• Pantone a anuntat paleta de culori pentru anul 2018 in designul interior: nuante indraznete si vibrante

Culorile anului 2018 în designul interior

Nu ne-am obișnuit bine cu Greenery, culoarea anului 2017, că este momentul să urmărim tendințele pentru anul viitor și modul în care le putem integra în amenajările interioare. La Show-ul Internațional Home + Housewares, directorul executiv al Institutului Pantone, Leatrice Eiseman, a dezvăluit câteva dintre culorile care vor fi în prim plan în 2018 și modul în care pot fi folosite în designul de interior.

Nuanțele metalice au devenit clasice în timp, dar în ultima vreme au migrat tot mai mult în tonuri neutre. Eiseman este de părere că ochiul uman nu poate ignora nimic sidefat sau străveziu și de aceea consideră că va crește popularitatea culorilor irizate.

Care sunt culorile anului 2018 în designul interior

Culorile puternice, intense, vibrante vor câștiga teren în fața pastelurilor mai mult ca niciodată, tocmai pentru că se identifică mult mai bine cu stilul nostru contemporan de viață, mult mai alert și mai intens.

În cadrul acestui show, Pantone a arătat opt palete cromatice pentru case și interioare care vor predomina anul 2018.

Resourceful

Combinații interesante de culori calde și reci ce nu pot fi ușor trecute cu vederea, este o paletă realizată din culori complementare de albastru și portocaliu. Dacă ești îndrăzneț, folosește în bucătărie un tapet cu design grafic de inspirație retro din aceste două culori. Poți merge pe un dormitor în diferite nuanțe de albastru, alege un ton deschis pentru pereți și un albastru marin pentru tapițeria patului. Condimentează totul cu accente de culoare în diferite nuanțe de portocaliu și aici mă refer la perne, obiecte decorative din diferite materiale sau covorașe.

Verdure

Reprezintă un simbol al sănătății și scoate în evidență culori inspirate de vegetație, precum Celery și Foliage în combinație cu nuanțe de mov închis și Eggshell Blue. Această paletă este la la fel de potrivită pentru dormitor, bucătărie sau living și poate fi integrată atât într-un interior minimalist cât și într-unul de inspirație vintage retro-chic.

Playful

Așa cum reiese și din denumire, este o paletă jucăușă cu nuanțe vesele de galben puternic, Minion Yellow, verde Green Flash, Lime Popsicle și albastru Skydiver. Pentru un interior modern și unic, combină aceste culori în imprimeuri grafice îndrăznețe pentru tapițeria unui fotoliu sau pentru perne decorative.

Discretion

Serenă și delicată, la polul opus de predecesoarea sa, această paletă dă un alt sens puterii cu nuanțe subtile de roz și nu numai. Printre tonurile sale se numără Elderberry, Burnished Lilac și Hawthorne Rose. Nuanțele subtile de mov au un efect calmant, vor face ca spațiul să pară mult mai luminos și vor fi o alegere inspirată pentru un dormitor matrimonial elegant.

Far-fetched

Această combinație îmbrățișează mai multe culturi diferite prin Ruby Wine și Iced Coffee, trei tonuri roze și nuanțe calde și pământii cum este de exemplu Cornsilk Yellow.

Intricacy

O paletă cu nuanțe metalice neutre (cunoscute mai nou ca noile culori neutre ) și accente dramatice de roșu Holly Berry și galben Sulfur. Adu un plus de culoare casei tale și folosește nuanțele puternice pentru uși, ramele ferestrelor sau calorifere.

Intensity

Un mix eclectic de culori ce evocă sentimente și stări precum forță, putere și rafinament. Conține mov închis, albastru și nuanțe de oranj, Emberglow, Liquid Magma, Bossa Nova, balansate cu negru și auriu. Tonurile închise vor da un aspect rafinat și elegant spațiului, indiferent că sunt folosite la nivelul pereților, al mobilierului sau al accesoriilor. Acestea sunt și piesa de rezistență a acestei palete.

TECH-nique

Ținând cont de goana după inovație, această paletă scoate în evidență acele nuanțe ce par să strălucească din interior. Tonuri vibrante de albastru, verde, mov și fuchsia împreună cu turcoaz luminos și roz, contrabalansate de Brilliant White și Frosted Almond, sunt un suflu nou de veselie și fac referire la tehnologie. Chiar dacă aceste nuanțe par puțin copleșitoare, nu le evita. Le poți integra punctual, ca pete de culoare, în obiecte decorative.

Culori în tendințe în 2018, pentru parchet și finisaje

Culorile anului 2018 sunt puternice si indraznete. Ai de ales dintr-o gama larga de nuante

Daca planuiesti amenajarea casei, trebuie sa stii care sunt culorile anului 2018 in designul interior, ce nuante de parchet sunt recomandate si ce culori sa alegi pentru living sau dormitor

În 2018 folosește literele și cuvintele ca elemente de design sub diferite forme, tapet, print pe textil ș.a.m.d. Renunță la tapetul floral sau cel cu imprimeuri discrete și mizează pe unul îndrăzneț cu influențe retro. Print-ul specific anilor `70 se va menține în tendințe, iar printul 3D va căpăta noi valențe și va fi la mare căutare anul viitor. Nu uita să înglobezi cel puțin una sau două culori puternice în stilul de amenajare ales. Finisajele pentru lemn vor fi din ce în ce mai distinctive și mai artistice, ia în considerare acest tip de pardoseală pentru un spațiu de tip open space în 2018.

Comentariile sunt dezactivate