• Cuplu care montează parchet Tarkett peste pardoseala veche

Ce trebuie să știi atunci când instalezi o pardoseală

Ai cumpărat o pardoseală nouă și abia aștepți să o instalezi. Toată lumea spune că este rapid și ușor. Dar o poți face chiar tu?

Cum poți instala singur pardoseala

Dacă ai achiziționat un parchet din lemn sau unul laminat, ai uneltele necesare și esti îndemânatic, atunci cu siguranță poți monta singur pardoseala. Dar dacă este prima dată când faci asta, te sfătuim să apelezi la servicii profesionale (vezi lista instalatorilor certificați din orașul tău), cel puțin pentru prima cameră. Ai nevoie de ajutorul unui montator profesionist, deoarece există reguli de instalare care trebuie respectate, pentru a te asigura că atât îmbinările, cât și rosturile de dilatare sunt realizate corect.

Pregătirea stratului suport

Tânăr care pregăteste stratul suport înainte de montarea pardoselii

Pregătirea stratului suport înainte de instalare îți va asigura o pardoseală rezistentă și de calitate

Un pas important în instalarea pardoselii este pregătirea stratului suport. Așa că trebuie să ai răbdare atunci când instalatorul te sfătuiește să aștepți să fie eliminată umiditatea din cameră sau ca stratul suport să fie reparat și nivelat.

În cele mai multe cazuri, stratul suport este într-o stare bună, astfel că montarea pardoselii va dura doar o zi (vorbim despre spații de până la 100 mp). Dacă renovezi o casă mai veche sau un apartament, va fi necesar să îndepărtezi pardoseala existentă și să repari micile imperfecțiuni.

Fără un strat suport corespunzător, finisajul ales nu va rezista mult, indiferent cât de scump ar fi materialul pe care îl folosești. Pregătirea stratului suport este necesară pentru a avea o pardoseală frumoasă pentru o perioadă de timp cât mai lungă.

Când trebuie să instalezi pardoseala

Înainte de montarea pardoselii, finalizează toate celelalte lucrări, cum ar fi zugrăveala, instalarea ușilor și a corpurilor de iluminat și altele, pentru a evita deteriorarea mecanică.

Nu ar trebui să-ți faci griji în privința montării unui dressing înainte de instalarea pardoselii. Și asta deoarece pardoseala poate fi așezată în jurul acestuia, iar un instalator experimentat va ști să finiseze plăcile pentru un aspect superb. Dacă, în schimb, instalezi mai întâi pardoseala, este esențial să o protejezi pe timpul celorlalte lucrări.

Tata și doi copii, jucându-se cu plăci de parchet și unelte

Dacă te pricepi, montarea parchetului poate fi o joacă de copii, dar daca nu ai mai realizat o astfel de lucrare, este indicat să apelezi la un profesionist

Cum să protejezi pardoseala pe timpul lucrărilor

Nu este recomandat să așezi folie de plastic pe pardoseală, deoarece aceasta nu va fi protejată de deteriorările mecanice (scări, unelte, coșuri de gunoi și altele) si nici de umiditatea ce se poate acumula. Cea mai bună protecție pentru pardoseală, pe perioada lucrărilor din locuință, este cartonul ondulat. Acesta va asigura circularea aerului, dar și protejarea suprafeței de pete de vopsea, praf sau alte daune de natură mecanică. Cu toate acestea, este bine să finalizezi toate lucrările în câteva zile, pentru a îndepărta cartonul de pe pardoseală cât mai rapid posibil.

Se produce praf în timpul instalării pardoselilor Tarkett?

Tăiere placă parchet

Tăierea plăcilor de parchet este necesară pentru ca pardoseala să se potrivescă perfect în camera ta

Atunci când montezi un parchet din lemn sau unul laminat, va exista și puțin praf, deoarece unele plăci trebuie tăiate pentru ca pardoseala să se potrivească perfect în încăperea respectivă. Însă totul va mirosi a lemn și a nou! Poți scăpa de praf cu totul, dacă stabilești cu instalatorii ca plăcile să fie tăiate în afara locuinței, pe terasă sau în curte. Totuși, praful fin va fi ușor de îndepărtat, cu ajutorul aspiratorului, și te vei bucura de pardoseală în aceeași zi. Parchetul Tarkett este lăcuit din fabrică și nu degajă vapori nocivi.

Familie cu doi copii în living cu pardoseală din parchet

Un parchet cum este cel de la Tarkett poate fi utilizat imediat după ce a fost instalat, așa că poți petrece mai mult timp alături de cei dragi

De asemenea, zgomotul este unul minim pe perioada instalării, spre deosebire de pardoselile clasice. În cazul pardoselilor din vinil, montarea este complet lipsită de praf sau zgomote.

Vezi și alte întrebări frecvente despre instalarea și întreținerea parchetului sau citește mai multe despre montarea parchetului laminat.

Comentariile sunt dezactivate