• tendinte livinguri moderne

Livinguri moderne – tendințe și amenajări interioare

În acest an tedințele în amenajări interioare sunt mult mai relaxate și mai permisive. Aduc un plus de îndrăzneală, culori vii și texturi neobișnuite. Iată care sunt tendințele în amenajarea livingurilor moderne.

Pentru a obține un living modern, încearcă să renunți la tendința de a armoniza totul și de a asorta în mod excesiv mobilierul cu decorațiunile sau culoarea pereților. Este de domeniul trecutului folosirea unui mobilier din aceeași perioadă. Poți îmbina foarte bine elemente minimaliste, în linii simple, cu un fotoliu de inspirație barocă într-o culoare tare. Metalele lucioase, foarte bine șlefuite, precum cuprul și rozul auriu, nu mai sunt în actualitate.

Aspectul industrial nefinisat va fi la mare căutare, de aceea vă recomand să optați pentru metale brute, nelustruite. Acestea pot fi mătuite sau vopsite într-un negru mat de exemplu, pentru a aduce în livinguri moderne un plus de autenticitate și originalitate.

Tendințe livinguri moderne: Marmură, lemn sau răchită

Pentru pereți poți recurge în continuare la cărămidă aparentă sau la pereți netencuiti și nefinisati. La nivel de mobilier vor fi la mare căutare cele care încorporează tehnologia, de la boxe până la sisteme de încărcat. Marmura continuă să fie la mare căutare, însă puteți opta pentru o variantă curajoasă de mobilier din lemn sau răchită și decorațiuni din argilă. Aduc natura mai aproape de casa ta și prin imperfecțiunile lor poți obține un interior original, cu multă personalitate.

În ceea ce privește decorațiunile pentru pereți, este momentul să spunem la revedere citatelor înrămate, cel puțin pentru a putea vorbi de un living modern. Apelează în schimb la tablouri grafice abstracte, cu multă culoare. Înlocuiește culorile pastel cu unele mai îndrăznețe inspirate de nuanțele pietrelor prețioase.

Tendințe livinguri moderne: Pardoseala

Dalele din ceramică sunt la mare căutare în 2017, dar pentru living este recomandată o pardoseală caldă. Este plăcută la atingere, confortabilă și face spațiul să fie mult mai primitor. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru parchet laminat sau din lemn. Tarkett are o gamă largă de specii din lemn, de la stejar la kempas sau mahon african. Mai mult decât atât, indiferent de tipul ales, parchetul Tarkett beneficiază de o structură stabilă, un sistem puternic de blocare și de unul dintre cele mai durabile lacuri de pe piață.

Pentru o protecție mai bună la lichide, în special pe latura scurtă, este tratat cu Aquaguard, o protecție impermeabilă unică ce oferă rezistență crescută la umezeală. Preferatul meu, pentru amenajarea unui living modern, este parchetul Bolero. Este durabil, rezistent la zgârieturi și poate fi realizat din stejar, fag sau frasin. În plus, este ușor de montat și întreținut. Paleta de culori naturale este cu siguranță un plus pentru un living modern cu aspect deosebit.

Tendințe livinguri moderne: Plantele de interior

Încorporează și anul acesta natura în living optând pentru plante de interior naturale. Nu se mai folosesc palmierii pe care i-am văzut în diverse forme și specii anul trecut. La mare căutare vor fi cactușii, florile suculente și mai ales, terariile cu plante aeriene.

Utilizarea eficientă a spațiului este extrem de importantă în acest an, de aceea, încercați pe cât posibil să nu utilizezi corpuri masive de mobilier. Detaliile sunt cele care fac diferența în materie de livinguri moderne. Nu trebuie să neglijezi nimic, de la corpurile de iluminat până la accesoriile pieselor de mobilier sau capsele fotoliilor tapițate. O să-ți fie foarte ușor să realizezi un living modern dacă o faci alături de cei dragi, cu plăcere și o doză mare de personalitate.

Comentariile sunt dezactivate