• Ceai pe masa, un pulover de lana si o pisica pe parchet. Decorațiunile în stilul shabby chic

Decorațiuni pentru o casă în stilul shabby chic

O casă frumoasă este o casă decorată pe stilul tău și în funcție de nevoile și stilul tău de viață. De aceea, este bine să-ți alegi stilul decorațiunilor în funție de aceste aspecte. Dacă îți place stilul shabby chic, îți voi spune care sunt decorațiunile de care ai nevoie pentru a te bucura de el.

Stilul shabby chic aduce cu stilul vintage, prin mobilierul cu aspect vechi sau vopsit, însă este un tip de decor mai romantic și mai feminin decât cel vintage. Și asta datorită culorilor pastel, calde – alb, gri, bej, lavandă, roz deschis sau trucoaz, dar și motivelor florale.

Stilul shabby chic este originar din Marea Britanie. Numele stilului spune totul: shabby (ponosit) – și chic. Stilul este foarte popular, deoarece nu are nevoie de un buget mare, doar de multă creativitate. Principalele caracteristici sunt imperfecțiunile și frumusețea naturală.

În stilul shabby chic, decorațiunile sunt pe primul plan

Mobilier în stilul shabby chic

Stilul shabby chic te lasă să creezi și să experimentezi din plin. Este un stil pentru care nu vei cheltui bani mulți, deoarece multe obiecte de mobilier pot fi obținute din piese vechi pe care le ai deja în casă, vopsite și decorate. Dacă acestea au ornamente și gravuri este cu atât mai bine. O vopsea de culoare albă le va transforma în vedetele decorului tău.

Fotoliu vechi, mobilier uzat - potrivite pentru stilul shabby chic

Mobilierul cu aspect învechit sau chiar o piesă de mobilier veche, cu patina timpului, se încadrează perfect într-un decor shabby chic

Culori

În stilul shabby chic, pereții trebuie vopsiți într-o nuanță neutră, chiar albă, sau acoperiți cu tapet în culori blânde. Asta va face ca atmosfera să fie una caldă.

Așa cum spuneam la început, culori precum alb, gri, bej, lavanda, roz deschis, turcoaz sunt toate potrivite pentru decor, fie că este vorba despre lenjeria de pat, mobilier, covor, pereți sau diverse accesorii din lemn sau metalice.

Cameră luminoasă cu pereți de culoare bleu, într-un decor shabby chic

Culorile deschise și blânde creează atmosfera perfectă într-un decor shabby chic

Motive în stilul shabby chic

Motivele florale sunt la ele acasă în stilul shabby chic, fie că este vorba despre lenjeria de pat, pernele de pe canapea, modelul de pe veioze sau al țesăturii fotoliilor sau al scaunelor.

Modelele Paisley și pânza Toile de Jouy domină de asemenea decorul într-o amenajare shabby chic.

Mobilier alb cu motive florale, în stilul shabby chic

Motivele florale sunt foarte importante într-un stil shabby chic cu adevărat reușit: de la flori proaspete, la motive florale pe mobilier sau materiale

Materiale

Mobilierul retro trebuie neapărat completat de materiale cum ar fi dantela, pânza sau bumbacul. Nu nu uita nici de goblenuri sau broderii diverse, așa că dacă vrei să faci totul ca la carte este momentul să apelezi chiar la cufărul bunicii.

Accesorii în stilul shabby chic

Pe lângă culori, mobilier și modele florale, ai nevoie de o serie de accesorii de efect, care să completeze un decor shabby chic: tablouri vechi, vaze, obiecte artizanale, lămpi. Dacă bugetul nu-ți permite să cumperi o gamă largă de accesorii poți include o lampă de noptieră decorată manual sau un cufăr vechi pe care îl poți vopsi și desena chiar tu și apoi îl poți folosi drept spațiu de depozitare.

Canapea, măsuțe din lemn și o veioză - accesorii în stilul shabby chic

O lampă veche sau o măsuță din lemn pot fi accesoriile vedetă ale unei camere decorate în stilul shabby chic

Ramele tablourilor și cele ale oglinzilor pot fi și ele de ajutor într-un asemenea design, dacă sunt decorate și sculptate.

Un alt aspect important este că poți combina elementele vechi cu cele noi, pentru un aer elegant și contemporan al încăperii.

Pardoseala

Ca în orice design interior, pardoseala este extrem de importantă. Pentru a fi în ton cu decorul general, pardoseala trebuie fie primitoare și să aibă și ea aspectul patinei timpului, iar în portofoliul Tarkett vei găsi o mulțime de colecții care întrunesc aceste însușiri.

Poți opta pentru un parchet laminat din colecția de parchet laminat Vintage 832 care va induce atmosfera perfectă pentru un decor vintage și romantic sau un parchet din lemn natural din colecția Performance Fashion.

Designer de moda în cameră parchet in lemn și cu decor shabby chic

Parchetul din lemn Peformance Fashion de la Tarkett este ideal pentru un decor shabby chic

Cu puțină creativitate și ceva timp investit poți crea propriul decor shabby chic, fără a cheltui prea mulți bani. Așa că înainte de a arunca o piesă veche de mobilier, gândește-te cum ai putea să o transformi pentru a servi unui decor cu totul deosebit.

Comentariile sunt dezactivate