• Baie cu cada și tapet din vinil si pardoseala din vinil de culoare gri

Montare tapet vinil – aplicarea tapetului PVC

Amenajarea interioarelor devine din ce în ce mai interesantă pe măsură ce materialele noi și tehnologiile inovatoare își fac simțită prezența în proiectele de design, iar materialele tradiționale sunt înlocuite de soluții moderne și performante. Spre exemplu, pentru renovarea băii, este disponibilă o varietate de finisaje pentru pereți, printre care tapetul din vinil (PVC), preferat din ce în ce mai mult de designerii de interior. Pentru a ști ce anume presupune montarea acestuia, îți oferim un ghid care îți explică totul, pas cu pas.

În primul rând, trebuie să știi de la început că tapetul PVC este un material care oferă multe avantaje având o performanță superioară multor altor soluții pentru dedicate perețiilor băii. De asemenea, acest tip de tapet îți oferă posibilitatea de a crea un spațiu unitar din punct de vedere vizual, dacă alegi pardoseli din colecțiile integrate, așa cum sunt cele de la Tarkett. Conceptul pentru spații umede, unic pe piață, disponibil în portofoliul Tarkett, oferă toate accesoriile de care ai nevoie. Pardoselile, tapetul, sifoane de pardoseală, profilele și multe altele vor fi toate în același model, ajutându-te să creezi un design complet în baie.

Baie cu tapet și pardoseală PVC deschise la culoare

Colecțiile cu modele asortate ale tapetului PVC te pot ajuta să creezi un design unitar în baie

Avantajele tapetului PVC

Tapetul din vinil câștigă tot mai mult teren în designul interior, datorită calităților sale greu de egalat. Acest material este:

  • Impermeabil
  • Igienic și chiar antibacterian
  • Rezistent la pete și zgârieturi
  • Cald și plăcut la atingere
  • Ignifug
  • Utilizat împreună cu accesoriile speciale ale conceptului Wetroom System de la Tarkett, oferă o suprafață continuă, excluzând posibilitatea formării depunerilor inestetice și mucegaiului din zona rosturilor.
Baie cu tapet PVC cu model și pardoseală gri

Tapetul PVC din conceptul pentru spații umede de la Tarkett vine într-o varietate de modele creative

Un exemplu este Aquarelle Wall de la Tarkett, un tapet din vinil, impermeabil, ce poate fi folosit fără probleme în băi. Această colecție este o soluție de acoperire pentru pereți, igienică, rezistentă la pete și zgârieturi, ce se întreține extrem de ușor. Tapetul PVC se curăță cu apă și cu un detergent cu pH neutru. În plus, este disponibil în mai multe culori și modele, astfel că nu-ți rămâne decât să alegi dintre sutele de posibilități de design.

Montarea tapetului din vinil, pas cu pas

Pe lângă alte avantaje, acest material special este și foarte ușor de montat. Tapetul PVC se instalează rapid, cu adeziv, însă trebuie să urmezi o serie de pași simpli pentru a te asigura că te vei bucura apoi de toate beneficiile lui.

Pregătirea pereților

Suprafața pe care urmează să montezi tapetul din vinil trebuie să fie dreaptă, curată, și uscată, crăpături. Faianța sau tapetul vechi trebuie îndepărtat, după care peretele trebuie reparat, pentru ca suprafața să fie dreaptă. Ai grijă să lași un spațiu de 5 centimetri între conducte și pereți, pentru ca tapetul PVC să poată fi instalat corect în acele zone.

Pregătirea tapetului

Materialul trebuie lăsat la aclimatizat, în spațiul în care urmează să fie montat, cu 24 de ore înainte, la o temepratură mai mare de 15 grade Celsius.

Instalarea

Montarea tapetului din vinil este ușoară, însă pentru pregătirea pereților ai putea avea nevoie de un specialist, pentru a te asigura că renovarea va avea cele mai bune rezultate. La final, baia ta va fi complet transformată și protejată împotriva umezelii.

Dacă optezi pentru un material modern, cum este tapetul PVC, trebuie să știi că modul în care acesta se instalează prezintă mai multe avantaje, care înlesnesc întreținerea și protejează pereții băii.

Din sistemul pentru spații umede, de la Tarkett, colecția Aquarelle Wall este tapetul PVC, în timp ce colecția de pardoseli PVC Aquarelle Floor îndeplinește cele mai exigente cerințe. În privința pardoselilor, poți găsi și alte modele inspirate din gama Wetroom System, în colecțiile Granit Multisafe, Optima Multisafe, iQ Optima si Multisafe Aqua.

Iată care sunt avantajele instalării unui tapet PVC:

Racord special între pardoseală și perete

Schema instalare racord tapet pvc pardoseală

Racordul special dintre tapet și pardoseală împiedică infiltrarea apei și protejează peretele

Spre deosebire de alte materiale, tapetul din vinil este montat utilizând un racord special între pardoseală și perete. Tapetul instalat pe perete se suprapune cu 3 cm peste pardoseala care a fost ridicată în scafă (care de obicei măsoară 10 cm), pentru a împiedica infiltrarea apei între cele două suprafețe. Lipsa rosturilor de îmbinare între materiale protejează pereții de infiltrarea apei și de apariția mucegaiului. De asemenea, acest tip de racord este prevăzut cu o curbură cu raza de minimum 3 cm, la colțul interior format între pardoseală și perete, astfel încât facilitează scurgerea apei și curățarea suprafeței, prevenind apariția depunerilor greu de îndepărtat. În plus, asigură un finisaj perfect și elegant.

 

Îmbinări invizibile

Suprafața fără îmbinări vizibile face din tapetul PVC materialul ideal pentru baie. Bucățile de tapet se termosudează, astfel încât se obține o suprafață ce se comporta ca un întreg, fără a fi vizibilă îmbinarea materialelor. Rosturile sunt astfel eliminate, spre deosebire de materialele ceramice. Drept urmare, nu mai este nevoie să cureți mucegaiul sau depunerile nedorite care s-ar putea forma în rosturi.

Sifonul de pardoseală

Montarea sifonului spoecial pentru pardoseala PVC, în baie

Pardoselile din conceptul pentru spații umede aisgură etanșeitatea instalării, prin acesoriile speciale, printre care și sifonul

Un alt avantaj pe care îl oferă tapetul din vinil montat corect este sifonul de pardoseală, un accesoriu specific sistemului pentru spații umede. Acest sifon este special pentru pardoseli PVC și are un mod diferit de montaj comparativ cu sifoanele pentru ceramică. Acesta permite continuarea finisajului până în interiorul său, asigurând etanșeitatea materialului, cu ajutorul inelului de fixare.

Astfel, asigură o mai bună scurgere a apei către sistemul de drenaj, eliminând posibilitatea infiltrării apei în zona sifoanelor de pardoseală (mai exact, pardoseala PVC se termină în interiorul sifonului, în spatele inelului de etanșare, neexistand rost între PVC și sifon). Un astfel de sistem de drenaj are un aspect plăcut, lăsând vizibil doar capacul, nu întreaga ramă a sifonului.

Duș cu tapet PVC și pardoseală PVC maro

Dușul va avea finisaje elegante, sigure și impermeabile, datorită avntajelor montării tapetului PVC și a pardoselilor armonizate

Profilul de închidere

În cazul în care tapetul nu este montat până la tavan, sistemul pentru spații umede de la Tarkett oferă un accesoriu special: profilul de închidere care finisează lucrarea și exclude posibilitatea infiltrării apei provenite chiar și de la condens.

Astfel, îți poți redecora baia cu un material modern, care oferă mai multe avantaje decât orice soluție clasică pentru băi. În plus, varietatea de modele te va ajuta să alegi cel mai creativ design, așa cum ți l-ai dorit.

Baie în care a fost montat tapet PVC de culoare albă cu model marmorat

Un tapet PVC îți poate transforma baie, ajutându-te să alegi amenajarea dorită

Comentariile sunt dezactivate