• Covor Boho de culoare bej, în dormitor luminos, în culori deschise și pat dublu

Cum să alegi covorul potrivit pentru casa ta?

Covoarele sunt elemente de decor esențiale și reprezintă finisajul în designul interior al oricărei locuințe.

Un mediu plăcut depinde de armonia tuturor detaliilor din interior și există câteva moduri de a-l crea – unul dintre ele este alegerea unui covor care să completeze amenajarea, făcând-o mai caldă și mai plăcută.

Trucurile pentru alegerea covoarelor sunt mereu binevenite!

Atunci când alegi un covor pentru casa ta, rămâi fidel stilului personal. De vreme ce există o gamă variată de modele, culori și forme diferite, posibilitățile de design interior sunt nesfârșite și trebuie doar să decizi ce îți place și ce se potrivește stilului tău.

Covor modern sau clasic?

Cameră cu parchet gri și covoare alb-negru, cu forme geometrice

Un obiect din cameră, cum ar fi un covor cu forme geometrice, poate fi vedeta desingului interior și te va ajuta să transformi o cameră banală într-una extrem de interesantă, chiar dacă este mică

Putem împărți covoarele în două mari categorii: moderne și clasice.

Alegerea designului covorului depinde de stilul amenajării, de scopul în care va fi folosit, și de dimensiunile camerei, precum și de impactul pe care dorești să îl aibă.

Covoarele moderne sunt compatibile cu interioarele contemporane. Designurile moderne cuprind culori discrete, forme geometrice simple și sunt perfecte pentru amenajări minimaliste. Culorile dominante sunt alb, negru și bej, cu eventuale pete de culoare.

Covoarele clasice se pot încadra, în primul rând, în cele mai tradiționale spații și se potrivesc perfect în camere cu o multitudine de stiluri combinate. Un covor cu design clasic poate lăsa uneori o impresie puternică, chiar și într-un interior simplu, modern. Vei recunoaște cu ușurință covoarele cu modele clasice și interpretările lor moderne printr-o multitudine de forme și motive, de obicei florale și orientale, precum și prin varietatea de culori folosite. Atunci când utilizezi aceste covoare într-un design interior, trebuie să te asiguri că nu ies în evidență prea mult.

Varietate de culori

Covor în multe culori lângă o canapea bej, în living

Un covor în culori tari, cum sunt cele din colecția City, de la Tarkett, te ajută să creezi dinamism în sufrageria ta și să înfrumusețezi aspectul încăperii

Pentru ca un spațiu să fie armonios, culorile covorului ar trebui să se asorteze cu nuanța pardoselii, a pereților sau a tapetului, a mobilierului și a textilelor decorative.

Desigur, aceasta nu înseamnă neapărat că toate aceste elemente ar trebui să aibă o culoare identică, ci ar trebui să încerci să obții un anumit grad de armonie și conexiune între elementele individuale. De asemenea, dacă interiorul este simplu și minimalist, un covor colorat te poate ajuta să evidențiezi spațiul într-un mod ideal.

Covoarele cu nuanțe deschise oferă lumină camerei și o fac să pară mult mai spațioasă, în timp ce covoarele cu nuanțe mai închise creează o atmosferă elegantă și confortabilă. Alegerea culorilor potrivite pentru covor va depinde de ambianța pe care dorești să o creezi în locuință. Atâta timp cât acorzi atenție armoniei culorilor, poți pune chiar mai multe covoare în aceeași cameră.

Covor bej shaggy, cu fir lung

Covoarele cu fir lung – sau shaggy, așa cum sunt cunoscute – oferă un plus de confort, sunt moi și mătăsoase, perfecte pentru o casă primitoare

Pentru a nu face o greșeală atunci când alegi culorile, folosește cercul cromatic, un instrument la care apelează toți designerii de interior.

Dacă nu îți place să creezi contraste puternice de culoare, folosește nuanțe diferite în același ton. Desigur, aceste tonuri pot fi combinate ușor cu nuanțe neutre, precum alb, negru, gri și bej.

Pentru a crea un interior dinamic, alege culori opuse pe cercul cromatic, cum ar fi, de exemplu, albastru și galben, roșu și verde, violet și galben, etc. Când folosești anumite tonuri mai puternice, ai grijă la integrarea lor în decor.

Interioarele minimaliste se disting printr-o paletă monocromatică de culori, în care predomină doar tonurile de negru și alb, combinate cu diverse nuanțe de gri. Aceasta este o combinație de culori care nu poate da greș când vine vorba de alegerea culorilor pentru covorul tău.

Alege covoare cu forme diferite

Forma unui covor are impact asupra ambianței generale a camerei și, în funcție de nevoi, ai de ales între mai multe opțiuni. Forma covorului va fi în mare măsură dictată de aspectul mobilierului. Cu siguranță, vei pune un covor dreptunghiular sub o masă dreptunghiulară, în timp ce covoarele rotunde ar trebui să își găsească locul în spații care conțin deja elemente cu această formă.

Foloseste elemente decorative: paturi, plante, lampi, covoare de design pentru o casa de vis - imagine cu design interior de dormitor

Creează atmosferă și confort, cu elemente decorative interesante, care te vor ajuta să ai o casă de vis

Forme frecvente ale covoarelor:

  • Covoarele rotunde determină încăperile dreptunghiulare să pară mai confortabile și mai calde, motiv pentru care reprezintă o alegere potrivită pentru camerele de copii. De asemenea, se potrivesc perfect într-un dining room cu mese rotunde, pe holuri sau în spații unde ne dorim o delimitare zonală.
  • Covoarele ovale reprezintă o alegere bună pentru un dining room, precum și pentru zona din fața șemineului, în living. Covoarele clasice sunt de obicei ovale, cu motive orientale și florale și sunt prezente în interioare decorate într-un stilul clasic.
  • Traversele sunt adesea achiziționate ca elemente complementare, împreună cu un covor cu un design similar, dar pot reprezenta și inserții de design, elegante, în dormitoare atunci când sunt așezate lângă pat. În plus, pot fi utilizate drept covoare separate, pe holuri.
  • Covoarele dreptunghiulare și pătrate sunt cel mai frecvent utilizate în prezent, deoarece sunt compatibile cu toate tipurile de amenajări interioare.
Grafica cu forme de covoare, in diverse tipuri de camere, amplasate in functie de pozitia mobilierului

Specialiștii ne arată cum putem amplasa covoarele, în funcție de cameră, dar și de poziționarea obiectelor de mobilier

Forma covorului

Alegerea dimensiunii covorului pentru un anumit spațiu va fi în mare măsură determinată de dimensiunea spațiului în sine, de forma acestuia, precum și de dispunerea și poziția tuturor elementelor.

Când iei o decizie cu privire la dimensiune, reține aceste reguli de bază pentru a crea o amenajare armonioasă.

Dormitoarele spațioase, livingurile, holurile sau bucătăriile arată cel mai bine atunci când sunt introduse în amenajare, covoarele mari, în timp ce holurile sau bucătăriile mai mici sunt compatibile cu amenajările ce conțin covoare de dimensiuni mai mici. Dacă spațiul permite acest lucru, poți alătura două covoare pentru a evidenția segmente particulare din punct de vedere vizual sau pentru a împărți spațiul în două zone separate – acestă tehnică de delimitare spațială este mai des întâlnită în interioarele open space, în unde livingul și diningul sunt practic aceeași încăpere, pe care apoi o poți delimita vizual folosind două covoare. Ele pot fi două elemente separate (covoare de dimensiuni sau culori diferite) sau două elemente identice.

Ia în calcul faptul că un covor nu trebuie să acopere aproape toată pardoseala și că zonele neacoperite sunt mai mult decât binevenite. Opusul este, de asemenea, de evitat. Asigură-te că nu alegi un covor prea mic pentru compoziția în ansamblu, deoarece diferența proporțională a materialelor va crea o lipsa de armonie amenajării tale.

Covor alb cu gri, în relief, lângă masa cu scaune, în sufragerie

Pentru un plus de eleganță, covoarele în relief se potrivesc perfect în orice living. În plus, sunt si foarte practice

De ce să alegi un covor Sintelon?

Covoarele Sintelon au o tradiție de peste 120 de ani.

În prezent, oferta noastră include cele mai fine covoare cu modele modern sau tradiționale, combinații simple de culori și covoare atractive pentru copii.

Sunt disponibile în diferite forme, dimensiuni și structuri: cu efect 3D, pufoase și sculptate manual, precum și covoare cu țesătură specială, care sunt rezistente la razele soarelui, umiditate și care pot fi folosite pe terase și în grădini.

Covor Adria in bucatarie

Covoarele Adria completează decorul oricărei încăperi

În plus, covoarele Sintelon sunt accesibile, ceea ce înseamnă că le poți înlocui pe măsură ce tendințele se schimbă.

DESCARCĂ AICI CATALOGUL

De unde cumperi?

Poți cumpăra covoare Sintelon de la retaileri autorizați.

Acestea sunt disponibile în majoritatea magazinelor de pardoseli și poți verifica prețul și alte informații, contactând cel mai apropiat magazin.

GĂSEȘTE UN MAGAZIN

Comentariile sunt dezactivate