• Mochetă verde în carmeră de birou sau living

Mocheta pentru trafic intens. Care este cea mai bună și rezistentă mochetă

O casă sau un spațiu comercial cu o atmosferă primitoare te face să te simți confortabil. O pardoseală trebuie să fie nu doar frumoasă, ci și practică și potrivită spațiului în care a fost montată. Îți voi explica în continuare cum să alegi o mochetă pentru trafic intens și care sunt avantajele acesteia.

Într-un spațiu comercial sau într-un hotel sau chiar se circulă foarte mult. Aceste zone necesită o atenție specială, deoarece pardoseala este expusă unei uzuri intense, iar pentru a rezista cât mai mult timp, trebuie să fie proiectată pentru  o astfel de utilizare.

O mochetă rezistentă la trafic intens trebuie să răspundă mai multor cerințe, specifice zonei foarte circulate în care urmează să fie instalată. Iată care sunt principalele caracteristici:

  • Design simplu – pentru acoperirea semnelor de uzură
  • Culori practice – pentru a fi ușor de asortat, dar și de întreținut
  • Rezistență – materialul trebuie să poată face față unui trafic intens
  • Protecție UV – pentru a preveni alterarea culorilor, apărută în urma expunerii la soare, mai ales in urma utilizarii in spatii exterioare
  • Întreținere ușoară – pentru a menține un aspect plăcut, cu minime interventii de curățare
  • Rezistență la foc

În colecțiile Tarkett vei găsi o varietate de modele de mochetă potrivite pentru spațiile cu trafic intens. Colecția Olimp include modele special concepute pentru spațiile comerciale, cu o rezistență ridicată la razele UV și foc.

Mochetele din gama Arena New sunt foarte rezistente, au un design simplu, culori practice și sunt potrivite atât pentru birouri, cât și pentru locuințe, în special pentru bucătării, holuri și scări. Datorită protecției UV, aceste mochete pot fi utilizate chiar și în spațiul exterior, pe terase sau în grădini, culorile lor fiind extrem de rezistente în timp.

Mochetă gri pentru trafic intens în clădire de birouri - masa cu 4 scaune

Mochetele pentru trafic intens Arena New sunt ideale pentru clădirile de birouri foarte circulate

Colecția Lider Urb conține mochete rezistente la trafic intens, ce au un design practic, culori rezistente, putând fi, astfel utilizate în spațiile circulate din locuințe, dar și în birouri sau alte spații publice. Întreținerea acestor mochete este simplă, păstrându-și aspectul pentru o perioadă îndelungată.

Mocheta Lider Urb gri in birou alb

Mochetele pentru trafic intens din colecția Lider Urb sunt foarte rezistente și oferă un design unic oricărui birou

 

După ce ai achiziționat mocheta dorită este foarte important să o instalezi corect, urmând o serie de pași recomandați de specialiști. Mocheta în rolă se montează prin lipire, pentru a se fixa perfect pe stratul suport, dar și pentru a avea un aspect plăcut, cu îmbinări aproape invizibile. Pentru o instalare corectă, urmează sfaturile și instrucțiunile complete de aici.

Întreținerea mochetei

Dacă alegi o mochetă pentru trafic intens, întreținerea va fi foarte ușoară și economică. Cu ajutorul caracteristicilor excelente ale mochetelor Tarkett, curățarea suprafeței este foarte mult simplificată. Este suficientă o simplă aspirare periodică, pentru ca mocheta să își recapete aspectul proaspăt.

Aspirator pe mochetă - curățare ușoară

În general, pentru curățarea mochetei nu ai nevoie de mai mult decât o aspirare normală

Petele de ceai și cafea

Absoarbe lichidul cu un burete sau o cârpă uscată albă; zona rebuie apoi periată cu spumă de săpun. Dacă pata este uscată, pune glicerină în zona pătată și lasă să acționeze peste noapte.

Patele de lapte

Îndepărtează cu un burete și puțină apă caldă.

Pete de vin roșu

Dacă sunt proaspete, se curăță cu un burete și apă rece. Apoi se freacă zona respectivă cu o cârpă uscată. Petele uscate se tamponează cu glicerină, apoi după câteva ore se freacă zona afectată cu soluție de îndepărtare pete de pe materiale textile.

Grăsime, ulei, unt, sos și ciocolată

Se îndepărtează cu tetraclorură de carbon, tricloretilenă, benzen. Se înmoaie o bucată de cârpă albă în diluantul menționat și se freacă zona afectată până se usucă.

Petele de sânge

Trebuie clătite imediat cu apă rece. Dacă pata este deja uscată, se aplică o cârpă udă deasupra, urmând ca după înmuiere pata să fie îndepărtată cu un burete sau cu o perie și apă rece.

Mochetă curățată cu cârpa și spray cu apă

În cazul petelor pe mochetă, dacă acționezi rapid, nu ai nevoie decât de o cârpă și puțină apă, pentru a îndepărta impurtiățile

Pete de cerneală

Se pune amoniac peste pată, se clătește cu apă rece.

Pete de urină

Se îndepărtează cu un burete și apă rece. În caz de pete persistente, se poate încerca cu amidon alimentar sau cu detergent pentru pardoseli textile.

Pete de bitum și ulei

Se îndepărtează cu benzen. Dacă pata este uscată, se înmoaie cu puțină grăsime/ margarină; după câteva ore de acțiune a grăsimii, când pata se înmoaie, se poate îndepărta.

Pete de noroi

Se așteaptă să se usuce, se apiră locul afectat foarte bine.

Comentariile sunt dezactivate