• Mama și două fiice dorimind pe o canapea în 3 nuanțe de albastru

Culorile anului 2020 în designul interior. Predicții și tendințe

În orice amenajare interioară, culorile joacă un rol major. Însă de la an la an, tendințele în privința nuanțelor dominante se schimbă. Asta nu înseamnă că trebuie să schimbi întregul decor, ci doar unele piese sau să adaugi accente de culoare, care vor schimba radical atmosfera încăperii. Culorile anului 2020 se vor reflecta puternic în designul interior și sunt deja aici. Cu toate că nuanța dominantă nu a fost anunțată oficial, știm deja spre ce paletă trebuie să ne orientăm.

În 2019, nuanța predominantă a fost Living coral (coralul viu), o culoare plină de vitalitate și energie, bogată și caldă. Pentru anul următor, previziunile se îndreaptă către nuanțe mai reci, marine, precum albastru și verde, dar aducând în centrul atenției natura și atmosfera relaxantă pe care acestea o pot oferi.

Albastrul și verdele, printre culorile anului 2020 în designul interior

De la albastru închis și nuanțe neon, la tonuri de verde, culorile anului 2020 vor fi dominate de nuanțele marine, culori intense și complexe. Nu vor lipsi culorile pământului, nuanțe neutre sau chiar maro, dar nici nuanțele îndrăznețe pe care le întâlnim în fauna mării.

Dormitor cu pat dublu în nunațe de verde și albastru și pardoseală LVT

Nuanțele de albastru și verde luminează și oferă emoții speciale în dormitor

Se va pune accent pe profunzimea și omogenitatea culorilor. Așa cum anunță chiar Institutul Pantone,”fiecare paletă de culori pare să trăiască într-o mare proprie, neapărat legată de lumea din jurul ei. Acest lucru reflectă foarte mult modul în care oamenii percep în general apa: teamă, emoție, energie, provocare, relaxare”.

Nuanțele marine și amenajările interioare

Nu trebuie, însă, să schimbi tot decorul pentru a fi la modă. Nuanțele marine pot fi integrate cu ușurință în decor, cu ajutorul unui perete accent, a unei canapele sau chiar a unui tablou.

Pe lângă culori, designerii de interior prevăd pentru anul 2020 mai multe decoruri minimaliste, în care accentul se va pune pe obiecte de mobilier multifuncționale sau modulare. De asemenea, materialele naturale și durabile, precum lemnul, vor fi la mare căutare.

Baie în culorile anului 2020, cu un perete bleu și pardoseală din LVT în nuanțe de gri

O baie în culorile anului 2020 te învăluie în relaxare și te umple de energie

LVT-ul, o pardoseală care se adaptează trendurilor

Parchetul din lemn nu se demodează niciodată și va da mereu definiția unei case elegante și calde, însă noile pardoseli moderne vor câștiga tot mai mult teren. Nuanțele variate și decorurile speciale vor transforma LVT-ul într-o pardoseală tot mai utilizată în locuințe. Frumusețea modelelor geometrice din colecția Starfloor Click de la Tarkett și a motivelor inspirate de lemnul natural vor da viață și strălucire oricărei încăperi și, mai ales, bucătăriei. Efectul atractiv și extrem de interesant este suficient pentru a transforma pardoseala în punctul de atracție al încăperii. Dar ce o face să fie pardoseala ideală este varietatea de culori și decoruri compatibile cu orice stil de design interior sau trend.

Scaun pe pardoseală cu modele geometrice și culori vii

Dacă îți dorești un efect de senzație, alege o pardoseală LVT cu modele geometrice care va oferi personalitate oricărei încăperi

Cea mai bună soluție pentru a fi mereu în armonie cu tendințele este o pardoseală ușor de instalat, cum este LVT-ul, care nu presupune praf și efort și care poate fi folosită imediat ce a fost instalată.


Fiind ușor de înlocuit, îți poate oferi oricând ocazia să schimbi decorul pentru a te asigura că bucătăria, livingul, dormitorul sau baia se mențin în tendințele actuale.

Dormitor spațios, cu pat mare, perete albastru și pardoseală LVT în dungi

Pardoselile LVT de la Tarkett te ajută să realizezi decoruri creative, în orice culoare sau stil

Oricare vor fi culorile anului 2020, designul interior este, totuși, o chestiune de gust. Amenajarea interioară trebuie să reflecte personalitatea și nevoile tale. Așa că indiferent de trend, întreabă-te prima dată dacă ți se potrivește și dacă te regăsești în acel stil.

Comentariile sunt dezactivate