• Instalarea parchetului Tarkett este un proces foarte simplu. Iată câteva trucuri utile pentru montarea parchetului.

Trucuri pentru montarea parchetului

Chiar dacă pare a fi o operațiune complicată, montarea parchetului Tarkett se face foarte ușor. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași simpli și veți avea o pardoseală durabilă și elegantă. Iată câteva trucuri pentru montarea parchetului.

Parchetul Tarkett este montat atât prin lipire, dar și fără să fie lipit, prin potrivirea plăcilor cu ajutorul sistemului de închidere T-Lock de ultimă generaţie, ce asigură îmbinări sigure, rezistente şi invizibile.

Trucuri utile pentru montarea parchetului

Pentru montare, parchetul are nevoie de un strat suport drept, plan, uscat și fără crăpături sau alte defecte de structură. Parchetul poate fi montat şi peste sistemele de încălzire din pardoseală. În acest caz, parchetul trebuie lipit. Instalaţia de încălzire din pardoseală trebuie să fie așezată în siguranţă, iar temperatura maximă admisă la contactul cu parchetul trebuie să fie de 27°C. Unele specii de lemn nu sunt recomandate dacă încălzirea se face prin pardoseală, deoarece sunt extrem de sensibile la variațiile de temperature, din cauza naturii fibrei lemnoase.

Pregătiri care trebuie făcute pentru a monta parchetul de lemn

Pentru a asigura o montare fără probleme a pardoselei din parchet de lemn, trebuie să faceți următoarele pregătiri (trucuri utile):

 • Îndepărtați mobilierul, odată cu obiectele fragile, cum ar fi vesela sau porțelanurile.
 • Curățați stratul suport, pe care urmează să fie montat parchetul.
 • Îndepărtați toate cablurile.

Vă sfătuim să inspectați cu grijă toate dalele de parchet, după culoare, finisaj și calitate înainte de instalare.

Ce trebuie să știți atunci când montați o pardoseală din parchet

Cât timp durează să montezi parchetul?

Instalarea unei podele din parchet poate fi făcută într-o singură zi, iar noua pardoseală este gata de folosire imediat. Există două tipuri de montaj: flotant sau lipit. Cum parchetul vine deja finisat și are un sistem de montare avansat, procesul este extrem de simplu.

În ce camere pot instala podelele de lemn Tarkett?

Pardoselile din parchet oferite de Tarkett se potrivesc cu orice interior – de la holuri, la bucătării, dormitoare sau livinguri. Parchetul din lemn este o alegere ideală pentru orice cameră din casa dumneavoastră, cu excepția zonelor din apropierea căzilor de baie sau a cabinelor de duș.

O podea din parchet din lemn oferă căldură încăperilor, în timp ce frumusețea naturală a materialului dă un plus de armonie casei dumneavoastră.

Cât costă să montez parchetul?

Contactați partenerii și distribuitorii Tarkett pentru o estimare a tuturor costurilor, de la montarea parchetului, la cea a accesoriilor, cât și a produselor de curățare. Oferta Tarkett este una dintre cele mai avantajoase de pe piață, mai ales în ceea ce privește raportul calitate-preț.

 

În ce condiții se montează parchetul din lemn?

Este important ca umiditatea să fie controlată în camera unde vreți să instalați o podea din parchet de lemn. Producătorii recomandă un nivel al umidității relative a aerului între 30 și 50%, o umiditate a stratului suport de cel mult 2% și o temperatură de cel puțin 18-24 de grade Celsius pentru toate încăperile unde va fi montat parchetul. Acesta este unul dintre cele mai importante trucuri utile atunci când vine vorba despre montarea parchetului. Regula se aplică înainte, în timpul montării, dar și după instalare.

Cum așez plăcile de parchet?

În funcția de forma camerei, există câteva recomandări pentru așezarea plăcilor de parchet, pentru a da mai multă adâncime încăperii. Dacă încăperea este aproape pătrată, așezați dalele de parchet paralel cu sursa de lumină natural din camera, cum ar fi fereastra. Dacă încăperea este dreptunghiulară, puteți monta plăcile de parchet pe lungimea camerei.

Cum instalez parchetul din lemn în holuri?

În camere lungi și înguste, precum holurile, cea mai bună idee este montarea scândurilor pe lungimea camerei.

Pe ce suprafețe pot monta parchetul Tarkett?

Suprafețe precum betonul sau alte învelișuri, cu excepția mochetelor, sunt baze excelente pentru parchetul Tarkett. În fiecare caz, stratul suport trebuie să fie uscat, curat și fără crăpături.

Este posibil să instalez parchetul Tarkett peste un sistem de încălzire prin pardoseală?

Fără nicio problemă. Calitatea pardoselilor de lemn Tarkett oferă această posibilitate, însă doar prin lipirea plăcilor. Temperatura maximă a sistemului de încălzire din pardoseală nu trebuie să depășească 27 de grade Celsius. Parchetul din lemn de fag și cel din lemn de arțar nu sunt recomandate pentru a fi montat deasupra unui sistem de încălzire.

Cum se montează plintele?

Plintele pentru parchet sunt montate după ce podeaua din lemn a fost deja instalată și au două scopuri foarte importante. În primul rând, ascund rostul de dilatare, care trebuie să existe între parchet și pereți. În al doilea rând, oferă un aspect vizual și estetic plăcut. Plintele trebuie să fie lipite sau fixate cu ajutorul șuruburilor în perete, însă cea mai bună opțiune este Tarkett ClipStar, care vă oferă un montaj rapid și să înlăturați plintele dacă este nevoie.

Este posibil să înlocuiesc o placă din podeaua de lemn?

În cazul în care parchetul este montat în sistem flotant, unul dintre numeroasele avantaje ale parchetului triplustratificat este faptul că orice placă deteriorată poate fi înlocuită. Procesul se face rapid, curat și fără costuri mari. Durează aproximativ 15-20 de minute pentru a înlocui o placă de parchet, astfel că vă sugerăm să păstrați câteva scânduri de rezervă, după ce ați montat podeaua.

Aflați mai multe despre montarea parchetului din lemn de aici.

Comentariile sunt dezactivate

 • comment-avatar
  Micle Vistrian decembrie 3, 2016 (5:57 pm)

  Buna ziua
  Rog detalii pentu insalarea sub parchet a incalzirii electrice sub pardoseala
  Multumesc
  Tel 0730 371780