• Atât parchetul laminat, cât și parchetul stratificat aduc numeroase avantaje decorului casei dumneavoastră

Parchet laminat vs parchet stratificat

O pardoseală de parchet, fie el laminat sau stratificat, va aduce un plus de căldură și eleganță locuinței dumneavoastră. Ambele variante sunt soluții excelente, iar din rândurile de mai jos, aflați de ce:

Caractaristicile parchetului laminat și ale celui stratificat

Parchet laminat

Parchetul laminat Tarkett este realizat în proporție de peste 80% din lemn și este compus din patru straturi:

Stratul de suprafață, care dă durabilitate și rezistență parchetului laminat, este urmat de stratul decorativ, făcut din hârtie imprimată, spre deosebire de cel stratificat. Posibilitățile de design sunt nelimitate.

Al treilea strat este realizat din material fibrolemnos cu o densitate foarte mare, oferind tărie parchetului laminat, în timp ce ultimul strat este cel de stabilizare, care protejează podeaua laminată de umezeala din stratul suport.

Iată câteva informații pe care trebuie să le știți despre parchetul laminat:

 • Este o suprafață foarte comodă și are un coeficient de transfer termic favorabil.
 • Parchetul laminat produs de Tarkett este foarte rezistent la șocuri, fiind o alegere excelentă pentru pardoselile din camera copiilor sau bucătărie.
 • Podelele laminate sunt foarte ușor de întreținut. Este suficient să ștergeți și să aspirați suprafața.
 • Laminatul Tarkett este supus unui tratament special pentru a fi impermeabil.
 • Cu ajutorul noilor tehnici de printare, parchetul laminat vine într-o varietate uriașă de modele – de la lemn, piatră, tipare grafice -, dar și cu multe efecte de suprafață. Parchetul laminat poate să fie mat, lucios, texturat, etc.

Parchetul laminat Tarkett oferă o aderență excelentă, prevenind alunecarea pe această suprafață – un detaliu foarte important, mai ales în bucătării.

Parchetul laminat este o alegere economică. Vă puteți inspira în alegerea dumneavoastă din colecțiile Tarket, aici.

Parchet din lemn stratificat

La fel ca parchetul laminat, parchetul din lemn stratificat este construit în straturi. În cazul celui de lemn stratificat este vorba despre două sau mai multe straturi. Tarkett oferă parchet triplustratificat, compus din trei straturi realizate integral din lemn.

Stratul superior este din lemn de esență tare, cel din mijloc din lemn de esență moale, iar cel inferior din furnir tehnic. Direcțiile fibrelor celor trei straturi sunt perpendiculare, una peste cealaltă, reducând astfel până la 80% mișcarea naturală a lemnului. Această metodă de construcție oferă pardoselii din lemn durabilitate și stabilitate, limitând expansiunea și contractarea naturală a lemnului.

Iată câteva informații despre parchetul multistratificat:

 • Parchetul din lemn triplustratificat Tarkett este livrat în plăci, care sunt deja pregătite pentru montare. Bucățile sunt șlefuite și lăcuite, podeaua putând fi instalată fără praf sau vapori nocivi.
 • Parchetul multistratificat Tarkett este sigur, stabil și durabil.
 • Garanția oferită de Tarkett la parchetul din lemn multistratificat este de 30 de ani.
 • Parchetul Tarkett este realizat din cele mai bune specii de lemn.
 • Tarkett dispune de cea mai modernă fabrică de parchet din lemn din Europa.
 • De asemenea, Tarkett are peste 130 de ani de experiență în producția de parchet din lemn.

Aqua Guard este o soluție unică în industria parchetului. Oferă impermeabilitate pe latura scurtă a plăcii de parchet, pe care o protejează de lichide pe bază de apă, cum ar fi ceaiul, laptele, cafeaua, vinul sau sucurile. Aceste lichide nu vor penetra parchetul din lemn prin laturile scurte ale plăcilor, singurele care sunt vulnerabile la umezeală.

Montarea parchetului stratificat Tarkett se poate face doar pe un strat suport stabil și curat, fără crăpături sau alte defecte. Este posibilă și montarea peste instalații de încălzire în pardoseală și se recomandă instalarea prin lipire.

Parchetul se întreține foarte ușor, iar produsele de curățare Tarkett sunt sigure atât pentru familia dumneavoastră, cât și pentru mediul înconjurător. Soluțiile Tarkett vă asigură un parchet stratificat plăcut, care va dura timp de decenii.

Comparați toate modelele de parchet stratificat Tarkett printr-un simplu click aici.

 

Comentariile sunt dezactivate