• Living modern in alb si negru cu parchet de nuc

Parchetul de nuc – pardoseala care îți dă energie

Parchetul de nuc este cunoscut pentru aspectul său prețios, ce degajă un mix inedit de energie și calm, în nuanțe închise și texturi elegante, fiind astfel o soluție pentru diferite stiluri de amenajare. Un parchet de nuc este potrivit pentru un decor elegant, însă pentru a face o alegere informată, iată caracteristicile ce pot oferi un plus de valoare.

Un parchet de lemn este întotdeauna o alegere bună, pentru orice tip de design interior. Nuanța și textura pardoselii pot fi influențate originea și mediul natural al arborelui, aspecte ce își vor lăsa amprenta asupra parchetului. Datorită nuanțelor sale închise, parchetul de nuc este unul potrivit pentru cei care preferă culorile mai închise, mai ales în spațiile generoase și bine luminate.

Despre lemnul de nuc

Nucul (Genus Juglans), ca specie de lemn, este cunoscut încă din Antichitate, fiind originar din America de Nord și zona balcanică a Europei.

Nucul este un arbore viguros, cu o structură fibroasă, puternică și scoarța netedă, argintiu-cenușie. Lemnul de nuc este un lemn greu, închis la culoare, foarte rezistent și este folosit pentru fabricarea parchetului, a mobilei și a iahturilor de lux, dar și a instrumentelor muzicale și a diverselor obiecte de decor.

Caracteristicile parchetului de nuc

Parchetul de nuc are o culoare închisă, cu un aspect unic al fiecarei bucăți de lemn în parte.

Scaun cu flori pe parchet de nuc

Parchetul de nuc este rezistent și frumos, iar nuanțele sale închise sunt potrivite pentru mai multe tipuri de amenajări interioare

La Tarkett vei găsi o gamă largă de tipuri de parchet din lemn, printre care și parchet de nuc. Poți găsi această pardoseală în colecția Salsa. Este un parchet de lemn multistratificat, cu o grosime totală de 14 mm, 100% natural, ușor de întreținut și potrivit pentru montarea peste sisteme de încălzire în pardoseală.

Parchet de nuc cu jucării

Parchetul de nuc este o pardoseală potrivită și în camerele pentru copii

Montarea parchetului de nuc

Sistemul de blocare inovator „T-Lock” îl face ușor de instalat și demontat, fără exces de praf și fără dificultăți. Astfel, parchetul de nuc poate fi instalat rapid și ușor, fără adeziv, iar renovarea poate fi făcută în cel mai scurt timp.

Cel mai important lucru este ca suprafața pe care montezi parchetul din lemn să fie uscată, netedă și curată. Plăcile de parchet trebuie montate pe lungime, urmând direcția principalei surse de lumină. În camerele înguste, cum ar fi coridoarele sau holurile, montarea se face întotdeauna urmând lungimea camerei, indiferent de direcția luminii.

Întreținerea parchetului de nuc

Aspirarea regulată și ștergerea cu o cârpă moale, foarte bine stoarsă sunt suficiente pentru a mentine aspectul proaspăt al acestei pardoseli. Poți utiliza produsele Tarkett pentru curățare, oferind siguranța familiei tale si a mediului înconjurător. Respectând acești pași simpli, te vei bucura pentru mult timp de frumusețea naturală a parchetului de nuc ales pentru căminul tău.

Comentariile sunt dezactivate