• Tînără stând pe parchet. Culori pentru dormitoare și sufragerii

Culori pentru dormitoare și sufragerii superbe

Atunci când redecorezi interiorul, există anumite reguli care trebuie urmate pentru a menține armonia în aspectul căminului tău. Una dintre cele mai importante reguli este combinația de culori. Iată ce culori se potrivesc cel mai bine în dormitoare și sufragerii.

O alegere atentă a culorilor poate crea o atmosferă care se potrivește cel mai bine personalității tale. Gândește-te ce dorești să accentuezi în spațiul respectiv, ce culoare îi vei atribui și ce elemente de decor se vor potrivi cu ea.

Cele mai bune culori pentru dormitoare și sufragerii cu personalitate

Roz și alb

Cameră decorată în culori roz și alb

Combinația dintre roz și alb va da o notă romantică oricărei camere din locuință

Culoarea roz și nuanțe ei sunt percepute drept „feminine”, dar în zilele noastre această culoare a devenit tot mai mult prezentă în designul interior.

Culoarea roz este, în general, folosită pentru dormitoare, unde apare cel mai des în combinație cu alb, creând astfel un spațiu delicat, elegant, care inspiră feminitate si romantism.

Dormitor in culori roz și alb

Rozul și albul sunt două culori care alcătuiesc o combinație ideală pentru un dormitor luminos și plin de personalitate

Alegerea culorii roz pentru sufragerie este o decizie destul de curajoasă și, prin urmare, nu ar trebui utilizată pe suprafețe mai mari, cum ar fi pereții, ci pentru detalii care accentuează spațiul. Pentru interioarele în care domină detaliile roz, se recomandă tonuri neutre, precum alb și gri.

Sufragerie cu elemente decorative într-un roz puternic

Dacă alegi un roz puternic pentru sufragerie asigură-te că menții un echilibru al celorlalte culori din cameră

Un fotoliu, o lampă, un covor sau o ramă foto de culoare roz aduc dinamism într-un decor simplu.

Mov și verde

Culoarea mov este creată prin amestecul de roșu cald și albastru rece, astfel încât acesta poartă caracteristicile ambelor. Numeroși experți susțin că movul stimulează imaginația copiilor și creativitatea artiștilor.

Verdele este culoarea naturii și, ca atare, simbolizează creșterea, armonia, prospețimea și reînnoirea și sugerează stabilitate și rezistență. Verde este culoarea care odihnește cel mai bine ochiul uman și are efect calmant.

Canapea cu perne mov și verzi

Movul și verdele aduc prospețime în orice decor și stimuleazaă imaginația

Movul și nuanțele sale se potrivesc bine cu multe alte culori și creează un interior original și modern. Mov este o culoare care poate fi utilizată oriunde, pe pereți, mobilier sau decorațiuni, deoarece culoarea se asortează perfect, la fel și verdele. Dar, ai grijă, nu toate combinațiile de culori sunt potrivite pentru orice design interior.

Dacă nu ești un fan spațiilor colorate, dar îți place combinația dintre aceste două nuanțe, limitează-te la detalii: perne, vaze, elemente decorative, draperii. Cu o intervenție atât de mică, vei putea obține suficient dinamism și prospețime.

Albastru și galben

Culoarea albastră are o adâncime aparte prin exotismul său. Ea combină frumusețea și calmul și este ideală pentru un spațiu de lucru și creativitate. Galbenul este o culoare strălucitoare, veselă și caldă, un simbol al fericirii și al succesului. Viu, energic și vesel, galbenul acționează în mod pozitiv asupra psihicului nostru. Deși complementare, aceste două culori pot fi combinate pentru a crea ambianțe extrem de reconfortante și plăcute pentru trai și muncă.

Scaun galben și scaun albastru în living

Albastrul și galbenul pot reprezenta o combinație de mare efect într-un living

Albastrul și galbenul sunt foarte potrivite pentru pereți, în special în nuanțe luminoase, care sunt suficient de vizibile pentru a sublinia pereții și totuși destul de neutre pentru a nu transforma pereții în elementul dominant. Dacă folosești una dintre aceste două culori sau o combinație dintre ele pentru a evidenția pereții, atunci ar trebui să alegi pentru restul spațiului tonuri de alb, gri, bej, dar cu detalii în galben și albastru.

Canapea în culorile albastru și galben, în sufragerie

Pereții în culori pale și un element de mobilier în culorile albastru și galben vor transforma o cameră banală într-un decor modern și de efect

Pentru interioare mici, minimaliste, pereți albi și texturi simple, se poate opta pentru una dintre culori, în timp ce fotoliile, taburetele sau anumite elemente decorative pot avea o culoare diferită. În acest fel, spațiul va fi plin de eleganță și prospețime.

Acestea sunt câteva dintre cele mai frumoase și mai eficiente combinații de culori, care ar putea aduce o importantă schimbare în casa ta. Alege-o pe cea care ți se potrivește și revigorează-ți locuința.

Comentariile sunt dezactivate