• Covor maro cu alb, în living cu canapea albă și două tablouri albe pătrate, cu ramă neagră

Trucuri pentru curățarea și întreținerea covoarelor

Curățarea și întreținerea regulată a covoarelor reprezintă o condiție necesară pentru a păstra intact aspectul acestora pentru o perioadă îndelungată, chiar și câțiva ani. Află totul despre îngrijirea corectă a covoarelor, cea mai simplă modalitate de curățare a unui covor shaggy și cum să întreții covoarele din microfibră de poliester.

Trucuri pentru curățarea și întreținerea corectă a covoarelor:

Așază un preș la intrarea în casă

Prima sarcină este să ții murdăria la distanță, cu ajutorul preșului de la intrare. Acesta va avea rolul unei perii, care va colecta praful și murdăria care vin din exterior.

Curățarea regulată

Pentru a păstra covoarele curate, este necesară aspirarea periodică, îndepărtarea imediată a petelor, precum și curățarea în profunzime, o dată pe an. Aspirarea oprește impuritățile să pătrundă adânc în covor și să deterioreze firele. Aspiră întreaga suprafață a covorului cel puțin o dată pe săptămână sau mai des, dacă este nevoie.

Curățarea profundă va elimina murdăria care a pătruns în straturile mai adânci ale covorului și, în acest fel, va prelungi viața covorului tău – contactează o firmă specializată în curățarea covoarelor, pentru a face acest lucru.

Covor maro cu alb, care a fost curățat, în living cu canapea albă și șemineu

Covoarele din colecția Practica sunt ușor de curățat și de întreținut și potrivite pentru cele mai multe amenajări interioare clasice

Păstrează densitatea covorului

Deplasează mobilierul din când în când pentru a preveni aplatizarea firelor în anumite locuri. Așază patine de protecție pe picioarele mobilierului și mută-le ocazional pentru a împiedica aplatizarea într-o anumită direcție. Evită expunerea directă la soare pentru a evita decolorarea covorului și pentru a păstra prospețimea culorilor.

Îndepărtează imediat petele

Petele pot crea un aspect neîngrijit al covorului și pentru a evita acest lucru, acționează rapid și îndepărtează-le cât mai curând posibil. Folosește o cârpă absorbantă albă pentru a colecta toate impuritățile care au creat pata. Produsele chimice pentru îndepărtarea petelor trebuie testate mai întâi pe o zonă mai ascunsă de dimensiunea unei ștampile (colțul covorului). Este important să alegi soluții de curățare adecvate pentru diferite tipuri de pete și să urmezi cu strictețe instrucțiunile privind cantitatea și timpul de acțiune recomandate de producător.

Alegerea corectă a soluției de curățare

Dacă dorești să cureți covorul în profunzime, utilizează doar soluții de întreținere cu pH 7 (neutru). Pentru a te asigura că soluția este potrivită, toarnă puțină grăsime într-o farfurie și las-o pe un calorifer pentru a se usca. După 24 de ore, verifică dacă a mai rămas grăsime în farfurie – dacă există, soluția nu este potrivită și nu trebuie utilizată pentru curățarea covorului.

Culoarea adecvată

Alege culoarea potrivită pentru covor, pentru fiecare cameră din casă, luând în considerare tipul încăperii: sufragerie, bucătărie sau un dormitor în care petreci mai puțin timp. Petele și murdăria sunt mai puțin vizibile pe covoarele colorate, spre deosebire de covoarele monocrome, care sunt deschise sau foarte închise.

Covor în mai multe culori, în living

Un covor modern, colorat, precum cele din colecția Vegas, poate fi vedeta livingului tău și în plus este mai rezistent la murdărie

Sfaturi suplimentare

Nu așeza niciodată mobilierul pe un covor proaspăt spălat până când nu este complet uscat. Dacă ai un covor care este foarte murdar, este mai bine să contactezi o firmă specializată în curățarea covoarelor.

Cea mai rapidă și ușoară modalitate de a curăța un covor shaggy (cu fir lung)

Modalitatea în care vei curăța covorul shaggy depinde de dimensiunea acestuia și de tehnologia de fabricare, precum și de tipul de material.

covor negru cu fir lung in dormitot

Covoarele shaggy din colecția Pleasure sunt modele de covoare care oferă un plus de confort

Spălarea covoarelor shaggy acasă

Mai întâi scutură bine covorul și apoi aspiră-l. Prepară o soluție folosind 300 ml de oțet de cidru de mere, puțin peste jumătate de litru de apă, aceeași cantitate de suc de lămâie și un plic de bicarbonat de sodiu. Dacă dorești, poți adăuga câteva picături de ulei esențial în acest amestec – lavandă, lămâie sau similare, care vor împrospăta și mai mult covorul. Umezește un burete în acest lichid și freacă covorul, apoi lasă-l să se usuce. Rezultatul este un covor curat, care miroase frumos, fără pete și care nu va provoca iritații, deoarece a fost curățat cu substanțe complet naturale. Folosește numai soluțiile de curățare a covoarelor recomandate și respectă instrucțiunile de utilizare a acestora. În cazul în care este spălat, covorul trebuie clătit bine. Nu aplica niciodată detergent pentru covoare direct pe materialul care nu a fost în prealabil curățat și aspirat, deoarece va rămâne în țesătură și va face curățarea mai dificilă.

Atenție la petele de vin, cafea, ciocolată caldă sau alte lichide. Evită curățarea cu buretele, prin mișcări circulare, deoarece pata se va extinde pe firele din jurul ei și va deveni foarte vizibilă. Este mai bine să îndepărtezi pata cu grijă, folosind un prosop de hârtie absorbant și moale, cât este încă proaspătă, apoi aplică puțin alcool și apă sau un detergent slab.

Curățarea profesională a covoarelor shaggy

Dacă apelezi la ajutor profesional pentru spălarea covorului, petele vor fi îndepărtate cu ajutorul agenților chimici, după care covorul va fi șamponat cu ajutorul unei mașini cu perie care se rotește și creează spumă.

Forma periei permite agentului de curățare să ajungă în toate straturile covorului cu fir lung. Covorul este apoi clătit cu jeturi puternice de apă. Spuma este îndepărtată prin aspirare – dar acest sistem este recomandat numai pentru covoarele fără suport dur.

Covoarele cu fir lung reprezintă un element de decor preferat în aproape toate interioarele – descoperă gama noastră de covoare cu fir lung, din colecțiile Pleasure, Rio și Savana Plus.

Întreținerea covoarelor din microfibră de poliester

Covoarele din microfibră de poliester sunt foarte rezistente la pete datorită proprietăților poliesterului. Aspectul acestor covoare rezistă în timp, iar curățarea și întreținerea sunt extrem de ușoare.

Covo mare, gri, în living cu colțar deschis, scări interioare și un geam foarte mare

Colecția Dolce Vita aduce covoare pufoase, realizate din cea mai fină și mai rezistentă microfibră de poliester

Petele de lichid trebuie îndepărtate cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă uscată – nu se freacă, ci se absoarbe. Resturile solide de murdărie trebuie strânse și aspirate înainte de curățare, pentru a nu pătrunde în țesătură. Aplică o cantitate mică de detergent neutru pentru pete pe o cârpă uscată și freacă ușor. După ce pata a fost îndepărtată, înmoaie o cârpă curată în apă, stoarce-o și presează locul unde a fost pata pentru a îndepărta detergentul. Folosește o cârpă uscată pentru a usca zona curățată.

Comentariile sunt dezactivate