici de apartament

Dormitorul este spațiul în care te refugiezi după o zi lungă și solicitantă. Dacă ai un dormitor mic de apartament, amenajează-l în așa fel încât să fie spațiul în care să te simți cu adevărat bine.

Idei pentru amenajarea dormitoarelor mici

Un dormitor mic poate fi o provocare și îți poate pune probleme, însă apelând la câteva trucuri utile de la designerii de interior poți obține un spațiu care poate părea mai mare și pe care îl vei folosi cu drag de fiecare dată când ajungi acasă.

Lumina într-un dormitor mic de apartament

Pentru ca dormitorul tău să dea impresia că are o dimensiune mai mare decât în realitate, îți recomand să folosești culori și nuanțe deschise. Poți opta chiar pentru pereți de culoare albă. De asemenea, asigură-te că ai suficentă lumină naturală, iar o perdea de un alb imaculat va accentua ideea de spațiu.

De asemenea, poți obține un decor de mare efect folosind și lumina artificială: lustre, lămpi cu picior, veioze pentru noptiere. Pentru a fi în ton cu trendurile poți alege lămpi cu accente metalice.

Dormitor luminos, cu un cățel în pat, într-un dormitor mic

Lumina naturală contribuie la impresia unui spațiu mai mare într-un dormitor mic

Pardoseala

Pentru că pardoseala și pereții care acoperă cea mai mare suprafață a camerei, oferă cu ajutorul lor un punct de atracție și un plus de dinamism. Cum poți face acest lucru? Poți opta pentru una sau câteva dungi pe tavan sau chiar pentru o singurră dungă mai lată, într-o culoare la alegere, care se continuă de pe tavan, pe podea.

Dacă este aleasă într-o nuanță potrivită, pardoseala va oferi și un plus de lumină și senzația de spațiu aerisit. Îți recomand să alegi un parchet deschis la culoare pentru un dormitor mic. Alb sau un gri deschis pot fi alegerile ideale, în combinație cu un mobilier mai închis la culoare, care să ofere contrast și eleganță.

Și pentru că vorbim de eleganță, ce poate fi mai frumos decât un parchet din lemn? În portofoliul Tarkett există numeroase colecții de parchet din lemn care se vor potrivi perfect, indiferent de tipul designului interior ales. Dacă optezi pentru un decor în care vrei să-ți pui amprenta și care vrei să te reprezinte cu adevărat, ai la dispoziție colecția Performance Fashion, un parchet din lemn natural, care te va ajuta să obții orice design își dorești.

Dacă vrei un parchet laminat, soluțiile sunt extrem de diverse și aici. Pentru nuanțe deschise, calde și blânde, perfecte pentru un dormitor mic de apartament, ai la dispoziție colecțiile Navigator 1233, dar și Lamin’Art 832.

Nu uita! Instalarea parchetului trebuie făcută urmând direcția principalei surse de lumină, pentru a amplifica impresia unui spațiu mai mare. Pentru camerele înguste, scândurile ar trebui aliniate pe lungimea spațiului, indiferent de direcția luminii.

Mobilierul

Dormitor mic, cu pat și mobilă puțină

Optează pentru mai puține piese de mobilier, pentru un spațiu aerisit, într-un dormitor de dimensiuni reduse

Încearcă să nu încarci spațiul cu decorațiuni de care nu ai nevoie și optează pentru puține piese de mobilier. Aglomerarea mobilierului reduce foarte mult spațiul, atât practic, cât și vizual. Dacă nu există spațiu suficient pentu un dulap mare sau un dressing, folosește spațiul de sub pat pentru depozitarea lucrurilor în cutii speciale. Poți alege chiar un pat cu spațiu de depozitare sau poți recurge la proiectarea personalizată a acestuia.

O altă soluție este utilizarea unor noptiere personalizate, care să-ți ofere ceva mai mult spațiu pe care îl poți folosi penru depozitare. De altfel, mobilierul realizat pe comandă este varianta ideală, pentru a putea valorifica la maximum spațiul de care dispui.

Alte idei pentru decorarea unui dormitor de dimensiuni reduse

  • Un perete colorat va sparge monotonia și va crea un efect vizual accentuat. Culoarea în contrast cu restul camerei va distrage atenția privitorului de la dimensiunea reală a încăperii
  • Oglinzile – ajută la extindera vizuală a spațiului. Poți opta pentru o oglindă vintage sau pentru un dressing cu uși culisante și oglinzi
  • Alege evidențierea unei piese de mobilier, a unui perete sau a covorului, pentru a oferi un plus de farmec încăperii
  • Florile în culori neutre vor adăuga eleganță și prospețime decorului

Indiferent ca variante de decor vei alege este important ca dormitorul să te reprezinte și să îți ofere confortul de care ai nevoie. Indiferent de trenduri sau reguli, urmează-ți instinctul și ideile creative, pentru a obține spațiul în care te vei putea odihni și relaxa cu adevărat.

Comentariile sunt dezactivate