• Lemnul este un element foarte versatil in designul interior

Lemnul în designul interior: Adu căldură în casa ta!

Lemnul este un material natural care aduce căldură în casa dumneavoastră și reglează umiditatea aerului, de aceea este la fel de răspândit atât în climatele reci, cât și calde, în designul interior.

Lemnul transformă fiecare casă într-un spațiu atractiv și confortabil. Este foarte popular toamna și iarna, deoarece un interior în care abundă lemnul pare să fie protejat de vânt și frig chiar și din punct de vedere vizual.

O selecție importantă de culori, modele și obiecte realizate din acest material fac din lemn un preferat al tuturor interioarelor, de la cele tradiționale și rustice, la cele moderne și minimaliste.

În acest articol vă vom oferi doar câteva exemple ale folosirii lemnului în designul interior al locuinței dumneavoastră, astfel încât să transformați și să îmbunătățiți spațiul în care trăiți.

Lemnul în designul interior – cum îl folosim

Acoperiți scările cu lemn

Vreți să oferiți mai multă personalitate scărilor vechi? Lemnul vă va ajuta foarte mult în această misiune. Acoperiți scările cu lemn, iar efectul creat va fi impresionant. Atmosfera va fi inundată de un farmec rustic, indiferent dacă este vorba de scară dintr-o casă de vacanță sau din locuința în care trăiți.

Accentuați un perete

Șemineul este punctul focal în orice cameră și reprezintă o trăsătură centrală, care trebuie să fie accentuată într-o manieră potrivită. De exemplu, dacă acoperiți peretele unde este șemineul cu scânduri de lemn, întreaga sufragerie poate căpăta un aer rustic. Chiar dacă nu aveți un șemineu în living, puteți accentua un perete cu ajutorul lemnului. Nu ascundeți acest perete în spatele obiectelor de mobilier, ci permiteți frumusețea naturală a materialului să iasă în evidență.

Lemn în holul de la intrare

Folosiți lemnul în zonele de la intrarea în casa dumneavoastră. Este important să aveți o casă în care oaspeții dumneavoastră se simt bine încă de la primele contacte cu locuința. Nu este o cale mai bună de a-i întâmpina pe oaspeți decât prin folosirea materialelor potrivite, care oferă un setiment de casă și căldură încă de la intrare. Dacă vreți să obțineți un look modern, cât și un contrast vizual puternic, combinați lemnul cu materiale mai moderne, precum sticla.

Decorați bucătăria cu lemn

Sunt multe feluri în care puteți folosi lemnul în bucătărie. Acoperiți insula din bucătărie cu lemn. Nu vă temeți să oferiți un aspect eclectic spațiului și lăsați lemnul să domine încăperea. Pe lângă lemn, puteți folosi figuri geometrice sau materiale care sunt în contrast cu căldurea lemnului, cum ar fi metalele reci și întunecate. Pentru a da și mai multă frumusețe bucătăriei, luați în calcul combinațiile de diferite tipuri de lemn, cu finisaje și culori diverse. Creați un efect de puzzle și transformați insula din bucătărie într-un bar fermecător, care va deveni punctul central al acestei încăperi.

Lemnul în birou

Este destul de dificil să creezi o atmosferă plăcută în biroul de acasă. De aceea, vă sugerăm să folosiți lemnul când decorați această cameră. Veți obține un efect de calm și căldură, care vă va face mai productivi, iar în același timp veți dori să petreceți cât mai mult timp în acest spațiu.

Lemnul în baie

Nu vă temeți să folosiți lemn și în baie. Începeți cu principiile de bază și alegeți materialele, culorile și texturile potrivite pentru această cameră. Pereții acoperiți cu scânduri tratate de lemn vor schimba imediat atmosfera și vor conferi băii o cu totul altă expresie. Pe lângă toate acestea, tot mobilierul din baie, printre care chiuveta și cada de baie, pot fi făcute din lemn solid, acoperit cu un strat rezistent la umezeală.

Nuanțele lemnului

Dacă aveți dubii în privința cărei nuanțe de lemn este potrivită pentru casa dumneavoastră, designerii recomandă o alegere sigură, culorile deschise, în special cele de lemn natural, cum ar fi alb sau beige.

Mobilierul realizat din lemn deschis la culoare poate fi așezat oriunde în casa dumneavoastră, deoarece nu aglomerează spațiul, așa cum o face mobilierul în nuanțe închise, fiind potrivit pentru apartamentele mici. Pe lângă toate acestea, obiectele de mobilier din lemn deschis la culoare fac pereții, tablourile și decorațiunile să iasă mai mult în evidență.

Tonul natural al mobilierului de lemn se potrivește perfect cu nuanțele aprinse care domină spațiul și stârnesc sentimente contradictorii. Nuanțele saturate sunt cele mai potrivite, deoarece ele arată notele subtile ale lemnului, în timp ce suprafețele gri oferă o senzație plăcută și un mediu de trai foarte modern.

Detaliile din lemn

Lemnul nu este folosit în designul interior doar sub forma elementelor de bază, cum ar fi cele arhitecturale, mobilierul, finisajele pereților sau podelelor, ci și sub forma unor detalii și elemente decorative, cu forme și modele variate, care îmbunătățesc spațiul. Lemnul poate fi oriunde. Aproape orice poate fi făcut din lemn în ziua de azi, singura întrebare care rămâne să fie pusă este: Ce vă doriți și în ce stil?

Șifonierele, bibliotecile, ramele fotografiilor, scaune de toate felurile, cât și figurinele de lemn, sunt detalii din lemn esențiale, care vor da senzația de căldură și confort casei dumneavoastră.

Covorașele de bambus pot fi folosite în baie sau în bucătărie. Pe lângă rolul estetic, aceste covorașe vă for da un sentiment de comoditate și căldură de fiecare dată când pășiți pe ele.

Umpleți-vă casa cu căldură și încojurați-vă de tonurile calde și plăcute ale lemnului, care vă va face timpul petrecut acasă să pară mult mai frumos.

Comentariile sunt dezactivate