• Bucătărie cu mobilă neagră, accesorii metalice și pardoseală cu aspect de lemn de cires

Modele de bucătării moderne

 

Bucătăria este încăperea în care petreci timp pentru prepararea rețelor tale culinare de succes, dar și locul în care familia se adună și în care prietenii tăi pășesc ca acasă. Iată ce modele de bucătării moderne sunt potrivite și cum să alegi materialele și accesoriile, pentru a avea un spațiu primitor.

Înainte de toate, trebuie să ai în vedere faptul că bucătăria este o cameră importantă a casei tale, care merită toată atenția, iar pentru a te simți bine, ai nevoie de confort și căldură. Dacă redecorezi sau renovezi cu totul bucătăria și preferi open space-ul trebuie să ai grijă și la designul din living atunci când alegi materiale și culori.

Tendințe 2019 în amenajarea bucătăriilor moderne

Spațiul

Pentru o bucătărie modernă și confortabilă ai nevoie de un design cât mai simplu. Evită aglomerarea spațiului, iar dacă ai o bucătărie mică, renunță la o parte dintre dulapuri în favoarea rafturilor. Dacă sunt amenajate corect, rafturile aduc un plus de eleganță încăperii. Poți renunța, de exemplu, la dulapul dintre chiuvetă și aragaz, iar rafturile pot deveni loc de depozitare pentru veselă, accesorii de bucătărie, dar și pentru recipientele pentru condimente.

Culorile

Nuanțele pe care le alegi vor fi cele care vor dicta atmosfera bucătăriei tale, iar dacă vrei să fii în ton cu tendințele poți alege culori naturale, precum bejul, verdele închis sau antracit spre negru, dar și nuanțe vibrante, precum portocaliul dulce sau roșul picant – două dintre culorile anului 2019.

Bucătăriile în culori calde precum auriu, arămiu sau galben ghimbir devin din ce în ce mai căutate de designerii de interior. De asemenea, nuanțele inspirate din natură sunt recomandate: terracotta sau diverse nuanțe de verde vor aduce natura mai aproape.

Culorile închise, chiar și negrul, vor rămâne în tendințe în continuare și se vor afla printre preferințele designerilor și în 2019. Astfel că le poți alege fără grijă pentru o bucătărie modernă, dar și foarte elegantă, însă cu condiția ca încăperea să fie spațioasă.

Materiale și texturi

Accesoriile metalice, precum lămpile, dar și sticla și lemnul fac parte din cele mai moderne trenduri pentru bucătării, în perioada care urmează. Lemnul aduce frumusețe și căldură spațiului, iar un aspect nefinisat va fi și mai potrivit într-o bucătărie contemporană.

De asemenea, tendințele actuale se concentrează și pe aducerea naturii în interior. Florile reprezintă un must, iar verdele crud are darul de a relaxa, de a te face să te simți mai aproape de natură. Pentru a obține un decor de efect, poți alege să așezi câteva ghivece pe rafturi sau poți amenaja o jardinieră din lemn, suspendată de tavan, unde să pui florile tale preferate.

Pardoseala

Bucătărie cu pardoseală LVT si masă de lemn cu băncuțe și scaune

Pardoseala LVT este Starfloor Click 30&30Plus este ideală pentru renovarea rapidă a bucătăriei

Tipul de pardoseală într-o bucătărie este important dacă îți dorești confort și frumusețe. Dacă renovezi, este momentul iei în considerare materiale calde, care să își permită să-ți pui în valoare spațiul în mod creativ, dar să te și bucuri de o pardoseală confortabilă, ușor de curățat și rezistentă la pete și umezeală.

Parchetul este o variantă inspirată pentru o bucătărie modernă. Natural și cald, lemnul este un material nu doar potrivit tendințelor actuale, dar și o soluție de a aduce mai multă căldură. În plus, dacă optezi pentru open space, livingul și bucătăria se vor îmbina pefect și vor oferi impresia de fluiditate în design.

O altă variantă potrivită pentru bucătărie este pardosela din vinil. Starfloor Click 30&30 Plus, de la Tarkett, este o pardoseală LVT cu design modern și caracteristici termice și acustice excelente. În plus, acest material este foarte ușor de curățat și de întreținut, astfel că timpul prețios îți rămâne să-l petreci alături de cei dragi.

5 modele de bucătării moderne, pentru inspirația ta

Bucătărie cu un perete portocaliu și masa cu model terrazzo

Portocaliul dulce oferă o atmsoferă plăcută în decorul luminos al bucătăriei, iar masa cu model terrazzo completează perfect decorul modern

 

Open spce bej, verd, bleu

Un open space în culori precum bej și verde poate fi o opțiune foarte bună, dacă nu ai o bucătărie mare

 

Bucătărie cu mobilă neagră și parchet bej

Negrul este la modă și în 2019, iar dacă ai o bucătărie spațioasă poți alege fără probleme această culoare

 

Bucătărie în negru cu roșu și rafturi

Culorile îndrăznețe sunt la modă în 2019, iar rafturile pot înlocui cu succes clasicele dulapuri suspendate

 

Bucătărie cu mobilă neagră, accesorii metalice și pardoseală cu aspect de lemn de cires

O bucătărie modernă poate fi funcțională și elegantă. Mobila neagră, accesoriile metalice și rafturile sunt printre elementele în tendințe pentru modelele de bucătărie ale anului 2019

 

Comentariile sunt dezactivate