• Gazon artificial Giardino instalat pe terasă cu scaune si semineu

Montarea gazonului artificial

Natura, cu miresmele și culorile ei vii, te îmbie să petreci mai mult timp în aer liber, mai ales primăvara și vara, oferindu-ți relaxare și energie. Fie că locuiești la curte sau la bloc, îți dorești, cu siguranță, o oază de liniște, perfectă pentru relaxare, din care să nu lipsească florile și un petic de iarbă, de un verde crud și natural. Dar dacă nu ai posibilitatea întreținerii unui gazon natural? Atunci, cel artificial poate fi soluția. Iată cum te poate ajuta și cum se montează.

Gazonul artificial este o modalitate comodă și simplă de a avea o terasă frumoasă și plină de culoare sau un balcon care să te aducă mai aproape de natură. Dacă locuiești la curte și ai încercat să plantezi iarbă naturală, însă nu ai avut rezultate prea bune din lipsa unui sistem eficient de irigații sau din cauza umbrei, atunci un covor sintetic poate fi soluția.

În portofoliul Tarkett există colecții superbe de gazon artificial. Greenfield este un covor sintetic rezistent, din polipropilenă, care își păstrează culoarea foarte mult timp, chiar dacă este instalat în aer liber.

Colecția Giardino este cea mai nouă din portofoliul Tarkett, ce poate fi inclusă în decorul de vis pe care l-ai pregătit pentru grădina sau pentru balconul tău. Culoarea mată, inspirată de iarba naturală, îți va oferi oaza de verdeață la care tânjești. Realizat dintr-o combinație de polietilenă și polipropilenă, Giardino este un material rezistent, de care te poți bucura timp îndelungat.

Printre avantajele acestor modele de gazon artificial se numără: aspectul natural, ușurința întreținerii, rezistența la raze UV, ploaie sau zăpadă și faptul că umezeala trece prin material, fără a fi absorbită.

Sectiune prin gazonul artificial Giardino

Gazonul artificial Giardino este suport din laex, este foarte rezistent la raze UV și are o înălțime totală de 33 mm

Montarea gazonului artificial – sfaturi și trucuri

Este necesar să realizezi o instalare corectă a gazonului artificial, pentru a te asigura că vei beneficia de toate avantajele sale. Materialul trebuie lipit pe toată suprafața, iar astfel va fi bine fixat pe stratul de suport, îmbinările vor fi invizibile și vei evita tocirea capetelor.

Înainte de instalarea gazonului sintetic trebuie parcurși câțiva pași necesari:

 • Scoaterea obiectelor de mobilier din spațiul în care urmează să fie montat.
 • Nivelarea stratului-suport.
 • Curățarea suprafeței de praf sau resturi de adeziv, dacă este cazul.
 • Realizarea unui test pentru verificarea umidității pardoselii și a pereților – trebuie să fie perfect uscate.
 • Temperatura în spațiul destinat gazonului artificial trebuie să fie în jur de 15 grade Celsius în momentul montării, iar umiditatea din aer nu trebuie să depășească 70%.
 • Materialul trebuie aclimatizat în spațiul în care urmează să fie instalat. Rolele trebuie desfăcute și lăsate cel puțin 24 de ore înainte de montare, în zona respective.

Montarea gazonului artificial, pas cu pas

 • Măsoară dimensiunile zonei în care dorești să instalezi gazonul artificial și realizează o schemă în care să incluzi uși și scări, dacă este cazul. Este necesar să adaugi încă 5-10 centimetri în plus față de suprafața calculată, pentru a te asigura că ai suficient material.
 • Conform schemei de instalare, marchează zonele unde trebuie tăiat materialul. Cu ajutorul unui cutter, taie gazonul, urmărind aceste marcaje.
 • Adezivul trebuie pus pe stratul de suport și nu pe material. Acesta trebuie să acopere uniform suprafața. Folosește un adeziv pe bază de apă.
 • Surplusul de material trebuie tăiat, pentru ca pardoseala să se potrivească perfect în spațiul destinat.
 • Folosește un obiect solid din metal, pe care să îl treci pe toată suprafața gazonului artificial, pentru a asigura o mai bună lipire a materialului.
 • Materialul poate fi curățat și poți călca pe suprafața lui imediat ce a fost instalat. Însă specialiștii recomandă o perioadă de 72 de ore înainte de a folosi pardoseala.
Terasa cu masa si scaune, unde a fost montat gazon artificial

Gazonul artificial Greenfield este realizat din polipropilenă, are un efect mat și este foarte rezistent la umiditate

Întreținerea gazonului artificial

Acest material modern este tot mai folosit de designerii de interior în decorarea locuințelor. Oferă posibilități multiple de design, este practic, ușor de întreținut, iar curățenia este foarte mult simplificată. Și asta deoarece cu o simplă aspirare săptămânală gazonul artificial va fi curat, confortabil și va arăta bine. Iar tu te vei bucura de colțul tău de rai, indiferent de tipul locuinței.

Comentariile sunt dezactivate