• O femeie și și un bărbat discută în biroul decorat cu pardoseala din vinil sau linoleum - diferențele dintre cele două materiale

Linoleum și vinil – care sunt diferențele dintre cele două pardoseli

Linoleum sau vinil? Două pardoseli moderne, calde și confortabile. Dar care sunt diferențele dintre ele? La prima vedere cele doua tipuri de pardoseli sunt foarte asemănătoare: ambele sunt calde și confortabile, reduc zgomotele și oferă izolație termică, sunt ușor de instalat și de întreținut. Totuși, între linoleum și vinil sunt și diferențe mari.

Cei care nu deosebesc aceste tipuri de pardoseli, consideră, în mod greșit, că vinilul este doar un cuvânt ”modern” pentru celebrul linoleum. Dar iată care sunt diferențele dintre linoleum și vinil, explicate de specialiștii în pardoseli.

Diferențele dintre linoleum și pardoseala din vinil

Pardoseala din vinil – caracteristici

Dormitor cu pardosala din vinil - caracteristicile lui sunt multiple și variate

Pardoseala din vinil este caracterizată de rezistență, frumusețe, dar și de contribuția pe care o aduce aerului interior

Vinilul este o pardoseală PVC multistrat. Pardoselile din vinil de la Tarkett sunt fabricate special pentru a îndeplini cele mai stricte standarde de mediu și pentru a contribui la un aer mai bun în interioare.

Linoleumul natural – caracteristici

Cameră de copii cu linoleum roșu. Caracteristicile linoleumului sunt legate de calitățile naturale ale materialului

Printre caracteristile importante ale linoleumului se numără și faptul că este un material complet biodegradabil

Pe de altă parte, linoleumul este un material complet natural, 100% biodegradabil, fabricat din ulei din semințe de in, rășină de pin, plută, lemn, diverși pigmenți și cretă. Datorită compoziției sale, linoleumul este antistatic, antialergenic și antibacterian, un material de pardoseală potrivit, spre exemplu – ba chiar benefic – pentru persoanele cu probleme respiratorii și copii care suferă de astm.

Durabilitatea linoleumului și a vinilului

Atât linoleumul, cât și vinilul sunt pardoseli foarte rezistente și durabile. Linoleumul Tarkett poate fi folosit chiar si 20 – 30 de ani, iar dacă este foarte bine întreținut, chiar și mai mult.

Întreținerea pardoselilor din vinil și linoleum

O femeie și un bărbat în fața laptopului, intr-o cameră cu pardoseală din vinil sau linoleum cu întreținere ușoară

Întreținerea pardoselilor din vinil și linoleum se face cu ușurinșă, fie că este vorba de birou sau de o cameră de acasă

Un mare avantaj al celor două materiale este că atât linoleumul, cât și vinilul sunt pardoseli foarte ușor de întreținut, folosind cantități reduse de apă și detergenți. Este suficient să le aspiri în mod regulat și să le ștergi ușor cu un mop înmuiat în apă cu deteregent și foarte bine stors.

Atât vinilul, cât și linoleumul sunt foarte rezistente la uzură și murdărie și sunt pardoseli igienice și practice, excelente pentru stilul de viață ocupat.

Modele, culori și efecte ale pardoselilor din vinil și linoleum

Deși este 100% natural, linoleumul oferă o gamă largă de culori, modele și efecte, care ajută la crearea atmosferei dorite. Poate imita alte materiale naturale, cum ar fi marmura, iar combinațiile de culori și modele ajută la obținerea efectului și a stilului pe care ți le dorești.

Masă cu scaune pe pardoseală din vinil sau linoleum în culori și modele moderne

Linoleumul și vinilul vin într-o gamă largă de modele și culori care vor înfrumuseța orice cameră

Vinilul nu mai este un material cu aspect nenatural, de plastic.

Linoleum Veneto, într-o cameră pentru copii. Culorile și modelele se potrivesc oricărui design interior

Modelele de linoleum și vinil pot fi combinate în feluri diverse, pentru a se potrivi oricărui design interior

Colecțiile de pardoseli de vinil de la Tarkett oferă, practic, posibilități nesfârșite de a combina modelele, pentru a crea designul dorit – de la nuanțe calde inspirate de lemnul natural, până la modele ceramice și culori neutre.

Designeri de interior intr-un birou decorat cu vinil cu model. Linoleumul și vinilul se potrivesc în orice design interior

Modelele de linoleum și vinil pot fi combinate în feluri diverse, pentru a se potrivi oricărui design interior

Pardoselile din vinil și linoleum sunt moderne și durabile, fiind extrem de rentabile. Alege pardoseala în funcție de nevoile și dorințele tale și în colecțiile de vinil de la Tarkett, dar și în gama variată de linoleum Tarkett vei găsi, cu siguranță, soluția perfectă pentru designul interior pe care dorești să-l realizezi.

Comentariile sunt dezactivate