• Baie decorata in verde turcoaz. Idei de amenajare de pentru bai mici si moderne

Idei de amenajare pentru baie

Așa cum există trenduri în design interior în materie de iluminat, decorațiuni, dormitoare sau livinguri, nici băile nu fac excepție. Și oricât de greu pare de crezut, există numeroase idei pentru acest spațiu important al casei. Dacă baia ta simte nevoia unor mici îmbunătățiri, iată câteva idei care să te inspire.

Amenajări pentru băi mici

Oricât de mică este baia ta, încearcă să găsești spațiu pentru câteva piese de mobilier și decorațiuni. Dacă îți dorești un spațiu cald, primitor, dar în același timp elegant, inserează un taburet, un suport de prosoape de tip scară cu polițe pe care mai poți așeza diverse lucruri sau un cabinet mic vintage. Poți chiar să explorezi câteva târguri de antichități și vei descoperi adevărate minuni, accesorii din porțelan, coșuri din nuiele și multe alte lucruri. De exemplu, o oglindă vintage, patinată de timp, poate deveni piesa de rezistență a întregii case, nu numai a băii.

Chiuvetă cu oglindă rotundă, în baie

O oglindă bine aleasă poate fi piesa de rezistență a băii

Culori și modele pentru băi

Baie cu pardoseală în culoare albastru turcoaz

Îndrăznește să alegi culori tari în baie, pentru un decor deosebit

Anul acesta, baia este departe de a mai reprezenta una dintre încăperile plictisitoare ale casei, așa că fii îndrăzneț și nu te feri să folosești culoare. Printre culorile din care poți alege se numără galben, verde, turcoaz sau albastru regal. Dacă optezi pentru plăci ceramice, animă puțin lucrurile și alege unele porțelanate, viu colorate sau negre, măcar pentru unul dintre pereții camerei. Poți de asemenea să creezi și un print din unele cu forme sau culori diferite.

Tapetul PVC, soluția pentru o baie modernă și practică

Totuși, există și alte opțiuni pentru amenajarea băii, iar tehnologia își spune cuvântul și în acest spațiu. Aici nu mă refer numai la băi dotate cu diferite dispozitive ce facilitează curățarea și utilizarea lor, ci la noi tipuri de materiale, fabricate special pentru a îndeplini cele mai exigente cerințe, cum este tapetul PVC.

Prea puțini profită de avantajele pe care le oferă materialele mai noi, precum tapetul PVC, pentru încăperi umede în care plăcile ceramice au fost până de curând singura opțiune. Disponibil în mai multe culori și modele, Aquarelle Wall de la Tarkett este un tapet din vinil, rezistent la apă ce poate fi folosit fără probleme și în băi. Este o soluție de acoperire pentru pereți, igienică, rezistentă la pete și zgârieturi ce se întreține extrem de ușor.

Aquarelle Wall este un tapet eterogen, antibacterian și reprezinta o soluție performantă pentru pereți. Ideal în special pentru spațiile care necesită nivel crescut de igienă, este un material cald, rezistent la foc și plăcut la atingere. În plus, îți oferă nenumărate posibilități de design pentru spațiul tău. Poți acum să creezi un efect vizual unitar, iar dacă alegi produse din gama completă pentru camere cu umezeală, îmbinările perfecte, aproape invizibile asigură și o impermeabilitate superioară, atât de necesară în baie.

Astfel te bucuri de o suprafață continuă vizual, fără rosturi în care se depune calcar sau apar urme de mucegai. Este un concept unic, care cuprinde treceri, îmbinări, accesorii și tapet (Aquarelle Wall și Aquarelle Wall HFS), perfect compatibile cu produsele din colecțiile Granit Multisafe și Optima Multisafe.

Corpuri de iluminat pentru băi moderne

Renunță la ideea unei cabine clasice de duș și optează pentru una din sticlă cu ramă și șprosuri negre, oferă un plus de eleganță și personalitate spațiului. Nu neglija corpurile de iluminat, renunță la clasicele aplice și alege unele în linii simple, din cupru cu finisaj lustruit, dar care reprezintă în sine o piesă de decor. Dacă ești suficient de norocos și baia ta beneficiază de un geam spre exterior, profită de acest lucru. Alege pentru el draperii plus câteva plante naturale rezistente la umezeală și spațiul tău va avea un aspect vizibil îmbunătățit.

Baie luminoasă, cu geam - lumina naturală dă valoare spațiului din baie

Lumina naturală și plantele rezistente la umezeală pot aduce un plus de valoare designului interior din baie

Accesorii și elemente de detaliu în designul băii

Să aduci un plus acestei încăperi nu înseamnă neapărat să faci și o gaură în buget. Poate fi vorba și de o simplă înlocuire a bateriilor pentru chiuvetă sau cadă, o draperie nouă, un covor cu un imprimeu viu colorat, o oglindă sau accesorii noi. Bateriile negre cu finisaj mat rămân în continuare în vogă, aduc un plus spațiului, fiind în contrast puternic cu cada sau chiuveta. În plus, nu strică să aduci și aici câteva dintre lucrurile care te inspiră, tablouri cu rame fine ce pot ilustra artă abstractă, schițe minimaliste sau pur și simplu citatul preferat. Nu cred că mai este nevoie să-ți spun că și aici detaliile fac diferența. Așa că fii atent în special la setul de prosoape, alege unele de diferite mărimi, pentru mâini, față, corp și picioare, dar care neapărat se asortează. Este mai simplu decât crezi, dacă tu consideri că baia nu face cinste pentru restul casei, atunci este momentul să-i acorzi mai multă atenție și să fii mai atent la detalii.

 

Comentariile sunt dezactivate