• Mochetă modulară cu model combinat, gri cu negru, în birou vesel, colorat cu verde și galben

Montarea mochetei modulare, pas cu pas

Mocheta modulară este o opțiune excelentă pentru spațiile cu trafic intens, așa cum se întâmplă în cazul clădirilor de birouri, dar și a altor spații circulate. Datorită modularității sale, acest tip de mochetă îți va permite să îți provoci creativitatea, jucându-te cu diferite designuri, după bunul plac. Iată tot ce trebuie să știi despre mocheta modulară și montarea acesteia.

Mocheta modulară este materialul preferat în clădirile de birouri, acolo unde mediul de lucru trebuie să fie cât mai productiv și mai propice concentrării.

Avantajele mochetei modulare

Reducerea zgomotelor și izolarea termică sunt esențiale în spațiile unde mai mulți oameni își desfășoară activitatea, iar mocheta modulară reprezintă soluția perfectă.

De asemenea, designul și culorile sunt aspecte importante ale unui mediu de lucru plăcut, iar mocheta modulară permite nenumărate opțiuni de design, având în vedere că plăcile pot fi combinate după gust.

Mochetă modulară cu model verde cu, nuanțe de gri în birou cu sală mare și mese cu fotolii

Designul interior prinde viață în orice birou, cu un plan creativ. Mocheta modulară Sky vine în nenumărate opțiuni de culori și modele, cu ajutorul cărora orice spațiu poate fi personalizat

Un alt avantaj al mochetei modulare este înlocuirea ușoară a bucăților care s-au uzat sau pătat. În plus, odată cu înlocuirea plăcilor uzate, poți profita de ocazie și poți modifica designul pardoselii cu plăci în alte culori sau modele. La Tarkett, poți alege dintr-o gamă extrem de variată de culori și modele de mochetă modulară, pentru a-ți pune în valoare creativitatea așa cum îți dorești.

Mochetă modulară cu model în două culori: albastru închis și gri deschis în birou cu masă și scaune

Mocheta modulară Galaxy Light îți permite să creezi contraste și să delimitezi zone ale biroului, pentru un design de efect

Pentru a beneficia de toate calitățile mochetei modulare, este recomandat ca instalarea să fie realizată corespunzător, de către instalatori certificați.

Plăcile de mochetă modulară de la Tarkett vin ambalate în pachete a câte 20 de bucăți (5 metri pătrați), iar pe spatele acestora este indicată direcția de instalare recomandată. Este posibil ca nuanțele să fie ușor diferite de la un lot la altul, astfel că este recomandată folosirea produsului din același lot pentru instalarea într-o încăpere.

Cum se montează mocheta modulară

Pregătirea

  • Îndepărtează mobila și pardoseala existentă
  • Nivelează suprafața – stratul suport trebuie să fie uscat, nivelat, curat și fără crăpături. Umiditatea stratului suport nu trebuie să depășească 2%, iar temperatura să fie între 10 și 25 de grade Celsius
  • În momentul instalării, temperatura din cameră trebuie să fie între 15 și 27 de grade Celsius
  • Dacă încăperea este prevăzută cu sistem de încălzire în pardoseală, acesta trebuie oprit cu cel puțin 24 de ore înaintea montării mochetei modulare. Între timp, spațiul trebuie încălzit prin alte mijloace pentru a ajunge la temperatura optimă instalării. Sistemul de încălzire în pardoseală poate fi pornit treptat (câte 5 grade în plus, pe zi), după 8 ore de la montarea carpetei modulare
  • Cutiile cu mochetă trebuie desfăcute și lăsate în camera în care urmează să fie instalate, cel puțin 24 de ore. De asemenea, este necesară aclimatizarea adezivului care urmează să fie folosit.

Instalarea mochetei modulare, pas cu pas

  1. Nivelarea și curățarea stratului suport
  2. Utilizând un creion și o riglă, trasează o linie pe mijlocul camerei, pentru a marca punctul de pornire al instalării mochetei modulare
  3. Aplică adezivul, folosind un trafalet
  4. Plăcile de mochetă modulară pot fi așezate pe stratul suport, începând de la linia trasată la început (spre partea stângă și cea dreaptă a liniei). Marginile plăcilor trebuie să fie foarte apropiate una de cealaltă, pentru a nu lăsa nici un spațiu între ele
  5. La margini, este posibil ca spațiul rămas să necesite bucăți mai mici de mochetă. În acest caz, trebuie măsurat spațiul ce trebuie acoperit, iar placa de mochetă trebuie tăiată pe dimensiunea exactă
Montarea mochetei modulare, în colaj de 6 imagini, ce conțin instalarea pas cu pas

Montarea mochetei modulare se face simplu, dacă urmezi cu atenție fiecare pas important

Atenție! Este necesar să ții cont de direcția de instalare a plăcilor de mochetă modulară (săgețile inscriptionate pe spatele fiecărei plăci).

După montare, pardoseala poate fi utilizată în mod normal după 72 de ore. În cazul în care urmează să fie făcute alte lucrări în cameră după instalarea mochetei modulare, pardoseala trebuie protejată folosind bucăți de carton, pentru a preveni murdărirea acesteia.

Curățarea mochetei modulare

Cea mai simplă metodă de curățare a mochetei modulare este aspirarea regulată. Frecvența aspirării depinde de tipul activității și de traficul din spațiul respectiv. De exemplu, în camerele sau birourile vizitate de un număr mic de persoane este recomandată aspirarea mochetei de câteva ori pe săptămână, pentru menținerea unui aspect perfect al pardoselii.

Eliminarea petelor de pe mocheta modulară

  • În cazul în care mocheta modulară s-a pătat, sunt necesari câțiva pași simpli:
  • Acționează rapid, pentru a evita uscarea sau extinderea petei
  • Folosește o bucată de hârtie, încercând să absorbi cât mai mult din lichidul vărsat pe mochetă
  • Dacă pata este proaspătă, o poți îndepărta apoi ușor și eficient, cu o cârpă și puțină apă călduță.
  • Curăță întotdeauna pata de la margini spre interior, pentru a evita extinderea ei
  • Dacă nu ai reușit îndepărtarea petelor, trebuie să apelezi la curățarea profesională, în cel mai scurt timp posibil.

Comentariile sunt dezactivate