• natura in design interior

Cum să aduci natura în interiorul casei tale

Mișcarea ecologistă, care este implementată încet, dar sigur în mobilier și în designul interior, a crescut interesul în natură și în găsirea unor motive în perfecțiunea și splendoarea sa.

Lăsând natura să intre în locuința dumneavoastră vă veți îmbogăți viața. Casa dumneavoastră va emana căldură, simplitate și armonie, toate aceste aspecte având un impact pozitiv asupra vieții dumneavoastră.

Natura în interior: Aduceți culorile ei în casa dumneavoastră

Nu ezitați să transferați spectrul larg de culori ale naturii în elementele de design ale locuinței dumneavoastră. Tonurile calme și simple ale pământului și diferite nuanțe de verde, albastru și galben permit spațiului să emită vivacitate și să se potrivească interiorului. Inspirați-vă din împrejurimi, cum ar fi un parc apropiat sau un râu. Lăsați-vă imaginația liberă și, prin folosirea culorilor naturii, pictați-vă casa ca pe un tablou.

Pe lângă culori, puteți folosi un tapet cu modele bogate inspirate din natură. Veți obține rezultate excelente prin această simplă intervenție.

Folosiți materiale naturale

Umpleți-vă casa cu mobilier din lemn de esență tare. Este mai durabil și este realizat din lemn obținut din tăierea controlată a copacilor, dar poate și reciclat în proporție de 100% după ce a fost folosit.

Natura in interior

O plantă poate fi un bun reprezentant pentru natură in interior

Alegeți draperii, perdele și fețe de pernă în tonuri naturale neutre și asigurați-vă că sunt realizate din materiale naturale, ca pânza sau bumbacul.

Detaliile realizate din flori uscate, trestie sau frunze se vor potrivi perfect cu întreaga compoziție. Le puteți face chiar dumneavoastră, după bunul plac. Realizați rame pentru fotografiile de familie din bețe. Agățați frunze și flori presate pe perete, în timp ce mici sculpturi din hârtie reciclată pot decora colțurile camerelor.

Natura în interior: Lăsați plantele să devină o parte a vieții dumneavoastră

Aduceți plante în casa dumneavoastră. Nu doar că vor face locuința să pară mai naturală, ci vor îmbunătăți calitatea aerului. Plantele reprezintă o operă de artă expresivă, acesta fiind motivul pentru care designerii au început să integreze tot mai mult plantele în creațiile lor.

Natura in interior

Orice element din natură adus în interior oferă un plus în ceea ce privește designul interior

Așezați ghivece cu flori la ferestre. Astfel, plantele vor primi suficientă lumină naturală, iar acel spațiu, care e de cele mai multe ori nefolosit, va fi mai atrăgător. Asigurați-vă că aveți o plantă în fiecare cameră a casei dumneavoastră, însă fiți atenți la nevoile acestora.

Bucătarii de top cresc ierburi și condimente în casele lor. De ce nu ați face și dumneavoastră acest lucru? Creați o zonă mică în bucătărie unde veți putea să creșteți plante pe care puteți apoi să le folosiți când gătiți.

Ar fi o idee bună să folosiți fereastra de deasupra spațiului de lucru, un raft de lem sau o scară care nu vă mai folosește. În acest fel, veți aduce prospețime în bucătărie, dar și în mâncare.

Podele naturale

Poate cel mai bun reprezentant al naturii este lemnul, iar o podea din lemn, pe lângă efectul vizual pe care îl crează, va aduce în casa dumneavoastră căldura și șarmul pe care doar natura îl poate oferi.

Podea naturală în interior

O podea naturală este mereu o alegere bună pentru casa dumneavoastră

Sunt disponibile numeroase variante de culoare și textură, astfel că puteți să modelați interiorul cum doriți, în funcție de stilul și gustul dumneavoastră. Prin instalarea unei pardoseli din lemn în casa dumneavoastră veți obține un efect vizual plăcut, dar în același timp veți avea grijă și de sănătatea dumneavoastră. Podelele din len atrag mai puțin praf decât celelalte materiale, prevenind un număr mare de boli respiratorii.

Luați ce este mai bun de la natură, hrăniți-o și protejați-o, tratați-o cu respect și, în schimb, vă va oferi mai mult decât credeți. Deveniți o parte a naturii și lăsați natura să fie parte din casa și familia dumneavoastră.

Comentariile sunt dezactivate