• Albastru clasic. Culoarea anului 2020.

Albastru clasic. Culoarea anului 2020.

Institutul PANTONE a declarat că anul 2020 va fi colorat în „albastru clasic“ (19-4052). Această nuanță atemporală și liniștitoare va influența trendurile din lumea designului și amenajarea interioarelor.

albastru clasic amenajare sufragerie

Crează amenajări unice și liniștitoare pentru căminul tău

Albastrul clasic aduce pace în casă și crează confortul mult dorit

Cercetările arată că albastru este asociat cu odihna, siguranța, refugiul și pacea. Ne ajută să ne limpezim mintea și să ne odihnim mai bine. Poate aduce liniște și o notă de lux spațiilor interioare, dacă este combinat cu detalii aurii, argintii sau de culoarea cuprului, iar în combinație cu nuanțe aprinse de portocaliu, galben sau mentă, oferă un aer jovial oricărei amenajări interioare.

Fie că vă hotărâți să o aplicați pe zone mari, cum ar fi pardoseala, tavane sau pereți, fie că o folosiți prin detalii decorative pentru reîmprospătarea spațiului, această culoare va influența cu siguranță tendințele în designul interior.

Living-room amenajat în combinații de elemente decorative, in nuante de albastru si auriu

Experimentează combinații încântătoare de amenajări, în nuanțe de albastru și auriu

„Noaptea înstelată” - Van Gogh

Celebra capodoperă „Noaptea înstelată” a lui Van Gogh exemplifică cel mai bine profunzimea mistică a albastrului clasic.

Cum determină PANTONE culorile în trend?

Pe baza unui studiu detaliat, ce analizează diferiți parametrii, precum tendințele în domeniul divertismentului și rețelelor sociale, al noilor tehnologii, al materialelor moderne și al fenomenelor socio-economice, Institutul PANTONE realizează o analiză amănunțită și anunță de ani de zile care este culoarea predominantă a anului următor.

După roșul coral, care a fost desemnat culoarea anului 2019, anul acesta a venit rândul unei culori mai profunde și liniștitoare – albastrul clasic.

Acesta este anul nostru!

Având în vedere că Tarkett are peste 130 de ani de experiență în producerea unei baze sigure pentru dvs și familia dvs, este ușor de înțeles de ce marca noastră este colorată tocmai în albastru.

 

„Trăim într-o perioadă care necesită credință și încredere. Tocmai o încredere de acest fel este exprimată de albastrul clasic Pantone, o nuanță de durată, pe care ne putem baza întotdeauna. Amintindu-ne de cerul infinit de seară, ea ne încurajează să ne lărgim orizonturile și să reconsiderăm tot ce considerăm de la sine înțeles”.

Leatrice Eiseman, Director executiv al Institutului Pantone

 

Trendurile de design – le urmați sau vă urmează?

Vă încurajăm să fiți autentici chiar atunci când urmați tendințele. De aceea, evidențiem colecțiile, care pot să vă susțină ideile:

Dacă doriți să reîmprospătați interiorul cu detalii albastre, fără să faceți modificări radicale, vă sugerăm:

  • Parchetul din lemn sau pardoseala laminată
  • Pardoseli LVT
  • Colecții noi de covoare

Aceste pardoseli oferă câteva modele clasice, naturale, care vor susține modificările pe care le faceți în interior.

Găsiți inspirație în fotografiile de mai jos.

Parchet și laminat în combinație cu detalii albastre

Puteți fi siguri că detaliile albastre se vor potrivi ușor cu aproape orice nuanță a pardoselilor din lemn.

De la parchetul laminat gri, până la orice nuanță de parchet din lemn, puteți găsi aproape toate modelele posibile în colecția noastră de pardoseli din lemn.

Amenajare living room: parchet din lemn și combinații de elemente decorative în nuanțe de albastru clasic

Bucură-te de frumusețea naturală a parchetului din lemn natural

Pentru bucătărie, baie sau hol – pardosea LVT este soluția ideală

Pardoselile din LVT oferă modele care imită lemnul, piatra sau metalul, iar datorită caracteristicilor specifice sunt potrivite pentru baie, bucătărie sau coridoare cu tranzit intens.

Uitați cum puteți aduce o notă de lux în baie și în hol, combinând culoarea albastră clasică și designul pardoselilor din LVT, care imită piatra.

Baie cu pardoseala LVT și elemente decorative în nuanțe de albastru și auriu

Pardoseala LVT cu design de piatră se potrivește minunat cu albastrul clasic

Amenajare interioara prin pardoseala LVT instalată pe hol

Reamenajează rapid și simplu propriul hol, cu pardoseala LVT, creând o atmosferă plină de confort utilizând elemente decorative în nuanțe de albastru și auriu

Noua colecție de covoare

Colecții noi de covoare inspirate de culoarea promovată de PANTONE pentru anul 2020 sunt disponibile la comercianții noștri autorizați.

Covoarele din colecția Roma prezintă diverse combinații de culori calde pentru amenajări unice

Dacă doriți să reamenajați și îndrăzniți să utilizați predominant culori extravagante într-una din încăperi, vă prezentăm colecțiile, care vă permit să ieșiți din tipare:

  • Mocheta Desso
  • Linoleum
  • Vinil
  • Parchet îmbogățit cu imprimare digitală

Mocheta în role DESSO – pentru hedoniști

Dacă doriți să aduceți în casă ceva complet deosebit față de pardoselile clasice, vă recomandăm mocheta DESSO. Acest pardoseli sunt destinate tuturor acelora, care pun confortul pe locul întâi, având minunate caracteristici, precum absorția fonică în încăpere și asigurarea unui confort tactil sporit.

Mocheta în rolă DESSO a fost creată de designeri la Centrul nostru de proiectare din Franța și în colaborare cu designeri și arhitecți de frunte din întreaga lume.

Linoleum – modele clasice în nuanțe de albastru

Puteți găsi nuanțe albastre și la colecțiile de linoleum, cum ar fi gamele Style EMME și Veneto Acoustic Cork.

Linoleumul este o pardoseală rezistentă fabricată din materiale naturale, contribuind în acest fel la îmbunătățirea calității aerului din încăpere. Este disponibil într-un număr mare de modele.

Vinilul – varietate de design, de la materiale naturale, până la modele complet neobișnuite.

Pardoselile de vinil pot fi achiziționate în diverse modele. De la imitațiile de lemn și piatră, până la combinații de culori și forme diferite.

Uitați colecțiile noastre de vinil rezidențial Iconik, care vă pot ajuta să creați un spațiu atrăgător pentru servit masa.

Dalele de vinil în nuanțe de albastru clasic pot reconfigura rapid amenajarea din propria bucătărie

Parchet din lemn – designuri speciale prin imprimarea digitală

Dacă sunteți un fan al spațiilor și designurilor autentice care se abat de la tot ceea ce ați văzut înainte, explorați colecția de parchet STEP XL & L și Salsa Art, unde veți găsi modele cu structură natural, îmbogățite prin tehnica de imprimare digitală.

Aruncați o privire la unul dintre aceste modele.

Living open space cu parchet si canapea de culoare albastra

Colecția STEP XL & L se va asorta perfect cu obiectele de decor în culorile dumneavoastră preferate

Albastrul va aduce credință și încredere în 2020. Reîmprospătați-vă locuința cu această culoare și veți simți acea senzație de liniște și siguranță.

Cunoașteți pe cineva care are nevoie de inspirație?

Dacă vreunul dintre prietenii dvs. își amenajează locuința sau dorește să o reîmprospăteze, transmiteți-i acest articol și inspirați-l!

 

Comentariile sunt dezactivate