• Covor cu fir lung, o alegere inspirata pentru un living modern

Cum să alegi covorul potrivit

Pardoseala este extrem de importantă pentru orice tip de cameră, atât din punct de vedere al designului, cât și al funcționalității. Poți alege parchet din lemn, parchet laminat, LVT, covor PVC sau linoleum, însă în funcție de încăpere, covorul sau mocheta pot completa perfect designul interior. Dacă optezi pentru covoare, iată cum să le alegi pe cele potrivite.

Este foarte important de subliniat încă de la început faptul că alegerea între covor și mochetă ține de mai mulți factori, iar diferențele dintre ele sunt semnificative.

Covor sau mochetă?

Atât covorul, cât și mocheta prezintă avantaje și dezavantaje, iar decizia ține de gusturi, dar și de necesități.

Covoarele sunt elemente de design, ce au un aspect plăcut și aduc un plus de stil decorului, datorită diversității de modele și culori. Covorul ajută la delimitarea unei anumite zone a camerei, iar schimbarea lui cu unul nou poate modifica întregul design, ori de câte ori îți dorești. În plus, chiar dacă ai instalat un parchet din lemn, cald și frumos, covorul va completa perfect designul interior al spațiului amenajat, contribuind la obținerea unei camere mai curate, datorită caracteristicilor covorului, care colectează eficient praful.

Covor galben, în living cu canapea, măsuță și veioză

Covorul este o variantă frumoasă și plăcută pentru completarea decorului într-un living

Pe de altă parte, mocheta este instalată prin lipire, pe toată suprafața camerei, nelăsând spații libere sub mobilier, iar printre cele mai importante avantaje regăsite putem menționa: absența riscului de alunecare și amortizarea impactului în caz de cădere. Folosită în concordanță cu elementele de design ale camerei, mocheta poate da impresia unei camere mai mari. Mai mult de atât, oferă un plus de căldură și de curățenie, de aceea este indicată în camerele destinate celor mici.

Avantajele covoarelor

 • Nu necesită instalare
 • Pot fi înlocuite pe loc, la nevoie
 • Paletă largă de modele, forme, dimensiuni și culori, potrivite pentru orice tip de design interior
 • Mențin camera curată, colectând praful.

Cum să alegi covorul potrivit? Iată ce trebuie să ai în vedere

Pentru a alege covorul potrivit trebuie să te asiguri că ai luat în calcul aceste aspecte:

 • Modelul și culorile trebuie să fie potrivite cu designul interior al camerei în care urmează să fie utilizat
 • Zona camerei pe care dorești să o evidențiezi sau să o delimitezi cu ajutorul covorului. Covoarele pot delimita zona de sub masa din living, spațiul din fața colțarului, spațiul de sub măsuța de cafea, lungimea holului sau pot fi așezate pe fiecare dintre laturile patului
 • Dimensiunea – trebuie să stabilești de la început zona în care va fi utilizat covorul, pentru a putea achiziționa produsul potrivit.
Schema cu covoare de diverse dimensiuni și așezari recomandate, în funcțioe de cameră și de mobilier

Sugestiile specialiștilor pentru așezarea covoarelor, în funcție de cameră, dar și în funcție de de mobilierul existent în încăpere

Tipuri de covoare în funcție de cameră

Covoare moderne pentru living și dormitor

Dacă îți dorești un decor modern, îndrăzneț și o atmosferă dinamică, atunci un covor în culori vibrante este ceea ce îți trebuie. Colecția Vegas de la Tarkett include covoare pentru spații creative și influențează atmosfera la fel de mult ca designul mobilierului și alte detalii decorative. Aceste covoare sunt de înaltă calitate, foarte ușor de întreținut și sunt foarte potrivite atât pentru livinguri, cât și pentru dormitoare.

Covor modern în culori discrete, în living

Covoarele moderne sunt potrivite atât pentru living, cât și pentru dormitor

Covoare pufoase pentru living și dormitor

Nimic nu e mai plăcut decât să ajungi acasă și să calci pe un covor pufos, după o lungă zi de muncă. De aceea, dacă îți dorești mai mult confort tactil, poți alege un covor pufos, de tip shaggy. Colecțiile Savana Plus și Pleasure de la Tarkett sunt potrivite dacă ești în căutarea unui covor pufos pentru living sau dormitor.

Covor pufos alb cu gri, în dormitor

Covoarele pufoase sunt foarte confortabile și sunt recomandate pentru un dormitor frumos și plăcut

Covoare pentru camere de copii

În camera copilului, veselia trebuie să fie definitorie, iar covorul nu poate face excepție. Un covor în culori frumoase, cu desene și personajele preferate ale celui mic va face diferența. În plus, joaca pe un covor de calitate contribuie la menținerea unui aer mai curat în încăpere, este mai placută și mai sigură. În colecția Play de la Tarkett vei găsi o mulțime de covoare cu modele vesele, care sunt și ușor de întreținut, iar distracția poate să înceapă.

Covor colorat, pentru camere de copii

Covoarele colorate sunt ideale pentru camerele de copii. Modelele vesele vor contribui la atmosfera jucăușă

Întreținerea covoarelor

Dacă alegi un covor modern din colecțiile Tarkett, atunci întreținerea acestuia va fi extrem de simplă și rapidă. Ai nevoie doar de o aspirare periodică a covorului – cel puțin o dată pe săptămână – pentru înlăturarea prafului și pentru menținerea aspectului plăcut al covorului, pentru un timp îndelungat.

Eliminarea petelor de pe covor

Pentru a înlătura petele de pe covor, sunt necesari câțiva pași simpli:

 • Pentru a evita uscarea sau extinderea unei pete acționează rapid asupra acesteia
 • Folosind o bucată de hârtie, încearcă să absorbi cât mai mult din lichidul vărsat pe mochetă
 • Dacă pata este proaspătă, o poți îndepărta apoi ușor și eficient, cu o cârpă și puțină apă călduță.
 • Pentru a evita extinderea unei pete, curăță întotdeauna de la margini spre interior
 • Dacă nu ai reușit îndepărtarea petelor, trebuie să apelezi la curățarea profesională în cel mai scurt timp.

Comentariile sunt dezactivate