• Mochetă modulară gri cu bleu, în cameră elegantă

Soluția inovativă pentru casa ta. Totul despre avantajele și montarea mochetei modulare

Mocheta modulară este o opțiune excelentă pentru spațiile cu trafic intens, așa cum se întâmplă în cazul clădirilor de birouri, dar și a altor spații circulate. Datorită modularității sale, acest tip de mochetă îți va permite să îți provoci creativitatea, jucându-te cu diferite designuri, după bunul plac. Iată tot ce trebuie să știi despre mocheta modulară și montarea acesteia.

Mocheta în dale este materialul  întâlnit cu precădere în clădirile de birouri, acolo unde mediul de lucru trebuie să fie cât mai productiv și mai propice concentrării, dar nu numai.

Este, de asemenea, utilizata si in industria hotelieră datorită calitățior sale acustice și a gradului de confort oferit, ceea ce o face o soluție ideală chiar și pentru casa ta.

Avantajele mochetei modulare

Reducerea zgomotelor și izolarea termică sunt esențiale, iar mocheta modulară poate fi soluția perfectă.

Având în vedere aportul designului și culorilor în crearea unui mediu plăcut, un avantaj al mochetei în dale este faptul că permite nenumărate opțiuni de design, plăcile putând fi combinate după gust.

Mochetă modulară albastră și masă albă cu scaune

O cameră modernă sau chiar biroul de acasă pot fi amenajare cu o pardoseală din mochetă modulară, care îți permite să te joci cum îți dorești cu formele și culorile dalelor

Un alt avantaj al mochetei modulare este înlocuirea ușoară a bucăților deteriorate. În plus, odată cu înlocuirea plăcilor uzate, poți profita de ocazie și poți modifica designul pardoselii cu plăci în alte culori sau modele. La Tarkett,  poți alege dintr-o gamă extrem de variată de culori și modele de mochetă modulară, pentru a-ți pune în valoare creativitatea așa cum îți dorești.

Pentru a beneficia de toate calitățile mochetei în dale, este recomandat ca instalarea să fie realizată corespunzător.

Plăcile de mochetă modulară de la Tarkett vin ambalate în pachete a câte 20 de bucăți (5 metri pătrați), iar pe spatele acestora este indicată direcția de instalare recomandată. Este posibil ca nuanțele să fie ușor diferite de la un lot la altul, astfel că este recomandată folosirea produsului din același lot pentru instalarea într-o încăpere.

Cum se montează mocheta modulară

Pregătirea

 • Îndepărtează mobila și pardoseala existentă
 • Nivelează suprafața – stratul suport trebuie să fie uscat, nivelat, curat și fără crăpături. Umiditatea stratului suport nu trebuie să depășească  2%.
 • În momentul instalării, temperatura din cameră trebuie să fie între 15 și 27 de grade Celsius
 • Dacă încăperea este prevăzută cu sistem de încălzire în pardoseală, acesta trebuie oprit cu cel puțin 24 de ore înaintea montării mochetei modulare. Între timp, spațiul trebuie încălzit prin alte mijloace pentru a ajunge la temperatura optimă instalării. Sistemul de încălzire în pardoseală poate fi pornit treptat (câte 5 grade în plus, pe zi), după 8 ore de la montarea carpetei modulare
 • Cutiile cu mochetă trebuie desfăcute și lăsate în camera în care urmează să fie instalate, cel puțin 24 de ore, pentru aclimatizarea produsului. De asemenea, este necesară aclimatizarea adezivului care urmează să fie folosit.

Instalarea mochetei în dale peste șapă, pas cu pas

 • Nivelarea și curățarea stratului suport
 • Utilizând un creion și o riglă, trasează o linie pe mijlocul camerei, pentru a marca punctul de pornire al instalării mochetei modulare
 • Aplică adezivul, folosind un trafalet
 • Plăcile de mochetă modulară pot fi așezate pe stratul suport, începând de la linia trasată la început (spre partea stângă și cea dreaptă a liniei). Marginile plăcilor trebuie să fie foarte apropiate una de cealaltă, pentru a nu lăsa nici un spațiu între ele
 • La margini, este posibil ca spațiul rămas să necesite bucăți mai mici de mochetă. În acest caz, trebuie măsurat spațiul ce trebuie acoperit, iar placa de mochetă trebuie tăiată pe dimensiunea exactă
Pașii pentru montarea mochetei modulare

Mocheta modulară se instalează în câțiva pași simpli, dar care trebuie respectați, pentru ca pardoseala să arate perfect

Atenție! Este necesar să ții cont de direcția de instalare a plăcilor de mochetă în dale (săgețile inscriptionate pe spatele fiecărei plăci).

După montare, pardoseala poate fi utilizată în mod normal după 72 de ore. În cazul în care urmează să fie făcute alte lucrări în cameră după instalarea mochetei modulare, pardoseala trebuie protejată folosind bucăți de carton, pentru a preveni murdărirea acesteia.

Curățarea mochetei modulare

Cea mai simplă metodă de curățare a mochetei modulare este aspirarea regulată. Frecvența aspirării depinde de tipul activității și de traficul din spațiul respectiv. De exemplu, în camerele sau birourile vizitate de un număr mic de persoane este recomandată aspirarea mochetei de câteva ori pe săptămână, pentru menținerea unui aspect perfect al pardoselii.

Eliminarea petelor de pe mocheta modulară

Persoană care curăță mochetam modulară cu cârpa și soluție specială

Curățarea mochetei modulare nu pune probleme, dar în cazul petelor dificile este bine să acționezi cât se poate de repede

În cazul în care mocheta modulară s-a pătat, sunt necesari câțiva pași simpli:

 • Acționează rapid, pentru a evita uscarea sau extinderea petei
 • Folosește o bucată de hârtie, încercând să absorbi cât mai mult din lichidul vărsat pe mochetă
 • Dacă pata este proaspătă, o poți îndepărta ușor și eficient, cu o cârpă și puțină apă călduță.
 • Curăță întotdeauna pata de la margini spre interior, pentru a evita extinderea ei
 • Dacă nu ai reușit îndepărtarea petelor, trebuie să apelezi la curățarea profesională, în cel mai scurt timp posibil.

Comentariile sunt dezactivate