• Camera de gradinita cu linoleum natural si modele colorate

Linoleum natural, soluția perfecta pentru pardoseli de grădinițe

Amenajarea unui spațiu perfect pentru o grădiniță poate fi o misiune grea și plină de provocări. Linoleumul natural rezolvă, însă, una dintre cele mai importante probleme: oferă o pardoseală curată și un mediu propice învățării în condiții de siguranță.

Este clar faptul că un spațiu în care copiii se joacă și învață trebuie să fie un mediu sigur, ferit de bacterii, dar și care oferă căldură și un decor plăcut, care să stimuleze imaginația și concentrarea.

Pentru mulți designeri de interior, amenajarea unei grădinițe poate fi o provocare, însă cea mai importantă dintre ele este pardoseala. Iar dintre numeroasele opțiuni de suprafețe, linoleumul natural este cel care se remarcă.

De ce să instalezi linoleum într-o grădiniță?

Linoleumul este un material natural, realizat în proporție de aproape 100% din materiale naturale și regenerabile, fiind în același timp un excelent izolator termic si fonic, extrem de rezistent la uzură și foarte ușor de curățat.

Linoleum natural gri cu rosu, instalat intr-o camera din gradinita

Linoleumul natural este indicat pentru gradinite, unde sunt multi copii, dar si pentru persoanele cu probleme respiratorii

Linoleumul este fabricat din ulei din semințe de in, rășină de pin, plută, lemn, diverși pigmenți și calcar. Datorită compoziției sale, linoleumul este antistatic, antialergenic, antibacterian și oferă un aer de calitate în interior, fiind un material de pardoseală potrivit, spre exemplu – ba chiar benefic – pentru persoanele cu probleme respiratorii și copii care suferă de astm. Astfel că, pe lângă rolul benefic pe care îl poate aduce într-un spațiu destinat copiilor, linoleumul este o variantă perfectă și pentru încăperile în care stau persoanele cu diverse probleme sănătate. Și asta pentru că linoleumul natural este un material care oferă un mediu favorizant vindecării.

Durabilitatea linoleumului

Linoleumul este o pardoseală foarte rezistentă și durabilă. Linoleumul Tarkett poate fi folosit chiar si 20 – 30 de ani, iar dacă este foarte bine întreținut, chiar și mai mult. Acest material este foarte rezistent la uzură și murdărie și este o pardoseală igienică și practică.

Modele și culori pentru linoleumul natural potrivit pentru grădinițe

Pe lângă beneficiile pe care le aduce materialul natural, linoleumul are avantajul de a oferi o suprafață caldă, unde copiii se pot juca, unde se pot simți liberi, unde pot renunța la încălțăminte pentru a se simți confortabil și unde pot învăța în siguranță și își pot manifesta creativitatea.

Pardoseala din linoleum, gri cu buline verzi si o masa cu scaune colorate

Linoleumul natural de la Tarkett vine in numeroase modele si culori, potrivite pentru orice tip de design interior

Modelele și culorile pe care linoleumul Tarkett le oferă în colecțiile sale sunt extrem de variate și potrivite pentru amenajarea interioară a unei grădinițe. De exemplu, linoleumul din colecția Etrusco xf2 este disponibil într-o gamă de culori intense și este o alegere optimă pentru designul interior. Xf2 este o protecție pentru suprafețe, folosită la tratarea linoleumuliui Etrusco, și ajută la o durabilitate sporită, curățare ușoară și o întreținere rentabilă.

Culorile stimulează creativitatea

Pentru că s-a dovedit științific faptul că unele culori sunt de un real ajutor în procesul de învățare, Tarkett oferă o gamă largă de pardoseli din linoleum în culori speciale, în modele realizate tocmai în acest scop.

Hol de gradinita decorat cu linoleum gri cu buline verzi

Un linoleum natural in culorile potrivite ajuta la cresterea nivelului de atentie si la stimularea creativitatii

Verde

Este o culoare care aduce calm, liniște și echilibru în orice cameră, iar nuanțele potrivite ajută la o concentrare superioară și ajută memoria.

Roșu

Pentru o grădiniță, roșul este culoarea potrivită pentru a aduce energie și căldură și care ajută la dezvoltarea creativității.

Galben

Și galbenul aduce energie și ajută în procesul de învățare. Galbenul stimulează creativitatea, inițiativa și activitățile în comun cu ceilalți copii.

De asemenea, în completarea pardoselii în modele și culori potrivite, mobilierul și accesoriile trebuie armonizate, pentru a crea un echilibru în spațiu amenajat. Mobilierul în culori neutre și accesoriile în nuanțe asortate pardoselii pot crea un efect jucăuș, prietenos și cald, adică exact ceea ce îi trebuie unei grădinițe.

Linoleumul natural, apreciat de peste 150 de ani

Revenit în trend și inclus de designerii de interior în cele mai moderne proiecte, linoleumul este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru pardoseală, datorită versatilității sale, dar și a componentelor naturale și biodegradabile, ultima devenind extrem de importantă, având în vedere responsabilitatea pe care o avem cu toții față de mediu.

Linoleumul a fost inventat în anul 1860, de inventatorul englez Frederick Walton. Denumirea de ”linoleum” vine din latină: ”linum” (pânză) și ”oleum” (ulei).

Plantele și mineralele sunt materiile prime folosite pentru fabricarea linoleumului. De la uleiul de in și rășinile de pin, care ajută la consolidarea elementelor, toate ingredientele sunt regeneragbile. Rezultatul este o pardoseală naturală, frumoasă, rezistentă și reciclabilă.

Comentariile sunt dezactivate