• Dormitor în culori pastel - design interior mixt într-o casă de vis - poze

Dormitor în stil scandinav – simplitate sublimă

Fie că designul interior este hobby-ul tău sau doar o pasiune trecătoare, sigur ai auzit de stilul scandinav. Dezvoltat la începutul anilor ‘50, stilul nordic pune accent pe interioare moderne, luminoase și calde, cu linii simple și eleganță sublimă, iar designerii de interior îl adoră. Dar cum poate fi implementat în propriul tău dormitor?

Nopțile lungi și clima răcoroasă din nordul Europei, în special pe timpul iernii, au avut o mare influență și asupra designului interior. Scandinavii au pus accent pe funcționalitate, în detrimentul decorațiunilor complexe, iar acest lucru se vede clar în acest stil de amenajare interioară. Căldura lemnului natural, lumina și o atmosferă ce degajă căldură sunt prioritare pentru o astfel de amenajare.

Cum obții stilul scandinav în dormitor

Una dintre camerele pe care le prețuim cel mai mult este dormitorul. Este refugiul nostru, zona de odihnă după care tânjim după o zi plină. Astfel că ne dorim ca această cameră să ne ofere tot confortul de care avem nevoie. Un dormitor amenajat în stil scandinav poate fi o idee inspirată, având în vedere caracteristicile acestui tip de design.

Culorile

În stilul scandinav domină nuanțele naturale, cu tonuri deschise. Albul și griul sunt nuanțele utilizate cel mai des în acest stil, însă poți adăuga și câteva accente în albastru, verde, negru sau maro.

Pereții trebuie să fie aproape întotdeauna albi, iar acest lucru te ajută să obții o cameră luminoasă, dacă folosești din plin lumina naturală. Ferestrele mari, chiar fără perdele, vor lăsa cât mai multă lumină să intre în cameră.

Dormitor luminos, cu un cățel în pat, într-un dormitor mic

Lumina naturală contribuie la impresia unui spațiu mai mare într-un dormitor mic

Materiale și decorațiuni

Liniile mobilierului și ale obiectelor de decor trebuie să fie cât mai simple, iar obiectele nu trebuie să aglomereze spațiul. Un dormitor în stil scandinav trebuie să fie cât mai aerisit și să dea impresia de prospețime și de ordine.

Materialele predominante sunt lâna și bumbacul, în timp ce decorațiunile sunt împrumutate din natură: modele florale, fulgi de zăpadă sau peisaje. Mesele și scaunele cu trei picioare, cu suprafețe rotunde, sunt o marcă distinctivă a spațiului scandinav. Aceste elemente pot fi acoperite cu lână sau alt material și sunt foarte confortabile.

Pardoseala

Lumina și, odată cu ea, căldura sunt puse în valoare și cu ajutorul pardoselii, în stilul nordic. Albul sau alte nuanțe deschise completează perfect un design simplu și elegant.

Dacă optezi pentru o amenajare în stil scandinav a dormitorului, ia în calcul mai multe soluții de pardoseală și avantajele acestora. În portofoliul Tarkett vei găsi o varietate de colecții care se potrivesc perfect stilului nordic. Spre exemplu, parchetul de lemn Tango Art include colecții de pardoseli din lemn de frasin și stejar, în diverse nuanțe, iar dacă albul este culoarea pe care ți-o dorești, această gamă este cea care te va inspira cu siguranță.

Lampa si carte pe parchet alb Tango Art White Moscow

Parchetul laminat White Moscow din colecția Tango Art adaugă strălucire și lumină oricărui interior

Parchet alb vei găsi și în colecția Salsa, dar și în gama Salsa Art Vision.

Dacă preferi parchetul laminat, atunci poți miza pe nuanțele de alb și gri din colecțiile Gallery 1233 sau Pilot 1033. Îl poți asorta cu piese de mobilier în nuanțe deschise sau chiar alb și negru.

Întreținerea parchetului alb și deschis din colecția Navigator trebuie făcută, în mod regulat, săptămânal și lunar

Parchetul laminat alb și deschis este extrem de ușor de întreținut, iar o întreținere regulată îi va menține mai bine aspectul în timp

Stilul scandinav este marcat de minimalism și funcționalitate, iar simplitatea și liniștea pe care le emană îl recomandă pentru un dormitor ideal. Înainte de a lua o decizie, ia în calcul nevoile și gusturile tale. Dar și modul în care caracteristicile stilului nordic se împletesc cu personalitatea ta și atmosfera pe care dorești să o creezi în acest spațiu.

Comentariile sunt dezactivate