• Cu sistemul Aquaguard parchetul Tarkett este rezistent la apă și o mai mare durabilitate

Există parchet rezistent la apă?

Pentru că lemnul este un material ce lucrează în timp, în funcție de variațiile de temperatură și umiditate, acesta a fost considerat potrivit pentru pardoseli în dormitoare și livinguri. Dacă până acum lemnul, ieșea din discuție pentru spații precum bucătării sau holuri datorită umidității crescute din aceste încăperii și a accidentelor frecvente ce se produc aici și implică apa, acum nu mai este nevoie, datorita sistemului Aquaguard.

Parchetul este unul dintre cele mai apreciate tipuri de pardoseală pentru casă, dar apa este unul dintre principalii săi inamici. În contact cu apa, pot apărea fisuri la nivelul stratului protector din lac, pardoseala se poate umfla și decolora pe zona respectivă, iar pagubele pot fi ireversibile.

Cum devine rezistent la apă parchetul din lemn

Din dorința de a preîntâmpina astfel de probleme, Tarkett a dezvoltat un lichid hidrofob pentru a realiza o protecție impermeabilă unică în industria parchetului, numită Aquaguard. Este o protecție la petele generate de lichide ajunse accidental pe suprafața pardoselii, în cantități mici spre moderate, cu un timp de expunere mic. Atenție, sistemul nu protejează în cazul unei inundații sau acolo unde pardoseala este expusă la apă pe o perioadă îndelungată.

Avantajele sistemului care face ca parchetul să fie rezistent la apă

Principalele avantaje ale acestei inovații:

  • Protejează parchetul din lemn de penetrarea instantanee a celor mai comune lichide pe bază de apă: ceai, lapte, cafea, vin sau suc.
  • Aceasta inovație oferă o rezistență mai bună la umezeală pentru zona cea mai sensibilă a plăcilor de parchet și anume, laturile scurte. Latura îngustă a plăcii este zona prin care se infiltrează cel mai ușor apa, pentru că reprezintă practic secțiunea transversala a unui copac. După cum bine știi, apa și nutrienții sunt transportați prin capilaritate la frunze și tocmai de aici provine această vulnerabilitate.
  • Bazată pe tehnologie de ultimă generație, Aquaguard îți oferă posibilitatea de a te bucura de un aspect mai bun al pardoselii pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Te poți bucura de frumusețea lemnului și în spații unde până acum parchetul nu era luat în considerare ca pardoseală, în bucătărie, holuri sau chiar și pe scări.
  • Îți permite să savurezi băutura preferată fără să-ți faci probleme că poți păta pardoseala.

Toate colecțiile de parchet stratificat din portofoliul Tarkett sunt livrate din fabrică sub formă de plăci gata pentru montare și se bucură de protecția Aquaguard. Mai mult decât atât, în timp, pardoseala poate fi șlefuită de până la 5 ori pentru a-i împrospăta aspectul. Din dorința de a ușura cât mai mult procesul de montare, parchetul Tarkett beneficiază de sistemul de îmbinare T-Lock, ce permite o instalare ușoară, îmbinări sigure, rezistente și aproape invizibile. Bucură-te de aspectul cald și elegant al lemnului în fiecare dintre încăperile casei tale. Vei beneficia de aceleași avantaje indiferent că vei alege un produs din colecția Rumba, Performance Fashion, Step, Bolero, Salsa, Tango sau Samba. Rămâne doar la latitudinea ta să alegi acel model care să se potrivească stilului decorativ pentru care optezi.

Lac pentru un parchet rezistent – recomandarea specialiștilor

Parchetul Tarkett beneficiază de cea mai rezistentă prelucrare de finisaj de pe piață. Lacul Proteco Strong, unul dintre cele mai puternice de pe piață, este dublu întărit, rezistent la micro-zgârieturi și uzură. Datorită compoziției sale, acesta este flexibil și stabil, asigurând o bună rezistență în cazul căderii accidentale ale unor obiecte, practic lacul nu se crapă la impact. Acest lucru se datorează a 5 procese succesive de șlefuire și lăcuire. În plus, împiedică dezvoltarea bacteriilor pe suprafața parchetului, îi menține luciul și îi asigură o durată mare de viață. Cu toate acestea numai o întreținere regulată și corespunzătoare îți va permite să te bucuri cât mai mult de frumusețea pardoselii tale. Îți recomand să aspiri sau să ștergi parchetul pentru a înlătura murdăria cu efect abraziv. Îl poți curăța apoi cu o cârpă foarte bine stoarsă și sub nicio formă nu aplica produse de curățare direct pe suprafața lui.

Comentariile sunt dezactivate