• Pardoseala din vinil este foarte ușor de întreținut

Cum să întreții o pardoseală din vinil

Pe lângă faptul că este un element stilistic deosebit, o pardoseală din vinil este și foarte ușor de întreținut. Această suprafață este ideală pentru cei care au un stil de viață relaxat și doresc o locuință igienică.

Tarkett a adăugat un tratament special de suprafață noii generații de pardoseli de vinil, devenind mai rezistente la zgârieturi și pete.

Astfel, pardoseala de vinil va fi mai ușor de curățat. Iată ce trebuie să faceți pentru a o menține mereu curată.

Întreținerea zilnică a pardoselii din vinil

Îndepărtați praful de pe pardoseala din vinil cu o mătură sau cu un aspirator. Acest lucru ajută la prevenirea acumulărilor de praf și face mai ușoară întreținerea podelei de vinil, mai ales în livingurile moderne.

Întreținerea săptămânală a pardoselii din vinil

În fiecare săptămână ar trebui să curățați pardoseala de vinil cu un mop umed. Folosiți apă caldă și un detergent cu Ph neutru. Acest proces ajută la îndepărtarea murdăriei și la menținerea suprafeței în condiții ideale. Nu folosiți multă apă la curățare și țineți minte că pardoselile din vinil deschise la culoare au nevoie de mai multă grijă.

Curățarea petelor de pe pardoseala din vinil

Ocupați-vă de petele de pe pardoseala de vinil imediat. Curățați cu ajutorul unei cârpe cu puțin detergent cu Ph neutru. Începeți de la marginea petelor către mijloc, apoi schimbați cârpa cu una înmuiată în apă curată.

  • Pentru petele de ulei, oțet sau lămâie, acționați imediat, deoarece ar putea provoca decolorarea suprafeței de vinil.
  • Pentru cerneală, roșii sau sânge, turnați alcool foarte diluat direct pe pată și nu curățați timp de câteva minute. Apoi clătiți cu apă zona murdară de pe pardoseala de vinil.
  • Urmele de pix sau marker sunt ușor de curățat. Frecați suprafața de vinil cu puțin alcool și apoi clătiți bine cu apă.
  • Rugina de pe pardoseala de vinil ar trebui curățată cu un burete anti-rugină și apoi clătită cu apă.

Cum să îngrijești podeaua din vinil. 5 sfaturi:

  1. Puneți bucăți de pâslă sub mobilele grele, dar și sub picioarele scaunelor și ale meselor.
  2. Evitați să puneți obiecte cu picioare de cauciuc direct pe pardoseala de vinil, acestea putând să păteze suprafața.
  3. Folosiți covoare la intrare pentru a preveni depunerile de murdărie și de praf. Prin acest pas simplu, opriți aproximativ 80% din murdărie.
  4. Curățați podelele din vinil cu detergenți neutri, slabi sau naturali.
  5. Țineți departe de pardoseala de vinil obiecte incandescente, precum aerotermele sau cărbunii. Nu curățați suprafața cu prafuri abrazive, acetonă sau solvenți, produse pe bază de ulei sau curățătoare pe bază de abur.

Comentariile sunt dezactivate