• Parodseală PVC din vinil omogen, în nuanțe de roșu, în hol colorat cu dungi neregulate

Pardoseala PVC. Totul despre pardoselile din covor PVC

Covorul PVC (pardoseala PVC) este folosit tot mai mult în amenajările interioare, fiind un material preferat de designerii de interior, datorită versatilității sale și a ușurinței prin care poate fi adaptat la orice decor.

Acest tip de material este o pardoseală PVC multistrat, rezistentă, care îndeplinește cele mai stricte standarde de mediu și contribuie la asigurarea unui aer mai bun în interioare. Este o pardoseală rezistentă, care vine în modele și culori diverse, pentru ca tu să-ți pui în valoare creativitatea și să-ți decorezi casa sau magazinul după propriul plac.

Această pardoseală poate fi utilizată în locuințe, în special în bucătării sau băi, fiind un material cald, rezistent la murdărie, ușor de întreținut și excelent pentru cei care au un stil de viață aglomerat.

Fată blondă care stă pe pardoseala PVC ce imită parchetul

Pardoseala PVC este caldă și rezistentă, fiind o alegere potrivită pentru orice locuință

Colecțiile de pardoseli din covor PVC de la Tarkett oferă posibilități nesfârșite de combinare a modelelor, pentru a crea designul dorit – de la nuanțe calde inspirate de lemnul natural, până la modele ceramice și culori neutre.

Living în nuanțe de bej și crem, cu pardoseală PVC imitație de lemn

Diversitatea de designuri transformă covorul PVC într-o sursă de inspirație pentru un decor cald și primitor, cu pardoseală inspirată de lemnul natural

Ce conține pardoseala PVC

Pardoseala din covor PVC este realizată din 5 straturi, astfel:

 • stratul compact de la bază – ofera stabilitate dimensionala asigură rezistență suplimentară produsului
 • stratul de spumă, care asigură izolație fonică și termică
 • stratul compact, care previne modificări ale dimensiunilor și aspectului pardoselii
 • stratul superior de spumă oferă flexibilitate și protecție pardoselii din vinil
 • stratul transparent asigură rezistență suplimentară la uzură, rupere și crește durabilitatea pardoselii de până la 7 ori
Hol lung colorat multicolor, cu covor PVC bleumarin

Un hol vesel poate fi completat cu o pardoseală PVC în orice nuanță, pentru ca oaspeții să simtă starea pe care dorești să o transmiți

Avantajele pardoselii PVC

 • Este un material compact, cu proprietăți acustice foarte bune. Este ideal pentru spații foarte circulate, precum spitalele sau școlile.
 • Covorul PVC în plăci este excelent pentru birouri.
 • Plăcile de vinil de lux oferă un look exclusivist spațiilor de prezentare sau magazinelor de retail.
 • Vinilul este un material care oferă o excelentă aderență. Riscul de a aluneca pe această suprafață este minim.
 • Pardoseala PVC este rezistentă și practică.
 • Vinilul este impermeabil. Poate fi montat atât pe pardoseală, cât și pe pereți, fiind foarte rezistent la apă.
 • Există soluții diferite pentru pereți și pardoseală. Tarkett oferă sisteme pentru spații umede care combină pardoseala PVC cu tapetul PVC.
 • Unele produse din vinil au proprietăți antistatice.
 • Este un material economic, ușor de montat și de întreținut

Unde poți monta pardoseala din vinil (PVC)

Colecțiile Tarkett din vinil eterogen si omogen oferă soluții eficiente în materie de pardoseală, remarcându-se printr-o varietate de caracteristici, ce susțin utilizarea în diverse spații și tipuri de amenajări.

Pardoselile din vinil sunt ideale pentru magazine, birouri sau hoteluri. Fiind un produs cu remarcabile proprietăți antibacteriene, acesta poate fi utilizat și spații precum, școli, grădinițe sau spitale.

Totodată, poate fi folosit și în locuințe, iar sistemele pentru spații umede de la Tarkett, în culori și modele diverse, te pot ajuta să îți transformi complet baia, printr-un design modern. Aceste colecții oferă soluții atât pentru pardoseala, cât și pentru pereți, furnizând o amenajare completă a spațiului amenajat. Avantajul utilizării vinilului în baie este evidentiat, pe de o parte, datorita proprietăților sale, remarcându-se prin finisaj impermeabil și igienic, iar, pe de alta parte, gama de accesorii complementară asigură o montare perfectă și design unitar.

Living multicolor, cu canapea albă și pardoseală din vinil imitație de lemn

Materilul versatil permit includerea covorului PVC atât în decoruri din spații comerciale, cât și în cele rezidențiale, unde aduc un plus de confort și căldură

Montarea pardoselii PVC

Pardoseala de vinil de la Tarkett este foarte ușor de montat, iar instalarea poate fi făcută foarte rapid. Iată care sunt pașii esențiali pentru o montare corectă a vinilului în rolă:

 • Suprafața pe care urmează să fie montată pardoseala din vinil trebuie să fie plată, curată și uscată.
 • Vinilul trebuie să stea cel puțin 24 – 48 de ore în camera în care urmează să fie montat
 • În general, pardoseala de vinil se montează urmând direcția generală a principalei surse de lumină, însă este necesar să citești instrucțiunile oferite în descrierea produsului pentru particularități.
 • Mărimea și tipul camerei sunt foarte importante în metoda de montare a pardoselii de vinil: cu adeziv, cu bandă adezivă sau fără adeziv.
 • Pentru un finisaj perfect adaugă plinte în ton cu modelul.

Întreținerea pardoselii PVC (vinil)

Fiind o pardoseală ușor de întreținut, pardoseala PVC nu necesită un proces complicat de curățare, remarcându-se drept o soluție economică și ecologică.

Aspirarea periodică și curățarea cu un mop umed, bine stors vor preveni acumularea prafului și vor menține aspectul nou al pardoselii. Se recomandă folosirea detergenților cu pH neutru.

Ce să faci în cazul petelor

Dacă ai vărsat ceva pe pardoseala din vinil, este bine să acționezi imediat, pentru a nu permite petelor să se impregneze. Curăță rapid cu o cârpă umedă cu puțin detergent cu pH neutru, începând de la marginea petei spre interior, apoi clătește.

Cum acționezi în cazul petelor dificile de pe pardoseala PVC

 • Pentru petele de ulei, oțet sau lămâie, acționează imediat, deoarece ar putea provoca decolorarea suprafeței de vinil.
 • Pentru cerneală, roșii sau sânge, turnați alcool foarte diluat direct pe pată și lasă să acționeze câteva minute. Apoi clătește cu apă zona murdară de pe pardoseala de vinil.
 • Urmele de pix sau marker sunt ușor de curățat. Freacă suprafața de vinil cu puțin alcool și apoi clătește bine cu apă.
 • Rugina de pe pardoseala de vinil ar trebui curățată cu un burete antirugină și apoi clătită cu apă.

Atenție! Nu curăța suprafața cu prafuri abrazive, acetonă sau solvenți, produse pe bază de ulei sau curățătoare pe bază de abur.

Dacă vrei să renovezi, pardoseala PVC poate fi alegerea ideală, atât din punct de vedere estetic, datorită varietății de designuri, cât și al funcționalității, prin prisma proprietăților ce asigură durabilitate și performanță mărită. Poți avea un decor complet nou și practic în cel mai scurt timp, folosind culorile preferate, în ton cu proiectul la care visezi.

Comentariile sunt dezactivate