• Gradina cu flori colorate - amenajari gradini de vis pentru casa ta

Ghid practic pentru design de grădină

Partea cea mai bună atunci când locuiești la casă este faptul că te poți bucura de propriul tău colț de natură, oricând, fără să te deranjeze nimeni. Ce poate fi mai plăcut decât să petreci timp afară în nopțile călduroase de vară, să te bucuri de sunete și parfum de flori. Toată lumea își dorește o grădină frumoasă, dar puțini își permit un peisagist pentru a obține acest lucru. Chiar dacă nu este atât de ușor precum pare să-ți amenajezi propria oază de relaxare, cu câteva mici trucuri poți amenaja chiar tu acest colț după bunul plac pentru a-ți satisface nevoia de relaxare și confort, în curtea casei tale.

Amenajarea grădinii cu flori

Masa cu scaune intr-o gradina mica, cu flori si decoratiuni atent alese

Decorațiunile pentru gradină trebuie să fie rezistente la umezeală și să întregească designul exterior al grădinii pe care o amenajezi. Florile sunt extrem de importante în acest decor

Natura, și plantele în general, sunt imprevizibile, au nevoie de un mediu propice pentru a crește și a se dezvolta. Necesită atenție și îngrijire constantă, fiecare în funcție de propriile ei necesități. Trebuie să iei în considerare că fiecare tip de plantă are un ciclu al ei. Există plante sezoniere de a căror frumusețe te poți bucura doar într-un anumit anotimp. De aceea, este important să le cunoști ciclul de viață pentru a le putea alterna. Curtea ta trebuie să arate bine indiferent de sezon, de aceea îți recomand să eviți și florile care nu se pot adapta climei din țara noastră. Dacă nu dispui de foarte mult timp liber și nu ești un împătimit al florilor, alege elemente de vegetație care se întrețin ușor și sunt foarte rezistente.

Idei practice pentru amenajarea grădinii

Fotolii albe cu perne galbene si verzi, intr-o gradina moderna - idei practiv pentru amenjarea gradinii

Mobilierul de gradină trebuie să fie comod, iar câteva perne colorate vor da viață colțului tău de relaxare

Pentru că este vorba de un spațiu exterior și ideea este să te bucuri și să profiți din plin de natură, îți propun să folosești pe cât posibil numai materiale naturale. Pentru pavaj te poți folosi de piatră în timp ce pentru mobilier folosește lemn, chiar dacă acestea necesită îngrijire specială pentru a face față mediului exterior, umidității sau fluctuațiilor de temperatură. Dacă consideri că investiția este mult prea mare, iar efortul pentru întreținerea lor este pe măsură, poți folosi materiale cu caracteristici asemănătoare, de exemplu ceramică sau ratan. Dacă spațiul nu îți permite să te bucuri și de o mică piscină, nu strică să îți amenajezi în schimb un mic iaz. Vei aduce mai aproape un pic din frumoasa sălbăticie a naturii.

Decorațiuni pentru grădină

Plante verzi in perete decorativ de gradina

Plantele pot fi integrate cu ușurință și dacă alegi un design exterior modern și elegant

Pentru maximum de efect alege-ți un mobilier cât mai confortabil peste care să poți așeza perne cu un strat gros de burete. Asigură-te că husele sunt impermeabile și se pot detașa pentru a fi curățate ușor. Dacă spațiul îți permite, nu uita de piesele de mobilier vedetă ale unei grădini, hamace, balansoare, baldachine sau leagăne. În nopțile răcoroase de toamnă nu ar strica să poți savura în continuare un pahar de vin în grădină. Așa că îți propun să integrezi în amenajare și o sursă de foc. Există acum sisteme inteligente care îți permit să programezi chiar și șemineul exterior, să se stingă sau să pornească la anumite intervale, cu ajutorul telefonului mobil. În cazul în care ești pasionat de gătit poți merge mai departe de atât și chiar să-ți amenajezi o mini bucătărie în aer liber.

Iluminatul în amenajările exterioare

Alee de gradina decorata cu lampi de iluminat, in iarba

Dacă ai o alee în curte, scoate-o în evidență folosind lumini de-a lungul acesteia, iar seara grădina ta va fi o adevărată feerie

Nu cred că mai este nevoie să spun că și aici iluminatul joacă un rol extrem de important. Luminile pot scoate din anonimat orice tip de spațiu, iar grădina nu face excepție. Asigură-te în primul rând că aleile de circulație și zonele pentru stat sunt bine iluminate. Apoi folosește-te de lumini punctual pentru a pune în evidență anumite colțuri sau plante. Pentru atmosferă, poți prinde în copaci instalații luminoase cu LED-uri sau becuri de tip Edison. Vor aduce un plus de căldură și farmec spațiului exterior. Indiferent că plouă, ninge sau soarele este extrem de puternic, amenajează-ți și o zonă acoperită. Nimic nu te poate împiedica să te bucuri de colțul tău de natură.

Grădina ta nu trebuie să fie atractivă și să-ți inducă o stare de bine numai pe timp de zi sau numai primăvara și vara. Trebuie să te poți bucura de ea îndiferent de oră și în orice anotimp. Încearcă să iei acest lucru în considerare când îți amenajezi grădina și treaba este pe jumătate rezolvată. Nu trebuie să ai o curte de dimensiuni ample pentru a scoate maximum din ea. Și nu în ultimul rând, ține cont de faptul că mai importantă decât amenajarea ei este întreținerea și curățarea. O grădină neîngrijită îți atrage imediat atenția, iar dacă plantele nu primesc tratamentul corespunzător, tot efortul a fost în zadar.

Comentariile sunt dezactivate