• Familie cu doi copii in living cu parchet de merbau

Parchet de merbau – pardoseală de lux

Dacă îți dorești un parchet de lux, atunci parchetul de merbau este pentru tine. Lemnul de merbau, datorită esenței sale tropicale și unice, îți va transforma casa într-un spațiu prețios. Iată care sunt caracteristicile parchetului din lemn de merbau.

Parchetul din lemn este printre cele mai bune soluții pentru pardoseala casei tale. Pe lângă aspectul estetic greu de egalat, acest parchet din lemn este extrem de durabil și confortabil. Merbau este cel mai cunoscut și valoros lemn asiatic. Parchetul de merbau are un aspect exotic și rafinat, oferind eleganță camerelor în care este instalat. Aspectul său unic, cu variații naturale de culoare în nuanțe de roșu, se îmbină perfect cu duritatea și rezistența lemnului, astfel remârcandu-se un veritabil parchet de lux.

Despre lemnul de merbau

Merbau (Intsia bijuga) este un arbore exotic, care crește în Asia, în special în Indonezia și Filipine. Acesta este un lemn de esență tare, motiv pentru care pardoselile din merbau sunt printre cele mai rezistente. Pe lângă fabricarea parchetului, lemnul de merbau este folosit și la realizarea de mobilier, scări, uși și la construcția caselor.

Parchetul din lemn de merbau este foarte rezistent și neted, având aspect luxos, iar sub efectul luminii  nuanțele sale se închid ușor. Parchetul de merbau poate veni în nuanțe de maro roșcat, cafeniu, cu ușoare accente galbene sau aurii.

Parchet de merbau in living cu canapea alba

Parchetul de merbau este foarte rezistent, iar culorile sale calde și bogate aduc un plus de stil oricărui decor

Caracteristicile parchetului de merbau

Parchetul de merbau este un tip de parchet pe care te poți baza foarte mulți ani, iar la Tarkett, acesta face parte dintr-o colecție cu garanție de până la 30 de ani. Fiind un lemn durabil și rezistent la șocuri, te vei bucura de frumusețea lui naturală foarte mult timp. Iată care sunt caracteristicile parchetului de merbau:

  • Rezistență sporită
  • Aspect luxos
  • Culori închise și elegante
  • Textură accentuată și miros specific

Tarkett oferă o multitudine de tipuri de parchet din lemn, printre care și parchet de merbau. Poți găsi această pardoseală superbă în colecția Salsa, fiind potrivit pentru montarea peste sisteme de încălzire în pardoseală.

Perna si vaza pe parchetul de merbau

Poți alege un parchet de merbau din colecția Salsa de la Tarkett, pentru a te bucura de esența unui lemn deosebit

Montarea parchetului triplustratificat de merbau Tarkett

Sistemul de blocare inovator „T-Lock” îl face ușor de instalat, de îndepărtat și chiar de reutilizat, fără a fi nevoie de instrumente complicate. Astfel, pardoseala poate fi instalată rapid și ușor, fără adeziv, iar renovarea poate fi făcută în cel mai scurt timp.

Întreținerea parchetului de merbau

Aspirarea regulată și ștergerea cu o cârpă moale, foarte bine stoarsă sunt singurele activități necesare pentru a păstra aspectul acestei pardoseli de merbau.

Pentru ca parchetul de merbau să-și mențină aspectul impecabil cât mai mult timp, se recomandă instalarea unor bucăți de pâslă pe picioarele mobilierului (canapele, scaune, mese și altele), pentru a evita deteriorarea inutilă și zgârierea parchetului.

Nu împinge niciodată mobilierul sau alte obiecte pe pardoseală, deoarece, în general, acest lucru va duce la deteriorarea suprafeței parchetului și la apariția daunelor mecanice.

Comentariile sunt dezactivate