• Living alb negru, cu parchet laminat bej deschis

Montarea parchetului laminat – simplă și rapidă

Viteza și ușurința instalării sunt, adesea, criteriile cele mai importante atunci când alegi pardoseala. Acestea sunt, de asemenea, unul dintre motivele pentru care oamenii aleg parchet laminat. Instalarea este mai simplă decât crezi, iar prin sistemul “do it yourself” se pliază perfect pentru pardoselile din vinil, parchet din lemn sau parchet laminat.

Pregătirea și montarea parchetului laminat

Suprafața pe care urmează să fie instalat parchetul laminat trebuie să fie curată, dreaptă și uscată. Nu te grăbi, însă. Lasă parchetul laminat în cameră pentru a se aclimatiza. Înainte de instalare, lasă parchetul laminat în ambalajul original în această încăpere, timp de cel puțin 48 de ore. În acest timp, profită de ocazie pentru a determina direcția de instalare. Dacă este o cameră dreptunghiulară, așază plăcile pe lungimea camerei. Dacă încăperea este pătrată, plasează plăcile pe direcția sursei de lumină. Pe holuri, parchetul laminat trebuie să fie mereu montat pe lungimea acestuia.

Instalarea parchetului laminat

Nu fixa plăcile de pardoseală în nici un fel – laminatul este o pardoseală flotantă. Nu ai nevoie nici măcar de instrumente speciale. Creionul, rigla și ferăstrăul sunt tot ce îți trebuie. Plăcile parchetului laminat Tarkett se îmbină simplu și ferm, datorită sistemului inovator de instalare – sistemul angular T-Lock și sistemul 2-Lock prin suprapunere – care face montarea mult mai ușoară și mai rapidă. Un “click” este suficient pentru ca plăcile să se îmbine perfect și să reziste mulți ani!

Persoana care arată sistemul de montare cu click al parchetului laminat Tarkett

Montarea parchetului laminat se face foarte simplu și rapid datorită sistemului de îmbinare cu click a plăcilor

Nu uita de rostul de expansiune

Pardoseală din materiale naturale și parchetul laminat se dilată și se contractă în funcție de fluctuațiile temperaturii și umidității. Prin urmare, este important să nu uiți să lași pardoseala să “respire” – cu un rost de expansiune de 8-10 mm între pardoseală și pereți sau conducte.

Parchetul laminat și încălzirea în pardoseală

Parchetul laminat este compatibil cu instalarea peste sisteme de încălzire în pardoseală, cu condiția ca sistemul să fie instalat în beton sau în șapa de ciment. În afara altor recomandări ale producătorului sistemului termic, parchetul laminat nu este potrivit pentru instalarea pe o suprafață încălzită pe beton sau pe alt strat suport, iar temperatura la suprafața laminatului nu trebuie să fie mai mare de 27 de grade Celsius.

Parchet laminat maro in living modeern cu decoratiuni in nuante neutre

Parchetul laminat poate fi instalat și peste sisteme de încălzire în pardoseală, așa că livingul tău va fi mereu confortabil și frumos

Nu uita: poți instala și utiliza parchetul laminat în aceeași zi!

Avantajele parchetului laminat sunt numeroase: adaptabil pentru o varietate de amenajări, confortabil și cald, durabil, rezistent la lovituri și zgârieturi, nu provoacă alergii, este ușor de întreținut. Toate acestea – imediat după o instalare rapidă și facilă.

Comentariile sunt dezactivate