• Colaj cu doua poze: parchet de culoare inchisa si parchet de culoare deschisa

Parchet de culoare deschisă sau închisă? Cum să alegi în funcție de cameră

Unul dintre cele mai importante aspecte în designul interior al unei camere este alegerea pardoselii adecvate. Când te gândești dacă să alegi, de exemplu, un parchet deschis sau închis la culoare, gândește-te la cameră ca la o pânză albă, care așteaptă atingerea magică a pictorului.

Pardoselile pot fi categorisite în două mari tipuri: pardoseli de culoare închisă și deschisă. Însăși culoarea pardoselii definește, în mare parte, caracteristicile spațiului și contribuie la identitatea lui, dar și a celor care îl locuiesc.

Avantajele pardoselii deschise (parchet sau altă suprafață)

Cameră mică în care a fost instalat parchet de culoare deschisă

Dacă vrei să redecorezi o cameră mică, un parchet deschis la culoare este alegerea cea mai inspirată

Pardoseala deschisă la culoare ajută la extinderea vizuală a spațiului și, prin urmare, este potrivită pentru camere mici și slab luminate. Utilizând un parchet deschis la culoare, vei reuși să evidențiezi camera în sine și mobilierul, în acest caz pardoseala ajutând la o mai bună luminozitate a camerei. Dacă montezi plăcile de parchet pe direcția sursei de lumină, vei obține impresia unei camere luminoase.

Un alt avantaj al pardoselii deschise la culoare este că aceasta contribuie la aspectul elegant al camerei, evidențiind contururile mobilierului și al acesoriilor. Eleganța, sensibilitatea, curățenia sunt doar câteva dintre senzațiile pe care le evocă aceste pardoseli. Delicate și strălucitoare ca niște fulgi de zăpadă, aceste podele sunt ideale pentru visători și romantici, care își vor găsi inspirația în ele. În zilele noastre, pardoselile deschise sunt cel mai frecvent utilizate în case decorate în stil modern. Parchetul Rumba de la Tarkett este o opțiune potrivită pentru o astfel de pardoseală.

Parchet deschis la culoare montat pe direcția luminii

Pardoseala de culoare deschisă oferă eleganță în orice decor modern, însă trebuie să ții cont și de direcția în care vei monta parchetul

La fel ca yin și yang, atât pardoselile închise, cât și cele deschise la culoare reprezintă două forțe opuse care definesc spațiul în moduri complet diferite. Cele închise te duc cu gândul spre achitectura tradițională și decoruri clasice, evocând vremuri de demult.

Pardoseala de culoare închisă aduce căldură

Pardoselile închise (parchetul închis la culoare, cum ar fi cel din colecția Tango Vintage de la Tarkett) sunt folosite, în general în spații mari și bine luminate. Rolul lor este de a oferi căldură căminului și de a crea o ambianță plăcută.

Cameră stil clasci cu parchet maro închis

Un parchet de culoare închisă este mereu potrivit într-un spațiu decorat în stilul clasic

Când te gândești la cămin, gândul îți zboară la căldura pe care acesta o oferă. Un spațiu în care predomină lemnul natural, atât la nivelul pardoselii, când și al altor elemente care creează decorul interior. Atmosfera te atrage și în loc să alegi canapeaua, poți găsi cu ușurință un loc confortabil chiar pe pardoseală.

Nuanțele închise creează un sentiment de siguranță, stabilitate și durabilitate, ceva ce poate rezista timp de secole, exact ca și copacul. Acestea sunt valorile pe care se bazează și familia și căminul tău.

Mixul de nuanțe oferă dinamism

Dormitor cu parchet în mai multe nuanțe

Mixul de culori pe pardoseală este în tendințe și va oferi dinamism camerei în care este realizat

Pentru cei mai reticenți, există și o altă opțiune pentru pardoseli, care devine din ce în ce mai populară în designul interior modern, aceea de a combina mai multe nuanțe. Prin amestecare diferitelor nuanțe pe pardoseală, vei obține o experiență complet diferită. Totul devine dinamic, iar dintr-un interior simplu, cu mici intervenții, obții o nouă identitate a aceluiași spațiu.

Alege culoarea cea mai bună pentru pardoseala casei tale, armonizeaz-o cu spațiul și cu obiectele de decor și creează-ți casa a visurilor tale, casa la care ai visat întotdeauna.

Comentariile sunt dezactivate