• Dormitor cu pat înalt și parchet din lemn stratificat

Parchet stratificat pentru un cămin cald și primitor

Căminul în care locuiești este important pentru starea ta de bine și este refugiul de la rutina de zi cu zi. De aceea, este bine ca locuința să fie mediul în care să se simți perfect. Designul și materialele trebuie alese cu grijă, iar unul dintre factorii esențiali în decorul casei tale este pardoseala. Iată de ce un parchet stratificat este ideal pentru un cămin cald și primitor.

Te-ai întrebat vreodată ce face ca un design interior să pară mai luxos sau mai primitor? În cele mai multe cazuri este vorba despre pardoseală, despre esența și culoarea ei și armonia cu celelalte elemente ale încăperii.

Parchetul din lemn este cel care conferă spațiului atingerea naturii, căldura și nuanțele naturale, atât de importante, pentru un plus de confort și de aspect.

Parchetul stratificat, în special, este cel recomandat de designerii de interior, fiind potrivit pentru orice cameră, foarte durabil și foarte ușor de montat și de întreținut.

Ce este parchetul stratificat

Parchetul din lemn stratificat este realizat din două sau mai multe straturi. Tarkett oferă parchet stratificat, compus din trei straturi realizate integral din lemn.

Stratul superior al parchetului stratificat este din lemn de esență tare, cel din mijloc din lemn de esență moale, iar cel inferior din furnir tehnic. Direcțiile fibrelor celor trei straturi sunt perpendiculare, una peste cealaltă, reducând astfel până la 80% mișcarea naturală a lemnului. Această metodă de construcție oferă pardoselii din lemn durabilitate și stabilitate, limitând expansiunea și contractarea naturală a lemnului.

Avantajele parchetului stratificat:

  • Parchetul din lemn stratificat este livrat sub formă de plăci, pregătite pentru montare. Bucățile sunt șlefuite și lăcuite, pardoseala putând fi instalată fără praf sau vapori nocivi.
  • Parchetul stratificat Tarkett este sigur, stabil, durabil și garantat 30 de ani
  • Este realizat din cele mai bune specii de lemn.

Parchet stratificat pentru dormitor sau living

Noile tendințe legate de pardoseli pun modelele și asimetriile în topul preferințelor. Designerii aleg tot mai mult materiale cu modele sau creează modele din plăci de parchet cu lățimi diferite, pentru a da personalitate spațiului și pentru a transforma pardoseala în punctul de interes al camerei.

Tarkett este mereu cu un pas înaintea trendurilor și oferă mai multe colecții de parchet din lemn stratificat care te ajută să transformi casa într-un cămin și să-ți personalizezi spațiul prin materiale de calitate și moderne.

Poți alege din colecțiile Step L&XL sau Performance Fashion modele care definesc cel mai bine spațiul modern și jucăuș pe care vrei să-l creezi. Acestea sunt potrivite atât pentru sufragerii, cât și pentru dormitor.

Dacă dorești un decor clasic și elegant pentru dormitor sau pentru living, ai din nou de unde alege: colecțiile Tango și Tango Vintage aduc o atmosferă de lux în casa ta, iar frumusețea și durabilitatea lemnului te ajută să obții un design frumos, dar și care va rezista în timp.

Parchetul stratificat și încălzirea în pardoseală

Pentru un interior practic, frumos și cald, poți opta pentru încălzirea în pardoseală, iar parchetul din lemn stratificat poate fi montat peste un asemenea sistem. Instalaţia trebuie să fie așezată cu grijă, să nu aibă zone reci, iar temperatura maximă la suprafaţa de contact să fie de 27°C.

Atenție, însă, la tipul lemnului! Unele specii de lemn, printre care parchetul din fag şi cel de arţar, nu sunt recomandate dacă încălzirea se face sub pardoseală, deoarece sunt extrem de sensibile la variațiile bruște de temperatură.

Montajul parchetului stratificat

Instalarea parchetului stratificat Tarkett se poate face doar pe un strat suport stabil și curat, fără crăpături sau alte defecte. Datorită sistemului T-lock adus de Tarkett, montajul parchetului stratificat se face extrem de simplu și rapid, astfel că vei putea să renovezi și să te bucuri de noua ta pardoseală mult mai repede.

Comentariile sunt dezactivate